Interview met Erik van reisblog Reisprins

Reisblogger Erik van travelblog Reisprins maakte op jonge leeftijd al trips naar Amerika en diverse landen in Europa. Samen met zijn vriendin Judith ging hij vier maanden reizen in Zuid-Amerika, maar bezocht met haar inmiddels ook een groot aantal landen in Midden- en Noord-Amerika, Europa en Azië. Erik startte samen met zijn vriendin travelblog Reisprins, waar ze samen hun reiservaringen en reistips delen met hun lezers.

Erik van travelblog Reisprins

Geïnteresseerd in zijn ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we reisblogger Erik een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Erik van Turnhout, ben 35 jaar en kom uit Wouwse Plantage. Samen met mijn vriendin Judith Doomen (31) woon ik nu ongeveer 7 ½ jaar in Kruisland. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als productieplanner. In mijn vrije tijd hou ik me veel bezig met het mooiste feest va het zuiden: carnaval.

Iguacu watervallen

Waarom ben je gestart met reizen?

Vroeger ben ik als kind met mijn ouders en broer vele zomers op vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk en Spanje, maar daarnaast maakten we ook wel eens een tripje naar bijvoorbeeld Londen of de Verenigde Staten. Daar moet ooit ergens het vuurtje gestart zijn. Daarnaast heb ik van mijzelf een natuurlijke interesse in andere landen en hun cultuur, natuur, eten, drinken en gebouwen. Ik vind het reuze interessant om te zien hoe mensen in andere landen leven, en heb een sterke drang om dit zelf te ervaren i.p.v. dit enkel op televisie of in een boek te lezen.

Welke manier van reizen heeft jouw voorkeur?

Het liefst reizen we zo vrij mogelijk, en dus zo min mogelijk plannen. In 2018 hebben we een reis van 4 maanden door Zuid-Amerika gemaakt en toen hebben we de route gedurende onze reis gepland. Met een beperkt aantal vakantiedagen is dit echter moeilijker te doen en komen we er niet onderuit om toch wat meer op voorhand te plannen. Ik reis altijd samen met mijn vriendin en we vinden het heerlijk om samen op pad te gaan, een groepsreis klinkt dan ook echt als een nachtmerrie voor ons. De ultieme vrijheid voor ons is een vliegticket boeken en een auto huren zoals we komende zomer gaan doen.

Rio citytrip

Welke bestemming bezocht je voor het eerst?

Een van de eerste verre reizen die ik samen met mijn vriendin gemaakt heb was naar de Verenigde Staten en Canada in 2012. We hadden ook al eens een roadtrip gemaakt door Europa, maar dit was voor ons echt de eerste verre reis. We hadden voor de oostkust van de Verenigde Staten en Canada gekozen en steden als New York, Quebec, Toronto en Washington D.C. bezocht. De Verenigde Staten is erg toegankelijk als eerste bestemming doordat we de taal spreken en het eten, drinken en de cultuur vergelijkbaar is met zoals wij in Europa gewend zijn. Om deze redenen was het voor ons een veilige eerste keuze.

Welke bestemming staat hoog op je bucketlist?

Op zich zijn wij niet zo van een “bucketlist”. Meestal bespreken we tijdens een reis altijd al een beetje wat onze volgende reis gaat worden. Zo komen we tot de volgende reis die we gaan maken en houden we een hele korte “bucketlist”. Aan het einde van onze reis door Zuid-Amerika besloten we daarom dat onze volgende bestemming Mexico zou worden, en dan in de regio Yucatan. Deze bestemming spreekt ons enorm aan omdat we hier een goede mix denken te vinden van natuur, stranden en cultuur. Het lijkt ons een geweldige combinatie om de ene dag een Maya tempel te bezoeken, en een dag later te kunnen gaan snorkelen. Om heel eerlijk te zijn spelen de nacho’s, taco’s, quesedillas en tequila ook een grote rol…

Kun je jouw perfecte weekendtrip beschrijven?

Mijn favoriete locatie voor een weekendtrip is nog altijd Londen. Ik ben er al talloze keren geweest, maar deze stad verveelt me nooit. Het liefst vliegen we dan vrijdagochtend naar Londen en checken we enkele wijken die we nog niet eerder hebben bezocht. Eten doen we graag in markten zoals Spitafields Market of Borough Market. Aangezien ik een groot voetballiefhebber ben zou de zaterdag in het teken staan van “Matchday”. Ik zou dan graag een voetbalwedstrijd van mijn favoriete club Arsenal gaan bezoeken en dit combineren met een paar drankjes in de pub. De zondag kan tenslotte besteed worden aan shoppen of het bezoeken van een van de vele gratis musea in de stad.

travelblog Reisprins

Waarom ben je met travelblog Reisprins begonnen?

Al vanaf onze eerste roadtrip door Europa in 2011 ben ik begonnen met het schrijven van blogs om het thuisfront op de hoogte te houden. Na een paar jaar was deze blog uitgegroeid naar vrij uitgebreide reisverslagen en besloot ik zodoende de blog uit te breiden. Tijdens onze reis door Zuid-Amerika in 2018 werd de blog echter zo goed bekeken dat ik besloot om deze wat professioneler op te zetten. Bij terugkomst heb ik daarom November 2018 de website Reisprins.nl opgestart. Naast onze reisverslagen bevat de website nu ook algemene artikelen over bijvoorbeeld reisliteratuur, reisproducten, reisroutes en andere artikelen. Het doel is wel om alle artikelen die ik publiceer persoonlijk en echt te houden. Zo ben ik zelf geen groot voorstander van hele gelikte instagram foto’s die puur gemaakt zijn om likes te scoren op Instagram. Ik heb overigens gekozen voor de naam Reisprins omdat deze naam 2 hobby’s van mij combineert. In mijn vrije tijd ben ik namelijk actief als prins carnaval, Prins Erik d’n 1e van Mastepinnelaand. De naam Reisprins vond ik daarom ook goed bij me passen en een originele knipoog naar mijn andere hobby!

Beleef je reizen anders sinds je bent gestart met bloggen?

Op zich beleef ik mijn reizen niet anders sinds ik gestart ben met bloggen. Aan de ene kant voel je wel een soort verplichting om regelmatig artikelen te plaatsen tijdens het reizen. Aan de ander kant is dit echter ook een moment waarop je even terug kan kijken op de zaken die je tijdens de reis hebt meegemaakt, als een soort openbaar dagboek. Wel let je tijdens het reizen meer op zaken die interessant zijn voor anderen. Je maakt bijvoorbeeld ook foto’s van praktische zaken om zodoende later een goede basis te hebben voor een artikel.

Noorderlicht Lapland

Stelling: liever 1 echt lange reis dan meer kortere trips per jaar?

Op deze stelling kan ik heel makkelijk een antwoord geven: 1 echt lange reis! In 2018 hebben we 4 maanden door Zuid-Amerika gereisd en dit is enorm goed bevallen. Een lange reis geeft een enorm gevoel van vrijheid en geeft je de mogelijkheid om je dagen volledig in te vullen zoals je zelf wilt. Zelfs wanneer je gewoon eens een paar dagen niets wilt doen, of zelfs ziek bent, is dit veel minder erg dan wanneer je maar een korte trip aan het maken bent. Ik sluit dan ook zeker niet uit dat we in de toekomst nog eens een lange reis van enkele maanden zullen gaan maken.

Wat is jouw ultieme budgettip als het op reizen aankomt?

Mijn ultieme budgettip zit hem denk ik in het boeken van een overnachting. Met slim zoeken en boeken kan je namelijk veel geld besparen op het boeken van een overnachting. Zo zijn er op Facebook verschillende groepen te vinden waar je kortingscodes kunt vinden om te boeken op Booking.com. Daarnaast boek ik altijd een overnachting met “gratis annuleren”. Als ik dan bij aankomst een goedkoper alternatief vindt kan ik kosteloos nog overstappen op een andere accommodatie. Op mijn website heb ik ook een artikel geschreven hoe je geld kan besparen op een overnachting.

Zuid-Amerika

Waarmee wil jij je met jouw website onderscheiden van andere reisblogs?

Omdat de website in eerste instantie opgestart is om het thuisfront te informeren tijdens onze reizen was hij altijd heel persoonlijk. Dit is ook hetgeen wat we vast proberen te houden en waarmee we ons willen onderscheiden van andere reisblogs. De artikelen zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen en daarop zijn dan ook de meningen gebaseerd die je er in terug leest. Dit geldt ook voor de producten en literatuur die we bespreken op de website. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de teksten oprecht zijn en de foto’s door ons zelf zijn gemaakt. Zoals eerder aangegeven ben ik geen fan van de gefotoshopte instagram foto’s. Geef mij dan maar een foto die er iets minder goed uitziet, maar je wel het echte gevoel geeft!

Wat wil je de komende jaren bereiken met travelblog Reisprins?

Het grootste doel van mijn website is om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Ik zou graag stabiel willen groeien in het aantal bezoekers en dagelijkse views. Dit zou namelijk betekenen dat veel mensen iets hebben aan de informatie die er te vinden is op de website. Op deze manier kunnen we andere mensen helpen om hun reis net zo mooi te maken als die van ons!

Heb je nog een handige reistip voor onze lezers?

Als we gaan reizen hebben we eigenlijk 2 regels waar we ons altijd aan houden die voor iedere reiziger wel van belang is: 1. Neem niet te veel mee op reis. Mocht je iets vergeten zijn dan kan je het altijd ter plekke kopen. Wanneer dit niet het geval is zal je het waarschijnlijk ook niet nodig hebben! 2. Maak je niet te druk om alles wat je tijdens je reis niet hebt kunnen zien, maar geniet van alles wat je wel hebt gezien!

blog Reisprins

Ben jij net als Erik van travelblog Reisprins ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Erik’s reisverhalen en reistips? Check dan snel zijn travelblog Reisprins.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!

  • Interview
  • Interview met Erik van reisblog Reisprins


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden