Interview met Saimi van Let’s travel and See

Reisfan en reisblogster Saimi ging al op haar achttiende voor enkele maanden vrijwilligerswerk naar Thailand en een poos later voor haar studie naar het verre Taiwan. Saimi reist het liefst tussen de locals met de bus of met de trein en ontdekt zo op haar eigen manier het prachtige Zuidoost-Azië. Buiten het reizen heeft Saimi ook een grote passie voor fotograferen, die ze samen met het reizen op haar reisblog Let’s travel and see deelt met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Saimi een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Saimi van Let’s travel and see

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Saimi, ben 25 jaar en ik woon en werk in Amsterdam.

Wat was je eerste individuele reiservaring?

Op mijn 18e ging ik voor het eerst alleen op reis. Ik ging voor een paar maanden vrijwilligerswerk naar Thailand en vanaf dat moment was ik om: wat is Thailand een gaaf land en wat wil ik graag meer zien van Azië! Dit zorgde dat ik een paar jaar later weer die kant op ging, dit keer voor een studie in Taiwan. In deze tijd heb ik meer van Azië kunnen zien en eigenlijk alleen nog maar enthousiaster over geworden.

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?

Ik hou ervan om veel van een land te zien, dus ik vind het leuk om niet al te lang op één plek te blijven. Wat ik zo gaaf vind aan reizen is het avontuur, het onverwachte, het niet weten wat de dag je gaat brengen en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Dit maakt dan ook dat ik het liefst niets van tevoren boek: een vliegticket en hooguit een hotel voor de eerste nacht en zie het verder wel, heerlijk! Ik geniet ervan om veel met de bus en de trein te reizen: tussen de locals en op zoek naar avontuur!

Saimi Angkor

Wat is jouw favoriete reisland?

Kiezen is altijd lastig, maar als het dan toch echt moet ga ik voor Thailand. Het is zo’n ontzettend fijn reisland: het is onwijs afwisselend qua natuur, het land is groot, maar in een paar weken kan je heel veel zien, de mensen zijn er super vriendelijk en je kunt er heerlijk eten. Daarnaast vind ik het boeddhisme erg interessant en ben ik gek op tempels. Fijne bijkomstigheid is ook nog eens dat het land heel erg goedkoop is. Echt een top combinatie als je het mij vraagt!

Is er een land wat je is tegengevallen?

Eigenlijk zijn er tot op heden nog geen landen geweest die me zijn tegengevallen. Natuurlijk zijn er altijd gedeeltes van een land die je minder bevallen dan andere gedeeltes, maar ik heb nog nooit gehad dat een geheel land me tegenviel.

Waarom ben je met Let’s travel and see begonnen?

Let’s travel and see is een combinatie van mijn grote passie reizen en mijn (recentere) hobby fotografie. Al een hele tijd liep ik rond met het idee om een reisblog te beginnen. Om meer te doen met hetgeen waar ik me het liefst mee bezig houd en om mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Om anderen op ideeën te brengen voor bestemmingen, reisroutes en alles wat met reizen te maken heeft en vooral ook om de herinneringen aan mijn eigen reizen levend te houden.

Saimi fotografe

Over welke items schrijf je het liefst op je blog?

Ik vind het altijd erg leuk artikelen over mijn eigen reizen te maken. Foto’s uitzoeken, hier en daar wat bewerken en door beeld en tekst de bestemming zo goed mogelijk over te brengen op mijn lezers. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om kortere rubrieken te schrijven, zo heb ik bijvoorbeeld een rubriek Flashback Friday waarin in schrijf over reisgerelateerde herinneringen aan bepaalde situaties en momenten zoals spullen vervoeren op z’n Aziatisch, overnachten in de woestijn van Marokko, het Thaise volkslied dat je dagelijks twee keer zo’n beetje overal te horen is in Thailand en de Korean BBQ die je echt moet proberen als je in Zuid-Korea. Daarnaast vind ik het ook altijd onwijs leuk om de rubriek Three favorites te schrijven. Hierin komen per keer drie favorieten uit een bepaald land, regio of stad aan bod. Dit kan varieren van een restaurantje waar je echt naartoe moet, een leuke dagtour die je niet mag missen tot een recept van een typtisch lokaal gerecht.

Let je op reis op andere dingen m.b.t. het bloggen?

Ik ben altijd al veel bezig met fotografie als ik op reis ben, maar nu ik blog denk ik dat dit nog meer het geval zal zijn. Zo ben ik van plan om photo diaries te maken, zoals ik ook tijdens een weekend Keulen deed, dit maakt dat ik van heel veel dingen foto’s maak waar ik dat normaal niet zo gauw van zou doen.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Ondanks het feit dat alleen reizen met de keren dat ik het deed goed bevallen is, is dat toch wel goed gezelschap – wat is er mooier dan ervaringen tijdens een reis te kunnen delen met mensen waar je van houdt?!

Saimi Tanzania

10- Wat gaat je volgende bestemming worden?

Binnenkort vertrek ik naar Vietnam: een bestemming die al een hele tijd op mijn lijstje staat en waar ik heel benieuwd naar ben. Ik kan niet wachten om te gaan!

Is er nog een speciale wens op reisgebied?

Er zijn een hele hoop landen die ik graag nog eens zou zien: er is zoveel moois te zien op de wereld.. Maar als je het hebt over een speciale wens op reisgebied lijkt het me geweldig om ooit nog eens voor een jaar een wereldreis te maken, de boel in Nederland achter te laten en gewoon te gaan!

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Boek gewoon een ticket en ga! Een verre reis hoeft helemaal niet ingewikkelder, enger of duurder te zijn dan een bestemming dichterbij huis en het kan je zo onwijs veel moois brengen: een hoop avontuur, andere culturen leren kennen en prachtige natuur, wat wil je nog meer?

Ben je net als Saimi van Let’s Travel and See ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Saimi en haar reizen naar haar reisblog Let’s travel and see.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden