Interview met Elke & Nick van reisbloggers.com

Reisbloggers Elke en Nick van Reisbloggers.com hebben hun Baan opgezegd, paspoort gepakt en zijn op wereldreis gegaan. Reisbloggers.com is naar eigen zeggen de liefde tussen reizen, schrijven en fotografie. De avonturen van dit reislustige tweetal zijn in woord en beeld te volgen op reisblog Reisbloggers.com. Geïnteresseerd in hun ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Elke en Nick een aantal vragen gesteld.

Elke & Nick van Reisbloggers.com

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Nick en Elke, komen allebei uit Eindhoven en zijn 32 jaar. Nick heeft 13 jaar bij defensie gewerkt en heeft van de ene op de andere dag ontslag genomen om zijn droom te verwezenlijken: met zijn camera de wereld ontdekken. Een paar maanden voor zijn vertrek kwam hij mij, Elke, tegen, een juf basisonderwijs die ook wel aan een uitdaging toe was. 2 dagen voor Nicks vertrek besloot ik ook in Nederland alles op te zeggen om met hem mee te gaan.

Mandalay

Waarom zijn jullie gestart met reizen?

We hebben afzonderlijk van elkaar voorheen al wat gereisd maar zijn beide tot de conclusie gekomen dat alleen reizen top is, maar het met iemand delen nog veel specialer! Na 32 jaar in Eindhoven te hebben gewoond en gewerkt was het tijd voor iets anders. En geen vakantie, nee we wilden echt ervaren hoe het is om voor een langere periode in een land te zijn. Hoe het is om mee te draaien met het lokale leven, de gebruiken en culturen. Een wereldreis zonder einddatum leek ons daar de perfecte gelegenheid voor. Niet alleen de hoogtepunten van een land zien, maar ervaren hoe een land is en de keuze hebben om onze spullen te pakken en verder te gaan of juist langer te blijven.

Welke manier van reizen heeft jullie voorkeur?

Bus, trein, vliegtuig? Mm wat mij betreft iets wat niet op de weg rijdt aangezien ik heel snel misselijk ben… Verder vooral een zo relaxt mogelijk manier. We houden van alles op het gemakje doen en aangezien de tijd met ons is, krijgen we dat ook vaak voor elkaar.

tempel

Welke verre bestemming bezocht jullie voor het eerst?

Ik een jaar of 8 geleden Sri Lanka, het toeval is dat we daar vorige week weer zijn aangekomen. Ben benieuwd of ik veel dingen herken of nu juist anders ervaar nu ik veel heb gereisd. Nick is toen hij 18 was voor het eerst naar Brazilië geweest, maar toentertijd vooral van het strand en het nachtleven genoten dus veel kan hij daar niet over vertellen…

Welke bestemming staat hoog op jullie bucketlist?

Oh jeetje, zoveel!! Bovenaan ons lijstje nu staat Argentinië, waarschijnlijk gaan we daar deze zomer heen. Maar verder…. IJsland, de Transsiberië expres en natuurlijk Nick z’n favoriete basketbalteam zien spelen in Utah.

scooter

Kun je jullie perfecte weekendtrip beschrijven?

Ja! Veel nieuw, lokaal eten proberen in de restaurantjes waar de bevolking zelf komt. Veel rond slenteren door leuke steegjes en speciaal biertjes drinken…

Waarom zijn jullie met reisbloggers.com begonnen?

Dit heeft eigenlijk nog best even geduurd vanaf het moment dat we samen op reis gingen. Ik heb eerst mijn Teaching English as a Foreign Language behaald met de intentie om les te gaan geven, maar kwam er snel achter dat ik schrijven veel leuker vond. Op een gegeven moment is het lichtje gaan branden en zijn we onze krachten met Nick zijn fotografie gaan bundelen via reisbloggers.

Travelblog

Beleven jullie reizen anders sinds jullie zijn gestart met bloggen?

We zijn nog steeds de relaxte, go-with-the-flow reizigers als eerst. Soms gaan we nu wat doelgerichter op pad voor een mooie foto, we merken dat als we hier van tevoren over nadenken we naderhand blijer zijn met het resultaat. Voor mijn blog merk ik dat ik als er iets tegen zit op reis of niet lekker loopt, ik snel denk: “ach, dan houd ik er ieder geval een goed verhaal aan over”

Stelling: liever 1 echt lange reis dan meer kortere trips per jaar

1 echt lange reis heeft onze voorkeur. We merken nu we wat langer weg zijn dat je echt in een “reisflow” komt. Zeker voor mij heeft het even geduurd voor ik de beslommeringen van Nederland achter me heb kunnen laten. Ook zie je een land op een andere manier als je er langer kan blijven, je hoeft niet alle hoogtepunten in drie weken te proppen en dat vinden wij heel prettig.

beach

Wat is jullie ultieme budgettip als het op reizen aankomt?

Wij merken altijd dat we het meeste geld uitgeven aan eten en koffie, dus we zoeken vaak een hotel of hostel met keukentje of eigen koelkast. We hebben altijd standaard pindakaas, havermout en koffie in onze backpack zodat we ontbijt en lunch in principe eenvoudig zelf kunnen maken zodra de jacht op yoghurt en brood geslaagd is.

Waarmee willen jullie je met jullie website onderscheiden van andere reisblogs?

We hopen dat we reisverhalen op net een wat andere manier kunnen brengen. Veel blogs gaan over wat je vooral wel of niet moet zien op een bepaalde plek, en dit is natuurlijk erg handig maar niet helemaal mijn ding. Ik pak graag een klein element uit een ervaring, bijvoorbeeld dat bij mij de begroeting op reis vaak mis gaat, en vergroot dit uit tot een verhaal. Ondersteund door Nick zijn prachtige foto’s hopen we dat mensen graag een kijkje bij ons op de site nemen.

reisbloggers.com

Wat willen jullie de komende jaren bereiken met reisbloggers.com?

We zouden het natuurlijk heel tof vinden om een zo groot mogelijk publiek te bereiken om onze verhalen en foto’s te delen! Maar we vinden het ook heel leuk om gewoon van onze familie en vrienden te horen dat ze met ons meeleven en natuurlijk is het een super mooi naslagwerk van onze bijzondere reis!

Hebben jullie nog een handige reistip voor onze lezers?

Ga! Maak de reis van je dromen en stel deze zeker niet uit! Mocht het niet bevallen, zit je zo weer op het vliegtuig naar Nederland.

Ben je net als Elke & Nick van Reisbloggers.com ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de reisverhalen en reisfoto’s van Elke & Nick? Check dan snel haar website Reisbloggers.com.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden