Reisgek Eva is een typische Flashpacker en reist naar de meest verre uithoeken van de wereld. Eva’s eerste reis alleen ging naar Turkije, maar al snel volgden landen als Mongolië en China. Haar favoriete stad is Berlijn en reizen doet Eva het liefst in Aziatische landen. Naast het reizen is Eva gek op fotograferen. Op haar reisblog Guided by Curiosity deelt ze al haar reizen en avonturen in woord en beeld met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Eva een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Eva van Guided by Curiosity

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi! Ik ben Eva, 27 lentes jong en geboren en getogen in Limburg. Begin 2014 ben ik naar het gezellige en mooie Breda verhuisd, waar ik nu samenwoon met mijn vriend. Ik ben gek op reizen en fotografie, en die twee passies combineer ik dan ook het liefst zoveel mogelijk. Ondanks mijn lichte vliegangst zit ik graag zo vaak mogelijk in het vliegtuig, op weg naar een nieuw avontuur. 😉

Eighty7 Lombok

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Oef, dat is een lastige vraag. Toen ik een jaar of 15 was ben ik met een vriendin naar Hongarije gegaan, naar de omgeving van het Balaton meer. Haar ouders waren er wel nog bij, dus dat telt misschien niet helemaal, haha! Ik denk dat mijn eerste, echte individuele reis naar Bodrum in Turkije ging. Dat zal denk ik een jaar of 9 geleden zijn geweest.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

De term flashpacker is wel op mij van toepassing. Reizen met een backpack, maar dan wel met meer budget dan een ‘echte’ backpacker. Slapen in een fijne of bijzondere accommodatie vind ik echt een waardevolle toevoeging aan een reis. Rondkomen van een paar euro per dag en slapen in hostels met stapelbedden is niet echt aan mij besteed. Daarnaast ben ik een echte actieve reiziger. Waar ik vroeger best een week kon luieren op het strand, wil ik nu zo veel mogelijk doen en zien op reis. Een paar dagen doorbrengen op een mooi, paradijselijk strand? Daar hoor je me zeker niet over klagen, maar ik vind het zonde als ik niet meer van een bestemming heb gezien dan het strand en de cocktails.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Reizen betekent voor mij vrijheid en avontuur. Nieuwe bestemmingen ontdekken, andere culturen leren kennen, lokale keukens proeven en de mooiste plekjes vinden. Reizen maakt me aan de andere kant ook bewust van het feit hoe goed we het hier hebben, en hoe wij kunnen klagen om niks.

Eighty7 Ronda

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

China heeft me absoluut verrast. Ik ben net terug van Beijing en Shanghai, en ik vond vooral Beijing een fantastische stad. Daarnaast heb ik al wat van China kunnen zien door de treinreis die we door een deel van het land hebben gemaakt. Ik ben zo nieuwsgierig geworden naar al het moois dat China te bieden heeft. Het land trok me eerder nooit echt, maar ik ben nu helemaal om.

Wat is jouw favoriete stad, land en werelddeel?

Berlijn is absoluut mijn favoriete stad. Ik ben er inmiddels een paar keer geweest, en ik wil er in ieder geval ieder jaar één keer naartoe. Berlijn heeft voor mij alles; historie, cultuur, hippe tentjes, een geweldig nachtleven, heerlijk eten en veel bezienswaardigheden. Alhoewel ik er nog niet zo heel veel van gezien heb is Azië mijn favoriete werelddeel. De mensen zijn zo lief en vriendelijk, het reizen is er redelijk goedkoop en de landen zijn stuk voor stuk prachtig. Het is de bedoeling om in November meer van Azië te gaan zien, dus daar kijk ik enorm naar uit.

Waarom ben je met eighty7.nl begonnen?

Ik ben eighty7 begonnen om mijn reisverhalen en reisfoto’s te delen. Na een reis zit ik altijd vol verhalen, en die wilde ik graag delen met anderen. Ook maak ik honderden foto’s op reis, en mijn blog vind ik een mooie plek om mijn favoriete foto’s te stallen. Daarnaast vond ik het altijd ontzettend leuk om andere reisblogs te lezen, dus waarom dan niet mijn eigen beginnen?

Hoe ziet jouw ideale reis in drie weken eruit?

Mijn ideale reis is vooral een mix van cultuur en natuur. Bezienswaardigheden bekijken, natuurschoon bewonderen, een paar dagen relaxen op een paradijselijk eiland zonder stroom en warm water en verdwalen in een grote en drukke stad. Het liefst verblijf ik niet te lang op één plek, dus een rondreis is voor mij ideaal.

Eighty7 Irkuts

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Mijn camera kan ik absoluut niet missen. Ik vind het dan ook vreselijk als het rode lampje van de camera accu begint te knipperen.. Toen we met de trein van Mongolië naar China reisden, wist ik dat de omgeving ontzettend mooi zou worden. De stopcontacten in de trein werkten echter niet en ik vreesde al dat ik foto’s met mijn iPhone moest gaan maken. Toen we op de grens tussen Mongolië en China zaten te wachten op het treinstation kon ik gelukkig mijn accu opladen bij de kassa van een kleine supermarkt. Gelukkig maar, want het was zo zonde geweest als mijn camera leeg was geweest. Misschien is een reserve accu wel een goed idee voor mij, haha!

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?

Ik maak nog meer foto’s, schrijf adresjes van leuke tentjes op, zodat ik die later kan delen op mijn blog en ik schrijf vaak al veel op reis; in een boekje of op mijn iPhone. Zo weet ik zeker dat ik alles onthoud en de aantekeningen kan ik later weer gebruiken om mijn blogs mee te schrijven.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Waar zal ik beginnen.. Ik zou heel graag voor een langere periode op reis gaan. Een reis van 3 weken vind ik hartstikke fijn, maar het lijkt me heerlijk om langer van huis te zijn en om echt de tijd te nemen voor een bestemming. Een reis van een paar maanden gaat er vast nog van komen, maar wanneer? Daarnaast wil ik heel graag een roadtrip maken door de Verenigde Staten. De Lonely Planet ligt al klaar en af en toe pak ik hem er vast even bij. Waarschijnlijk gaat deze wens in 2016 uitgevoerd worden.. zo gaaf!

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Je hoort vaak dat mensen meer zouden willen reizen, maar dat ze er het geld niet voor hebben. In sommige gevallen kan het misschien niet anders, maar probeer zo veel mogelijk geld opzij te zetten voor reizen. Het gaat ook om keuzes maken. Ik ga misschien wat minder vaak shoppen en hang niet iedere week in de kroeg, maar daardoor kan ik weer wat extra’s sparen voor een volgende mooie reis. Gaan!

Ben je net als Eva van Guided by Curiosity ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Eva en haar reizen naar haar website Guided by Curiosity.