Interview met Esther van Go live go travel

Reisblogster Esther is een echte cultuursnuiver, bezoekt graag Russische kathedralen en Thaise tempels en is een grote fan van streetart. Esthers’ manier van reizen is zeer divers en ze is altijd onderweg met haar camera in de “stand by” stand. Of het nu een citytrip, een bezoek aan een museum, of een reis door de prachtige Aziatische landen is, Esther heeft ze allemaal op haar programma. Naast enthousiast reizigster schrijft Esther regelmatig op haar reisblog Go live go travel, waar ze de meest bijzondere bestemmingen beschrijft, voorzien van prachtige foto’s. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Esther een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Esther van Go Live Go Travel

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Esther, 25 jaar en ik woon in een klein dorpje vlakbij het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn. In het dagelijks leven werk ik bij een gemeente en in mijn vrije tijd blog ik op www.golivegotravel.nl.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Tot mijn 14e had ik eigenlijk nog nooit een voet buiten Nederland gezet. Mijn ouders runden een boerderij en hadden in de zomer niet de mogelijkheid om weg te gaan. Bovendien vonden ze het buitenland maar niets. Jaloers hoorde ik ieder jaar de verhalen van mijn klasgenoten aan die de zomers spendeerden in Frankrijk of Spanje. In mijn ogen magische verre oorden. Eenmaal op de middelbare school vroeg een vriendinnetje aan mij of ik een keer met haar familie meewilde naar Tsjechië. Haar ouders hadden daar een vakantiehuisje. Nou, dat hoef je mij geen twee keer te vragen! En dus zat ik die zomer voor het eerst in een vreemde auto met vreemde mensen richting een nieuw land. En weet je wat? Ik had de tijd van mijn leven! Ik zag voor het eerst van mijn leven groene bergen, proefde nieuwe smaken en probeerde een aantal Tsjechische klanken eigen te maken. Toen wist het zeker: ik wil meer van de wereld zien!

Esther Rynek

Het prachtige Rynek

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Ik ben een echte cultuursnuiver. Zet mij maar tussen de Russische kathedralen of Thaise tempels en ik ben gelukkig. Ik vind het heerlijk om in te denken hoe het er eeuwen geleden eruit heeft gezien, wie er rond hebben gelopen en wat er zich heeft afgespeeld. Ook heb ik veel interesse in de lokale cultuur, taal en bevolking. Een reis is voor mij compleet als ik een klein woordje van de taal spreek en de lokale gebruiken begrijp.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Reizen staat voor mij gelijk aan verrijking. Ik zie reizen echt als persoonlijke ontwikkeling en verbreding. Ik leer mezelf beter kennen, word steeds meer open-minded en ik weet wat mijn sterke en minder sterke punten zijn. Ik ben bijvoorbeeld best wel perfectionistisch en ik heb graag alles in de hand. Maar de leukste momenten op reis zijn toch wel de keren dat je spontaan verrast wordt en nieuwe ontdekkingen doet. Oftewel, af en toe de touwtjes laten vieren is helemaal niet zo erg. Daarnaast is reizen voor mij het mooiste wat er is. De wereld biedt zoveel mooie plekjes en landen en ik wil ze één voor één ontdekken.

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Mijn laatste reis naar Polen heeft me toch wel erg verrast. Met een Oost-Europese studieachtergrond wist ik natuurlijk wel dat Polen een interessant land was. Maar op de vraag of het ook mooi was liepen de meningen onder vrienden toch wel uiteen. Woorden zoals ‘grauw’, ‘grijs’ en ‘saai’ kwamen al snel de hoek om. Eenmaal in het land zelf viel al mijn twijfel in één keer weg. Wat heeft Polen toch mooie steden. Helemaal niet grauw, maar juist ontzettend kleurrijk! Nu wil ik nog veel meer van Polen ontdekken en dus ga ik zeker nog een keer terug.

Wat is jouw favoriete (reis) stad, land en werelddeel?

