Interview met Emma van Travel Hotspots

Reisblogger Emma is gek op het ontdekken van nieuwe plekken, nieuwe mensen ontmoeten en een andere cultuur leren kennen. Voor Emma zijn de voorbereidingen net zo leuk als de reis zelf en deelt graag haar tips en ervaringen met anderen. Op haar reisblog Travel Hotspots schrijft ze over haar reiservaringen en de mooie bestemmingen die ze heeft bezocht. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe reisplannen, hebben we Emma een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Emma van Travel Hotspots

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Emma, vijfentwintig jaar en ik ben geboren in het midden van het land in Utrecht.

Travel Hotspots

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Mijn eerste “reis” alleen was naar Londen. Ik ging voor drie weken naar Londen om daar mijn Engels te verbeteren. Later dat jaar volgde ik in Salamanca, Spanje een acht weken durende cursus Spaans. Maar echt een reis alleen was het niet. Ik verbleef in beide gevallen bij een gastgezin. Maar omdat het alleen weg zijn uit Nederland zo goed beviel. Kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn ouders een lang weekend naar Edinburgh, Schotland cadeau. Dus dat was mijn eerste individuele reis. En dat korte reisje heeft geleid tot mijn lange reis op dit moment.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Qua type reiziger ben ik de afgelopen tijd een beetje veranderd. Zo vond ik het vroeger fijn om met vriendinnen of mijn zus naar een zonnige strandbestemming te gaan. Maar tegenwoordig ben ik daar niet meer zo van. Ik wil meer zien dan alleen het strand, een boulevard en een dorpje in de buurt. Ik houd van rondtrekken en zo diverse plekken zien en ontdekken. En sinds ik in Canada ben geweest ben ik ook de natuur meer gaan waarderen. Mijn bucketlist is dus uitgebreid met een aantal prachtige natuurbestemmingen.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Voor mij persoonlijk betekent het even helemaal los zijn. Even niet denken aan alles en iedereen thuis maar genieten van andere culturen. En ik vind het geweldig dat je tijdens het reizen zoveel aardige en verschillende mensen tegenkomt. Je ontmoet mensen van over heel de wereld. Je leert over andere landen en als het meezit dan houd je er nog een leuk logeeradresje aan over voor je volgende trip.

rivier

Waarom ben je met Travel Hotspots begonnen?
Ik bezocht altijd graag reisblogs om persoonlijke meningen te lezen. Je kunt natuurlijk veel tips uit bijvoorbeeld de Lonely Planet halen, maar wat vinden anderen van een bepaalde bestemming. Geven zij nog extra tips of brengen ze je op een ander idee. En omdat ik zelf ook gek ben op reizen en even gek op het delen van tips. Dacht ik bij mijzelf waarom niet? Iedereen ziet en ervaart een bestemming op een andere manier. Naar mijn idee kunnen er geen genoeg reisblogs online zijn. En op het moment dat ik mijn reisblog startte wist ik al dat ik een lange reis ging maken. Dus met dat idee in mijn achterhoofd was het alleen nog zoeken naar een geschikte naam voor mijn blog.

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Ja zeker. Ik noteer veel meer in mijn mobiel of in mijn notitieblokje. Ik houd bepaalde prijzen bij om deze later te gebruiken voor een blogpost. Ik zoek naar de leuke plekjes en vraag meer aan locals. Ondanks dat dit anders is dan dat ik eerder deed, vind ik het erg leuk. Ik vind het leuk om op onderzoek uit te gaan en tips te verzamelen voor andere reizigers.

Welke bestemming heb je het laatst bezocht?
Zoals ik hierboven al even vermelde ben ik op dit moment aan het reizen. Ik begon in mei in Canada waarna ik Panama, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala en Belize bezocht. En op dit moment ben ik net in Mexico aangekomen. Mijn plan is om hier wel drie maanden te blijven. En als er dan nog geld over is, dan is de zuidkust van Spanje aan de beurt.

Tikal

Wat zijn voor jou de voor- en nadelen van solo-reizen?
De voordelen zijn dat je zelf kunt beslissen wanneer je naar een volgende bestemming gaat. Heb jij het erg naar je zin ergens dan blijf je toch gewoon wat langer. Of wil jij graag ergens een trektocht maken, dan doe je dat gewoon. Ofwel het zelf beslissen wat, wanneer en met wie je iets doet. Dat geeft je veel vrijheid. En een ander voordeel is dat je als soloreiziger veel sneller met anderen in contact komt. Of dat nou andere reizigers zijn of juist de locals die je aanspreken. Een nadeel dat ik de afgelopen maanden heb ervaren is dat ik altijd alles alleen moest uitzoeken. Ik reis graag met het openbaar vervoer maar dat betekent wel dat ik regelmatig moet vragen aan locals hoe of wat. En als je dan een grote backpack en twee losse tassen bij je hebt is dat niet altijd gemakkelijk. Of wat dacht je van even naar de wc ergens gaan. Je moet altijd al je spullen meenemen. Er is niemand die even zegt, ik vraag het wel eventjes of ik blijf wel even bij je spullen wachten.

Welk land staat als volgende bestemming op het programma?
Ik denk tijdens deze reis veel aan natuurbestemmingen. Dus een reis terug naar Canada of naar IJsland, Noorwegen of Nieuw Zeeland zou ik wel tof vinden. Helaas zijn al deze bestemmingen niet goedkoop dus dat wordt eerst weer eventjes sparen.

Naar wat nog te komen kijk je het meeste uit tijdens deze reis?
Ik keek erg uit naar Mexico. Tijdens mijn reis in Centraal Amerika hoorde ik zoveel goede verhalen over Mexico. Dus nu ik eindelijk hier ben, kan ik niet wachten om alle mooie plekken hier te bezoeken. En alle soorten taco’s te proeven. Maar ik ga ook nog een maand vrijwilligerswerk doen in Mexico. En daar kijk ik ook erg naar uit. Ik wil erg graag mijn Spaans verbeteren dus ik hoop dat dit gaat helpen.

Mexico

Wat is je volgende reisbestemming?
Als het gaat lukken qua budget, dan is het Spanje. Anders is mijn volgende reisbestemming Nederland.

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Tijdens mijn reis heb ik dankzij een vriendin uit Israel de app Maps.Me leren kennen. Deze gratis en super handige app heeft mij al heel wat keren geholpen. Het is een soort Google Maps maar dan offline. Je download per land een kaart waarna je offline heel veel details kunt terugvinden. Handig voor als je ergens terecht komt en je wilt weten hoe lang het lopen is naar je accommodatie. Ook kun je met pinnetjes aangeven waar je naartoe zou willen of waar je al bent geweest.

Ben je net als Emma van Travel Hotspots ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Emma en haar reizen naar haar reisblog Travel Hotspots.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden