Interview met Evelyn van Style Spy

Style spy Evelyn is een sportieve en avontuurlijke reiziger en gaat zelden ergens zonder haar longboard naartoe. Evelyn reist graag naar de meest verre uithoeken van de wereld, maar ook citytrips en snowboardtrips in Europa staan hoog op haar programma. Ondanks haar grote voorkeur voor actieve en sportieve dingen is slowtravelen ook goed aan Evelyn besteed. Evelyn reist heel wat af en schrijft hier regelmatig over op haar reisblog Style Spy, waar ze al haar reiservaringen in woord en beeld met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar reisplannen, hebben we Evelyn een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Style Spy Evelyn

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi Ik ben Evelyn (’84), overdag UX Designer/Markeer en blogger in de avonden. Ik woon met mijn vriend samen in Groningen en ons huis staat/hangt vol met longboards en wereldkaarten.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Londen. Dat was ook de eerste keer dat ik ging vliegen, dus dat maakte het extra spannend. Toen vond ik het helemaal fantastisch, tegenwoordig ben ik niet meer zo’n fan van vliegen helaas (als reisblogger niet heel handig).

Stylespy longboard

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Avontuurlijk en mindfull. Ik mag graag actieve dingen doen, maar vind het ook heerlijk om te slowtravelen. Lekker op Evey tempo (dat is best traag) van een stad genieten, mobiel uit en alles in me opnemen. Daarnaast ben ik altijd geinteresseerd in de mensen. Ik vind het fascinerend te zien hoe mensen in een ander land wonen, wat ze eten, wat hun gewoontes zijn. Of dat nou locals zijn of andere reizigers (één grote familie lijkt het soms onder elkaar). En ik geniet van de natuur en geschiedenis van een stad, met name de Europese geschiedenis.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Open staan voor en leren van andere culturen, respect voor de natuur, lief zijn voor mezelf. Door reizen sta ik altijd weer stil bij hoe goed ik het heb en dat alle stress van thuis in het niet valt. Thuis kan ik me zo druk maken om de stomste dingen. Op reis zie ik weer hoe mooi de wereld is als je met je snowboard bovenop een berg staat, als je met je surfboard in de zee ligt, als je locals in hun dorpjes ziet leven. De enige stress die ik op reis voel is mijn slaapplek voor de komende nacht en dat gevoel is echt heerlijk.

Stylespy Evelyn

Wat is je favoriete stad?

Sydney. De sfeer is daar zo fantastisch. Ik ben gek op de natuur eromheen, maar tegelijk ook op de bruisende stad. Ik ben echt een persoon die van de drukte van de stad en de rust en schoonheid van de natuur houdt. In Sydney zit je wel goed. Daarnaast ben ik gek op de skatescene, de knusse koffietentjes, sushi rolls afhalen zoals we dat hier met loempia’s doen, China Town, papegaaien spotten in de Botanical Garden. Ik kan er best wonen.

Welk land is je tegengevallen?

Geen land. Als ik moet kiezen dan vallen de steden tegen waarvan anderen hebben gezegd hoe geweldig het is. Hoe meer verwachtingen, hoe meer het tegenvalt. Achteraf vind ik het wel meevallen, maar toen ik er was vond ik Hamburg en Parijs wat tegenvallen. Iedereen riep dat Hamburg het Berlijn van dichtbij (als in dichtbij Groningen) zou zijn, maar zo spannend vond ik het niet. Wellicht dat ik in het verkeerde deel ben beland. Parijs en met name de Eifeltoren, daarvan had ik verwacht dat het iets magisch zou hebben. Dat gevoel had ik er niet. En de mensen vind ik er niet zo aardig.

Stylespy surfing

Waarom ben je met je blog Style Spy begonnen?

Ik ben altijd gek geweest op het maken en onderhouden van websites. Dat doe ik nu onder andere ook voor mijn werk. Ik had altijd losse blogs op waarbenjij.nu en blogspot. Toen ik WordPress ontdekte koos ik een naam waar alles onder kan vallen ‘Style Spy’, ben ik begonnen met oude posts over te zetten en nooit meer opgehouden met bloggen. Het is een spy in mijn leven, met een focus op adventure, reizen en boardsports. En een beetje een lifeblog.

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?

Niet echt, ik ben eigenlijk wel de reiziger gebleven die ik ben (budget, adventure). Wel leg ik nu ook veel meer vast in boekjes omdat ik erover wil schrijven op mijn blog. Vroeger hield ik echt dagboeken bij, tegenwoordig hou ik lijstjes voor de blog bij. En fotograferen en video’s maken doe ik veel meer (en dat deed ik al veel). Ik probeer wel zoveel mogelijk na te denken over compositie dus ik ben ook iets meer gaan slow travelen haha (lees: treuzelen).

Stylespy uitzicht

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Een paar goeie loopschoenen. Ik krijg snel last van mijn knieen en als ik het wil volhouden moet ik wel goede sneakers mee hebben.

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?

Een afwisseling van bergen en zee. Activiteit en lui. Eingelijk zoals mijn roadtrip in Frankrijk afgelopen zomer was. We gingen surfen aan de westkust van Frankrijk, longboarden in de steden en reden daarnaar door naar de bergen. Als we ook nog gingen snowboarden was mijn reisje compleet.

Waar gaat je volgende reis naartoe?

Naar de stad Dublin en hopelijk ook Wicklow om de natuur in te gaan.

Stylespy strand

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Ik wil nog heel graag wereldreis 2 gaan maken met mijn vriend dus we zijn hard aan het sparen om die droom te verwezenlijken. Tijdens die reis willen we de longboards meenemen en surfend, long- en snowboardend de wereld over reizen (mét busje!). Ik wil heel graag eens echt goed worden in alledrie de sporten en mijn angst voor haaien en downhillen overwinnen. Ja ik weet het, die gaan goed samen met surfen en snowboarden 😉

Ben je net als Evelyn ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Evelyn en haar reizen naar haar website Style Spy.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden