Interview met Mirjam van Ik wil meer reizen

Reisblogster en foodie Mirjam haar eerste individuele buitenlandse reiservaring was in Italië, maar al snel volgden landen als Thailand, Costa Rica en het verre Taiwan. Mirjam mag zich voor de reis graag bezighouden met de voorbereiding, maar geniet ze er ook van als het op reis compleet anders gaat lopen. Inmiddels heeft ze heel wat landen bezocht en reist ze binnenkort met mede-blogster Annemarie naar Portugal. Buiten het reizen doet Mirjam ook graag aan outdooractiviteiten, die ze samen met het reizen op haar reisblog Ik wil meer reizen deelt met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Mirjam een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Mirjam van Ikwilmeerreizen.nl. Momenteel woon ik in Utrecht.

Wat was je eerste individuele reiservaring?

Een eerste echte buitenlandervaring alleen was een uitwisseling met een Italiaanse scholier. Ik verbleef toen een week in een Italiaans gastgezin. Ik wist toen al gelijk dat ik veel wilde gaan reizen, ik was mateloos geboeid door de cultuur, gebruiken, mensen en taal daar. Overigens was ik gelijk ook Italiëfan, waarschijnlijk kwam dat vooral door het heerlijke eten dat ik door mijn Italiaans gastgezin voorgeschoteld kreeg.

Ik wil meer reizen woestijn

Mirjam doet de “Jump” in de woestijn

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?

Ik kan heel erg genieten van de voorpret voor een reis, het lezen over het land, zoeken van mooie spots, uitstippelen van routes…. maar ik kan er net zo van genieten om van al deze plannen niets uit te voeren omdat eenmaal aangekomen het heel anders loopt. Op reis probeer ik zoveel mogelijk van het land te zien buiten de gebaande paden en mee te krijgen van de gebruiken, door bijvoorbeeld te Couchsurfen. Ik ben ook een echte foodie, dus probeer zoveel mogelijk authentiek eten te proeven en hier en daar een kookles te nemen. Verder houd ik van outdooractiviteiten, klimmen, een trekking maken, paragliden of ziplinen bijvoorbeeld.

Wat is jouw favoriete reisland?

Oei, dat is een hele lastige. Costa Rica staat qua natuur wat mij betreft op 1. Taiwan vond ik een ontdekking, nog weinig toeristen gaan daarheen terwijl het alles heeft; mooie stranden, lekker en bijzonder eten, prachtige tempels, natuur…. Indonesie was ook geweldig en Thailand blijft leuk. En oja, Marokko vond ik ook heel verrassend, daar ga ik zeker nog naar terug, je bent binnen relatief weinig vlieguren in zo’n compleet andere wereld!

Is er een land wat je is tegengevallen?

Eigenlijk valt geen land me tegen, elk land heeft wel iets wat ik mooi vind, ik doe altijd mijn best om juist dat stukje te vinden dat me verbaasd en waar ik door geraakt wordt.

Waarom ben je met Ikwilmeerreizen begonnen?

Ik wilde iets doen met mijn passie voor reizen, in combinatie met mijn liefde voor fotografie en eten. Annemarie en Saskia zijn al snel bij het team van ikwilmeerreizen.nl gekomen en delen deze passies met mij. We willen onze lezers elke dag een beetje ‘reisvibe’ blijven geven, zodat je ook als je niet op reis bent dit heerlijke gevoel vast kunt houden. Sinds de start van onze webshop kan ik ook nog mijn creatieve skills gebruiken door onze eigen producten te ontwerpen, dat is helemaal te gek!

Ik wil meer reizen Marokko

Mirjam tijdens een trip door de bergen in Marokko

Over welke items schrijf je het liefst?

Dat is heel divers, de thuis-op-reis artikelen vind ik heel leuk, maar ook de artikelen over bestemmingen waar ik geweest ben schrijf ik graag. Je bladert dan toch altijd weer even al je foto’s door en bent dan toch weer een beetje terug in die reis.

Let je op reis op andere dingen m.b.t. het bloggen?

Ik maak nu wel meer notities, zodat ik later makkelijker de plekken terug kan vinden waar ik over wil schrijven. Bijvoorbeeld namen van ho(s)tels of plaatsnamen.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Eigenlijk neem ik steeds minder mee op reis. Ik weet inmiddels wat mijn favoriete kledingstukken zijn en wat ik echt nodig heb, de rest laat ik gewoon thuis. Omdat ik wil bloggen af en toe onderweg neem ik wel wat meer electronica mee zoals een minilaptop, camera en een extra accupack. Verder natuurlijk gewoon de basis, backpack, kleding, lakenzak, deet, zonnebrand etc.

Wat gaat je volgende bestemming worden?

Eind januari een paar dagen Lissabon met Annemarie, dus dat zal waarschijnlijk een heel weekend brainstormen over Ikwilmeerreizen.nl worden tussen de uitstapjes door. Daarna mag ik de maanden maart en april naar Japan, China en de Filipijnen.

Ik wil meer reizen Iguacu

Mirjam bij de watervallen van Iguacu

Is er nog een speciale wens op reisgebied?

Nog zoveel, ik wil alles wel zien! Noord-Amerika ben ik nog niet geweest en van Afrika heb ik nog te weinig gezien vind ik. Mijn bucketlist is superlang!

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Dit jaar heb ik mij gefocust op Europa, ik had het gevoel dat er in Europa zoveel meer moois te zien was dan de ‘geëikte’ landen. En dat was waar, Polen was bijvoorbeeld een verrassend toffe bestemming! Maar ook Ierland, Zweden en Duitsland vond ik supermooi. Dus probeer niet alleen ver weg te denken, ook ‘dichtbij’ valt er nog zoveel moois te ontdekken.

Ben je net als Mirjam ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Mirjam en haar reizen naar haar website Ik wil meer reizen.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden