Levensgenietster en Reisblogster Maud haar eerste individuele buitenlandse reis was naar het Griekse Kreta met haar vriend. Al snel volgden meer Griekse eilanden en kwam ook Gran Canaria aan bod. Maud heeft landen als Indonesië, Mexico en Thailand op haar bucketlist, maar ook cruisen in het Caribische gebied of met een camper door Australië staan hoog op haar wenslijst. Buiten het reizen schrijft Maud graag op haar blog Maud geniet, waar ze haar passie voor reizen deelt met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Maud een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Maud van ‘Maud geniet’, 23 jaar en kom uit het mooie Twente. Oldenzaal om precies te zijn. In het dagelijkse leven ben ik marketing medewerker bij een IT-bedrijf. Ik ben gek op reizen, weekendjes weg, lekker (uit) eten en leuke dagjes uit. Kortom: gek op genieten!

Wat was je eerste individuele reiservaring?

Helemaal alleen op reis ben ik nog nooit geweest. In 2009 ging ik voor het eerst zonder mijn ouders op vakantie. Samen met vriendjelief en ik vond het enorm spannend! We gingen naar het mooie Kreta en daar ontdekten we onze liefde voor Griekenland.

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?

In één woord? Genieten! Op reis ben ik altijd op pad en wil ik eigenlijk niks missen. Je zult mij ook niet snel dagenlang achter elkaar aan het zwembad of op het strand zien liggen. Ik wil alle bezienswaardigheden zien, maar vooral ook nieuwe plekjes ontdekken. Daarnaast ben ik altijd erg nieuwsgierig naar de lokale keuken.

[one_half]Maud geniet selfie[/one_half][one_half_last]Maud geniet koffie[/one_half_last]

Wat is jouw favoriete reisland?

Dit is (tot nu toe) absoluut Griekenland! We hebben nu vijf verschillende eilanden gezien en ieder eiland heeft z’n eigen charmes. Griekenland heeft een interessante geschiedenis die je overal terugvindt, de bevolking is geweldig, het eten is heerlijk en de natuur is absoluut prachtig. Griekenland heeft zoveel verschillende eilanden en eigenlijk lijken ze allemaal niet op elkaar.

Is er een land wat je is tegengevallen?

Nee, in principe is geen enkel land mij tegengevallen. Wel had ik meer verwacht van Gran Canaria. We hebben het hier heerlijk naar onze zin gehad, maar hier hoef ik niet zo snel nog een keer naar toe.

Waarom ben je met ‘Maud geniet’ begonnen?

Met name voor mezelf. Wij zijn gek op reizen en gaan meerdere keren per jaar weg. Doordat wij veel zien, haal ik vaak dingen door elkaar. En dat vond ik zo jammer, dat ik besloot om het bij te houden. Uiteraard is het erg leuk meegenomen dat mensen mijn blog lezen en ben ik ook stiekem best wel trots.

Over welke items schrijf je het liefst?

Met name over de to do’s op een bepaalde plek. Dan ben ik extra aan het nagenieten van ons heerlijke tripje!

Let je op reis op andere dingen m.b.t. het bloggen?

Ik was altijd al druk met foto’s maken, maar sinds ik een blog heb doe ik daar net iets meer mijn best voor.

Maud geniet terras

Maud genietend op een terrasje

9- Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Helaas ben ik zeer allergisch voor vis en moet ik daarvoor altijd medicijnen bij mij hebben. Mocht ik per ongeluk vis binnen krijgen, kan het heel snel de verkeerde kant op gaan. Daarnaast moet mijn fotocamera overall mee naartoe!

Wat gaat je volgende bestemming worden?

Aankomende februari heb ik twee tripjes op de planning staan. Ze zijn niet heel denderend en spannend, maar ik heb er wel zin in. Het wordt een weekendje Ameland en een paar dagen Barcelona. Lekker vooruitzicht!

Is er nog een speciale wens op reisgebied?

Oh, er zijn zoveel speciale wensen! Eigenlijk is er geen plek op de wereld waar ik niet naar toe zou willen. Onder andere Indonesië, Mexico en Thailand staan nog op de wishlist. Maar ook zou ik nog erg graag willen cruisen in het Caribische gebied of met een camper door Australië. Maar ook wil ik nog veel meer Griekse eilanden zien en ook het vaste land van Griekenland. Wensen genoeg op reisgebied!

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

De enige tip die ik iedereen wil meegeven is.. Geniet! Iedere plek heeft zoveel moois te bieden, daar kun je eigenlijk alleen maar van genieten..

Ben je net als Maud ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Maud en haar reizen naar haar website Maud geniet.