Mijn favoriete stad is zonder twijfel Sint-Petersburg. Aan deze stad heb ik zulke warme gevoelens overgehouden. De pasteltinten, het immense Hermitage museum en de gezellige Nevsky Prospekt. Zelfs mijn vriend (geen Rusland-liefhebber) is fan geworden van deze stad! Voor mijn favoriete land gaan we richting Azië: Thailand. Mijn eerste verre reis ging hiernaartoe en ik wist meteen dat het goed zat. De chaos van Bangkok, de rust van Chiang Mai en het bounty leven op de Thaise eilanden, I loved it! Het zal je dan ook niet verbazen wat mijn favoriete continent is: het diverse Azië. Van de eeuwenoude zijderoute door Centraal-Azië en de hutongs in China tot de regenwouden en stranden van Indonesië en Maleisië. Dit werelddeel heeft ongekend veel te bieden!

Esther Thailand

Esther aan de prachtige Thaise kust

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Mijn camera, mijn ipad en mijn labello. Op reis zit mijn camera ongeveer vastgeplakt aan mijn hand, omdat ik geen enkel moment wil missen. De foto’s zijn juist de souvenirs voor later om de herinneringen weer mee op te halen. Mijn trouwe ipad is ook onmisbaar, want hiermee ontdek ik op reis de leukste must-do’s en hotspots. Zodra ik op een nieuwe plek aankom, ga ik eerst Tripadvisor, Pinterest en de reisblogs af voor leuke tips. Ook ga ik nergens heen zonder een labello in mijn tas. Al jaren is dit een serieuze verslaving bij mij.

Waarom ben je met golivegotravel.nl begonnen?

Een aantal jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Eindelijk kon ik die droombaan bemachtigen en laten zien wat ik in mijn mars had. Helaas sloeg de crisis mij keihard in het gezicht en bleek een baan vinden een bijna onmogelijke opgave. Na een aantal tijdelijke projecten besloot ik voor mezelf te kiezen. Waar word ik nu gelukkig van? Het antwoord: reizen! Zo vaak en zo lang mogelijk. En dus besloot ik daarvoor de centjes te gaan verdienen. Om mijn reiservaringen en -foto’s vast te leggen besloot ik in 2014 een reisblog te beginnen. Zo kon ik elke dag met reizen bezig zijn en ook nog eens mijn schrijfvaardigheden verder ontwikkelen. Go Live Go Travel was geboren en anno 2015 zou ik het niet meer anders willen.

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?

Ja, bloggen heeft mijn manier van reizen zeker veranderd. Tot mijn 20e was ik een typische toerist. Ik ging naar overbekende bestemmingen, verbleef in hotels met tenminste 4 sterren en at in toeristische restaurants. Bloggen heeft me doen inzien dat ik tijdens het reizen meer onderdeel wil worden van de lokale samenleving. Ik maak nu graag gebruik van concepten zoals Wimdu en Airbnb en ik eet veel liever bij een lokaal eetcafé dan in een groot restaurant. Ook maak ik veel meer foto’s dan voorheen en ben ik een groot fan van streetart geworden. Oftewel, ik ben me bewuster van het land waar ik ben en ik wil graag de lokale cultuur ervaren.

Esther street art polen

Esters’ geliefde street art in Polen

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?

Ik houd van een goede afwisseling tussen stad en platteland. Zo start ik mijn reis graag in een wereldstad vol indrukken, chaos en kleuren om vervolgens de rust op te zoeken in de kleine dorpjes op het platteland. Ik ontdek graag oude volkjes met een eigen unieke cultuur. Ook de variatie van het platteland spreekt me aan. Van glooiende rijstvelden en bossen tot bergen en goudgele woestijnen, ik vind alles interessant en mooi!

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Oezbekistan en Mongolië staan nog hoog op mijn verlanglijstje! Authentieke landen met een eigen cultuur, onaangetast door de 21e eeuw. Oude handelsroutes, rondtrekkende nomaden en een kleurrijke vriendelijke bevolking. Het lijken mij zulke gastvrije landen met eeuwenoude tradities, en dat zonder die grote toeristengroepen. Een unieke ervaring!

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Heb jij een niet zo alledaagse bestemming (bijvoorbeeld Rusland, Iran en/of Armenië) in je hoofd, laat je dan niet afschrikken door meningen van anderen. Houd vast aan je plan en ga! Niet iedereen zal het eens zijn met je bestemming of het je zelfs afraden (bijv. jouw ouders), maar uiteindelijk leiden zij niet jouw leven. Dat ben jij, en jij moet doen waar jij gelukkig van word.

Ben je net als Esther ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Esther en haar reizen naar haar website golivegotravel.nl.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden