Interview met Fardou van Fartravels

Travelblogger Fardou is een echte backpacker en heeft sinds haar verblijf van een jaar in de Verenigde Staten het reisvirus te pakken. Momenteel is Fardou met haar vriend op wereldreis, waarmee haar grote droom in vervulling komt. Fardou reist heel wat af en schrijft hier regelmatig over op haar reisblog Fartravels, waar ze al haar reiservaringen in woord en beeld met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar wereldreis, hebben we Fardou een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Fardou van Fartravels

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Fardou Bakker, ik ben 22 jaar en kom uit Kollum, een dorp in noord oost Friesland. Ik heb een opleiding gevolgd en ben afgestudeerd als Video Editor en dat komt goed van pas tijdens mijn reizen. Als ik niet aan het reizen ben werk ik vaak bij een bakkerij op Ameland (erg toepasselijk als je achternaam Bakker is)

Backpacker

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Na mijn eind examen van de middelbare school koos ik ervoor om een high school jaar in Amerika te doen. Ik was 16 jaar en vloog voor het eerst alleen, helemaal naar de andere kant van die grote oceaan. Ik kwam in een gastgezin in Devils lake, Noord Dakota terecht waar het in de winter -30c is. Echt een individuele reis was het niet aangezien ik gewoon naar school moest en ik reisde samen met mijn gastgezin. We hebben wel behoorlijk wat gezien; Boston, Chicago, Minneapolis, de Rocky Mountains etc. Door dit jaar kreeg ik de travelbug. Ik ging stedentrips doen en korte vakanties tot ik een jaar geleden besloot er tussenuit te gaan om te gaan backpacken in Zuidoost-Azië. Ik ben 3 maanden gaan backpacken door Thailand, laos, Vietnam, Cambodja en Maleisië.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik ben een backpacker. Alleen een backpack voor mijn spullen en veel luxe heb ik niet nodig. Ik ga vaak zonder plan weg en zie wel waar ik uit kom. Ik hou er niet van op te lang op een zelfde plaats te blijven daar wordt ik erg onrustig van.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen voor mij is vrijheid en lifeknowledge. Je kunt gaan en staan waar je wilt, je leert zo ontzettend veel over andere culturen en ook over jezelf.

Marokko

Welk land is jouw culinaire favoriet?
Ik probeer van elk land het typische gerecht te eten; tapas in Spanje, haggis in Schotland, rijstmaaltijden in Azië en Poutine in Canada. Mijn favoriet is toch wel Marokko, dat is echt blijven hangen. Ik ben gek op couscous en tagine. En de heerlijke pannenkoeken die we als ontbijt kregen natuurlijk.

Wat is jouw favoriete stad en land?
Ik weet niet of ik ooit zou kunnen kiezen tussen Edinburgh en Vancouver. Edinburgh is ideaal als citytrip, het is maar een uurtje vliegen van hier en het is echt prachtig. De oude gebouwen, het kasteel in het midden van de stad, de vulkaan aan de rand van de stad, je kunt er mooi door de natuur wandelen, leuke pubs bezoeken, lekker winkelen, vriendelijke mensen, leuk stappen, ik kan echt nog wel even doorgaan een Must See. Ook ben ik gek op Vancouver, wel iets verder vliegen en je hebt er wel wat meer tijd voor nodig maar deze stad heeft alles! De skyscapers, watervallen, bossen, de zee en het wildlife! Op zeesafari, naar het aquarium, door het bos wandelen en stuiten op een prachtige waterval. Mijn favoriete land daar kan ik eigenlijk geen antwoord op geven, elk land heeft zo z’n charmes en ik heb tot nu toe nog geen land dat er echt zo uitspringt dat ik denk “Ja dat is het echt” misschien als je me over anderhalf jaar weer deze vraag stelt kan ik er waarschijnlijk wel 6 noemen.

bridge

Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Dat is toch wel mijn telefoon. Ik hoopte eigenlijk een persoon te zijn die daar makkelijk zonder zou kunnen maar helaas. Onderweg is het fijn dat je via dit contact met thuis kunt houden, mijn muziek staat erop, ik maak er mijn foto’s mee, ik blijf op de hoogte van het nieuws in Nederland, check social media, er staan plattegronden en kaarten op, je kunt vooruit een hostel boeken, vliegtickets zoeken etc.

Waarom ben je Fartravels begonnen?
In eerste instantie was ik fartravels.nl begonnen om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn reis. Nu wil ik graag mensen inspireren ook op reis te gaan en tips geven over mijn reizen. Ik wil graag een eerlijk verhaal vertellen en laten zien wat ik mee maak en dat iedereen dat eigenlijk kan. Ik hoop dat mensen die nog niet reizen misschien gaan besluiten het toch eens te gaan proberen.

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Ja, ik let veel meer op details. Ik kijk en luister beter. Ik kijk om me heen en let op wat ik zie. Meer ongebruikelijke dingen vallen hierdoor op en daar vertel ik ook graag over. Ik maak ook graag foto’s van deze dingen om mensen thuis een andere kijk te geven en de wereld te laten zien door mijn ogen.

Beach

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
Mijn ideale reis in 3 weken zou een roadtrip door Zuid Afrika zijn. Van Johannesburg naar Kaapstad. Het staat al jaren ontzettend hoog op mijn lijstje.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Mijn grootste wens was op wereldreis gaan en deze wens komt op dit moment uit. Op 24 januari ben ik samen met mijn vriend begonnen aan onze wereldreis. Eerst Indonesië en daarna Nieuw Zeeland. Voor Nieuw zeeland hebben we een werkvisum en daar zullen we dus iets langer verblijven. Daarna de rest van de wereld! Zoals ik eerder al zei reis ik graag zonder plan dus dat is nu ook het plan. We kijken onderweg wat next is en dan zien we wel. Het enige wat we weten is dat we beginnen in Indonesië en willen eindigen in Zuid Amerika, een reis voor onbepaalde tijd.

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
You only regret the chances you didnt take.. Ontzettend cheesy maar erg waar. Ik hoor vaak “oh ik wou dat ik had gereisd toen ik jonger was” of “Ik wil graag maar ik durf niet”. Ik zeg: GA! Je zult er nooit spijt van krijgen en als je het niks vind dan heb je alsnog geleerd dat reizen niet voor jou is weggelegd. Je komt jezelf tegen en leert jezelf kennen en andere culturen, mensen het is een geweldige ervaring waarvan ik vind dat iedereen dat eens in zijn leven moet hebben meegemaakt, alleen op reis.

Grand Canyon

Ben je net als Fardou van Fartravels ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Fardou en haar reizen naar haar website Fartravels.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden