Interview met Globegirl Gabriëlle

Globegirl Gabriëlle is een echte flashpacker en gaat nooit zonder haar fotocamera op pad. Gabriëlle’s eerste reis ging naar de Noordkaap, maar al snel volgden bestemmingen als London en de Verenigde Staten. Gabriëlle is wel te porren voor een avontuurlijke rondreis, maar een cruise door de Cariben is misschien wel haar grootste reiswens. Gabriëlle schrijft regelmatig op haar reisblog Globegirl, waar ze al haar reiservaringen in woord en beeld met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar reisplannen, hebben we Gabriëlle een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Globegirl Gabriëlle

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Gabriëlle van der Lee (20) en kom uit Maasland, een klein dorpje in Zuid-Holland. Ik studeer voor Docent Aardrijkskunde, momenteel zit ik in mijn derde jaar. Door mijn opleiding ben ik ook steeds meer interesse gaan krijgen in de wereld om mij heen.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Toen ik klaar was met de HAVO ben ik in de zomervakantie een aantal weken gaan werken in Zweden op een camping. Dit was eerste keer dat ik echt individueel op reis ging. Ik ben toen alleen in het vliegtuig naar Zweden gestapt als 17 jarige en heb nog steeds prachtige herinneringen aan deze reis.

Globegirl lake

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik benoem mijzelf meestal ‘flashpacker’ hoe wel ik niet in de leeftijdscategorie van flashpacker val. Ik reis graag langs verschillende plekken en let op mijn budget. Wel ga ik graag voor een wat luxer hotel of hostel omdat ik ook op reis ben om te relaxen.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Persoonlijk betekent voor mij heel veel, maar dat zal geen gek antwoord zijn. Ik reis omdat ik van elke seconde geniet, ook al moet ik 8 uur in een bus zitten. Ik geniet van alles op mij heen en vooral van de mensen en de cultuur van het land waar ik ben. Verder vergelijk ik altijd landen en plekken met elkaar, dit komt grotendeels door mijn studie. Het betekent voor mij dus ook nieuwe kennis en informatie over de wereld verzamelen.

Welke plaats is je tijdens het reizen het meest tegengevallen?
Niet echt een land, maar Berlijn als stedentrip viel mij wel tegen. Ik had verwacht dat het een leuke en hippe stad zou zijn maar helaas had ik dat gevoel niet. De sfeer die ik proefde in Berlijn viel mij eigenlijk tegen. Veel zwervers, veel straatafval en veel hangjeugd ´s avonds. Ik zou mensen niet afraden naar Berlijn te gaan omdat de historie die je in de stad terug ziet geweldig is.

Wat is jouw favoriete stad en land?
Favoriete stedentrip stad hoef ik niet lang over na te denken; London. Ik ben de afgelopen twee jaar ongeveer 8 keer in London geweest en elke keer vond ik het weer geweldig. Ik vind het ook heerlijk om met vrienden of vriendinnen naar London te gaan en hun aan te steken met mijn liefde voor de stad. Qua land is het ook niet lastig, Amerika. Ik heb een voor liefde voor Amerika en ook met name Florida. Het Amerikaanse sfeertje vind ik heerlijk, the bigger the better. Verder is het een land van veel diversiteit kent qua landschappen en klimaten, wat mij dan weer enorm trekt.

Globegirl city

Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Voor de meeste travelbloggers is dit antwoord ook hetzelfde: mijn camera. Mijn liefde voor fotografie en camera’s is alleen al ver voor mijn blog begonnen. Op mijn twaalfde kocht ik mijn eerste kleine compact camera en toen ik zestien was kocht ik een spiegelreflexcamera. Sinds die dag neem ik hem vrijwel overal mee naartoe. Ik maak soms belachelijk veel foto’s en kan thuis uren naar de foto’s zitten kijken en sorteren. Ooit was ik één dag in London en toen heb ik maar liefst 800 foto’s gemaakt, gelukkig waren het er na sorteren nog maar 500.

Waarom ben je je blog Globegirl.nl begonnen?
Ik ben afgelopen jaar steeds meer geïnteresseerd geworden in de travelblog-wereld. Ik ben travelblogs gaan schrijven voor We Are Travellers. Ik had zoveel plezier in het schrijven voor We Are Travellers, dat ik na acht maanden besloot om mijn eigen site te beginnen. Mijn blog heeft als doel andere reizigers inspireren en tips geven met betrekking tot het reizen. Verder vind ik het heerlijk om mijn ervaringen ergens te delen, ook al is het niet voor een miljoenenpubliek.

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Ik reis niet anders maar ik gedraag mijzelf wel anders tijdens het reizen denk ik. Voorheen ging ik naar prachtige kerken en maakte ik daar een foto van en dat was het. Maar nu heb ik altijd mijn notitieboekje mee om dan te kunnen opschrijven hoe die kerk heet etc.. Verder reis ik hetzelfde als voorheen.

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
Op dit moment op mijn bucketlist staat het hoogst West Coast. Ik zou in drie weken een rondreis maken langs Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. En natuurlijk langs de Death Valley, Yosemite Park en Grand Canon. Dat lijkt mij een ideale reis in drie weken.

Globegirl Noordkaap

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Een speciale wens op reisgebied is dat ik een cruise door de Cariben heel gaaf zou vinden. Afgelopen zomer wilde ik deze reis uitvoeren maar op de Amerikaanse cruiseschippen moet je minimaal 25 jaar zijn. Helaas ben ik dat nog niet en moest ik dus mijn reisplannen omgooien. Hopelijk boek ik een ticket op de dag dat ik 25 word.

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Mijn reistips is GENIET & DOE! Het gebeurt niet dagelijks dat je op fantastische plekken terecht komt. Daarom is mijn all-time tip: GENIET en kijk om je heen. Ga niet de hele dag op je hotelkamer tv kijken of gebruik maken van de WiFi. Trek erop uit en GENIET. Wil je iets? DOE het dan ook. Soms moet je gewoon eens gek doen en een reisje boeken, zo heb ik ook een weekendje New York geboekt waarbij ik drie weken later al vertrok.

Ben je net als Gabriëlle ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Gabriëlle en haar reizen naar haar website Globegirl.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden