Reisverslaafde en avonturierster Henriëtte begon als reiziger met bestemmingen binnen Europa, maar al snel volgden landen als IJsland, Thailand en het prachtige Zuid-Afrika. Henriëtte gaat onder andere graag met de rugzak op reis, slaat een outdoor activiteit niet snel af en een zonnige strandbestemming staat ook regelmatig op haar agenda. Inmiddels heeft ze heel wat landen bezocht, maar van Zuid-Amerika en Azië staan nog veel landen hoog op haar bucketlist. Buiten het reizen zelf schrijft Henriëtte regelmatig over grote passie op haar reisblog Travel around with me, waar ze haar avonturen graag mag delen met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, stelden we Henriëtte een aantal vragen.

12 vragen aan Henriëtte van Travel around with me

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Henriëtte Bokslag, een reisverslaafde van 31 jaar die vlakbij het Scheveningse strand woont. Ik mag dan mijn eerste stappen in het Franse gras hebben gezet, het fenomeen reizen kreeg ik niet van huis uit mee. Ik groeide op in Den Haag en verhuisde toen ik 10 was naar het rustige Drenthe. Via een aantal omzwervingen, zelfs Spanje en Italië, ben ik uiteindelijk weer in de randstad beland.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Mijn eerste reis alleen was naar Frankrijk. Ik was 24 en ging naar Frankrijk om een vriendin op te zoeken die woonde in La Rochelle. Eigenlijk was ik dus alleen de reis ernaar toe allen. Mijn echt reis, waarbij ik 1 week op mezelf was, ging naar Kroatië. Op uitnodiging van het Kroatisch Verkeersbureau maakte ik een roadtrip van een week van Split naar Zadar.

travel around with me strand

Lekker Uitwaaien aan het strand

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Mijn brede interesse heeft ervoor gezorgd dat er geen lijn te trekken is in de soorten reizen die ik maak. Ik hou ervan om een rugzak te pakken en per trein Europa te doorkruisen, omdat de reis op zich al een belevenis is. Net zo lief pak ik mijn grote koffer om naar een zonnige bestemming ergens op de aardbol te vliegen. Met alleen handbagage maak ik vele citytrips. Reizen per boot geeft weer een hele andere dimensie aan het onderweg zijn. Een paar dagen verblijven bij vrienden in wintersportgebieden sla ik ook zeker niet af. Ooit wil ik nog eens mijn auto volladen en gewoon gaan rijden en zien waar ik beland.

Ik heb geen voorkeur voor mijn verblijf of hoe ik naar de bestemming reis, behalve dan dat ik een touringcar probeer te vermijden, zolang ik maar op pad ga. De bestemming en de mogelijkheden ter plaatse bepalen mijn keuze. Vroeger ging ik regelmatig naar de camping en ooit wil ik nog wel eens een tent opzetten midden in de natuur. Met een groep vrienden is het gezellig in een vakantiehuis, maar met een reispartner vind ik het fijn in een appartement of hotel. Ik hou van kleinschaligheid maar als er een scherpe aanbieding is zal ik een reis naar een groot resort niet afslaan. Meestal reis ik vrij low budget zodat ik nog vaker weg kan. Ik koester de momenten dat ik meer kan besteden en geniet van een luxe verblijf met alle extra mogelijkheden. In elk geval probeer ik waar dan ook alles eruit te halen wat erin zit. Slapen doe ik thuis wel is mijn motto.

travel around with me ijsklimmen

Klimmen aan een ijswand deed Henriëtte al

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Het fenomeen reizen kreeg ik niet van huis uit mee. Ik heb geen idee waar mijn ontembare reislust vandaan komt, maar na mijn studie Toerisme en Vrijetijdsmanagement was het hek van de dam. Mijn nieuwsgierigheid en de drang om altijd iets te willen ondernemen hebben er voor gezorgd dat ik al vele mooie bestemmingen heb mogen ontdekken.

Reizen geeft mij een gevoel van vrijheid. Het bijzondere aan reizen vind ik het ontdekken van nieuwe plekken, het in contact komen met de locals en de belevenis om ergens anders te zijn. Van elke reis leer ik weer iets en het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Oh, wat een moeilijke vraag. Ik mag van geluk spreken dat ik al zoveel bijzondere reiservaringen heb gehad en ik kan eigenlijk niet kiezen. Maar mijn reis naar het Canadese Whistler en Vancouver was bijzonder omdat ik in tweeëneenhalve week zoveel verschillende dingen heb gedaan.
Zo stond ik in de ochtend op de gletsjer te skiën, zag ik beren in het dorp toen ik beneden kwam en relaxte ik in de middag aan het meer, waarna ik een douche nam onder een hotspring. Eigenlijk wil ik nog veel meer vertellen, maar daarvoor moet je maar naar mijn blog gaan.

travel around with me poolOok een luxe strandbestemming staat op haar agenda

Wat is jouw favoriete (reis) stad, land en werelddeel?

Mijn favoriete bestemming is tot nu toe Brazilië. Ik heb daar een maand rondgereisd en hou van de sfeer en de diversiteit. Rio de Janeiro is een fantastische stad met alles waar ik van houd. Ik zou hier dolgraag nog eens naar terug gaan.

De Toscaanse stad Siena heeft mijn hart veroverd door het event, de Palio di Siena. Het paardenspektakel op het Piazza del Campo vind ik zo bijzonder en ontroerend. Ik ga er dit jaar voor de vierde keer naar toe.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Over deze vraag heb ik toch wel even moeten nadenken. Gezien het feit dat ik over al mijn reizen schrijf tegenwoordig kan ik dus niet zonder mijn: telefoon, laptop, opladers, 2 camera’s, extra lenzen, tripod, monopod, actioncam en alle bijbehorende accessoires.

Persoonlijk ben ik verslaafd aan lippenbalsem dus dat gaat altijd mee. Daarnaast stop ik altijd iets te drinken en eten in mijn tas zodat ik altijd iets bij me heb als ik ergens kom en dingen mochten gesloten zijn of als ik geen tijd heb om ergens langs te gaan.

Waarom ben je met travel around with me begonnen?

Mijn blog Travel around with me is gelanceerd in juni 2014. Lang daarvoor hield ik een online dagboek bij, op het welbekende Waarbenjij.nu en deelde ik mijn reistips op Wereldwijzer.nl. In 2013 ontdekte ik de blogwereld pas en ontstond het idee voor een eigen blog waarop ik meer persoonlijke ervaringen en reistips kon delen. In het begin vond ik het doodeng, want dan zou iedereen mij ineens online zien. Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik geen blog heb, het heeft mij zoveel moois gebracht. Bijzondere vriendschappen, een leuk, enthousiast en gepassioneerd netwerk en de kans om geweldige dingen te beleven.

Welke outdoorsport is je persoonlijke favoriet?

Naast reizen is mijn grote passie paardrijden, ik probeer dan ook om overal ter wereld het landschap te verkennen vanaf een paardenrug of mee te helpen met werkzaamheden die nog steeds met paarden worden gedaan. In Nederland huur ik regelmatig een paard of ga ik paardrijden met vrienden die eigen paarden hebben.

Ik hou van het buitenleven en ga graag hiken door natuurgebieden, rotsklimmen en ik ben gek op watersporten.

travel around with me zipline

Henriëtte aan de zip line

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?

Mijn ideale reis is een combinatie van veel zien en ondernemen en totale ontspanning. Elke reis moet voor mij avontuur bieden en ik wil minimaal 1 ding doen dat ik nog nooit eerder heb gedaan. Daarnaast wil ik altijd paardrijden en relaxen in een lokale spa en een paar goede wellness momenten creëren. Het liefste maak ik een roadtrip omdat het veel flexibiliteit biedt. En als ik moet kiezen dan kies ik voor een bestemming waar het minimaal 25 graden is. Alleen als ik moet kiezen hé;).

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel gereisd. Op 18 mei stap ik weer in het vliegtuig voor een week Italië waarbij ik reis naar de steden Parma, Turijn en Cinque Terre. Ik ga voor PalioTours aan het werk als hostess en een artikel schrijven.

Er staan nog zoveel bestemmingen op mijn bucketlist. Hoe meer ik reis, hoe langer mijn lijst wordt. Maar ik wil dolgraag nog eens terug naar Zuid-Amerika om daar rond te reizen en ook Azië staat op mijn verlanglijst. Ik ben nu alleen nog maar in Thailand geweest, voor 6 dagen, dus daar moet ik nodig eens naar terug. Afrika wil ik ook nog verder ontdekken en mijn oom woont sinds twee jaar in China en die wil ik ook een keer bezoeken. Het is een aardige bucketlist dus en dat heb ik het nog niets eens over activiteiten die ik nog wel eens wil ondernemen! Ohhhh en galopperen op een paard met een paar giraffes naast me is echt wens nummer 1 op mijn bucketlist!

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Naar aanleiding van mijn eigen ervaringen zou ik zeggen, “geniet van het moment”. Vroeger reisde ik soms als een kip zonder kop rond, ik wilde alles zien en doen wat er in de reisgids stond of waar ik ergens over had gehoord. Tegenwoordig laat ik mij veel meer leiden door het moment.
Sta open voor andere mensen en schroom niet om dingen te vragen of mensen aan te spreken. Ik heb al vele bijzondere dingen mee mogen maken doordat ik eindelijk van mijn verlegenheid af ben.Ga op reis met een open mind, wees niet naïef en geniet!

Ben je net als Travel around with me’s Henriëtte ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Henriëtte en haar reizen naar haar website Travel around with me.