Interview met digital nomad Milou van Explorista

Niets maakt digital nomad Milou van Explorista gelukkiger dan reizen. Vijf jaar geleden startte Milou met haar website en tegenwoordig reist ze fulltime de wereld rond. Inmiddels is website Explorista Milou’s baan en is ze naar eigen zeggen nog nooit gelukkiger geweest. Milou trakteert haar lezers regelmatig op handige budget tips, maar ook inspirerende blogs en mooie plaatjes komen op haar reisblog Explorista geregeld aan bod. Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Milou een aantal vragen gesteld.

Digital nomad Milou van Explorista

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Milou en ik kom oorspronkelijk uit Etten-Leur in Noord-Brabant. Sinds 2017 ben ik Digital Nomad, wat inhoudt dat mijn vriend en ik ons appartement in Utrecht opgaven om zoveel mogelijk rond de wereld te kunnen reizen. Op dit moment zitten we in Vietnam. We werken natuurlijk wel gewoon, ik werk fulltime voor mijn reisblog Explorista.nl.

Explorista

Waarom ben je gaan reizen?

Ik heb zo lang als ik me kan herinneren al een passie voor reizen. Ik hou van alle prikkels die komen kijken bij een nieuwe bestemming. Hoe anders alles is, en hoe je geforceerd wordt om in het nú te leven. De reden dat we Digital Nomad werden was omdat ik al heel graag langere tijd wilde rondreizen, in het buitenland wonen, en aangezien we nu geen gezin hebben en ons werk het toelaat, is dit de perfecte periode.

Welke (verre) bestemming bezocht je voor het eerst?

Ik ben als kind en tiener naar de verenigde Staten geweest, en dat was ook de eerste ‘verre’ bestemming die ik als volwassene bezocht. De eerste niet-westerse bestemmingen waren Egypte en Marokko. Ik bezocht Azië pas voor het eerst in 2016, toen ik op persreis naar Indonesië ging. Omdat ik van huis uit nooit naar niet-westerse bestemmingen ben gegaan vond ik dat in het begin wel spannend (hoe anders zou dat zijn?), maar nu vind ik het echt fantastisch!

Wat maakt London jouw favoriete bestemming?

Londen is een stad waar je echt alles kunt vinden wat je wilt. Van chique winkelstraten, tot verborgen cocktailbars in de kelders van het ruwe Oost-Londen. Ik raak nooit uitgekeken op de stad, er is elke keer wel weer iets nieuws dat ik ontdek. Verder voel ik me er ook enorm thuis, en dat maakt het mijn favoriete plek.

Maleisie

Welke bestemming staat hoog op je bucketlist?

Op dit moment IJsland en Japan. De eerste vanwege de natuur, en de tweede vanwege de cultuur.

Beschrijf jouw perfecte weekendtrip.

Die had ik laatst in Parijs, een stad waar ik al zeven keer geweest ben en dus niet zoveel hoef. Tijdens de perfecte weekendtrip verblijf ik in een leuk boetiekhotel, struin ik een beetje door de straten, ga naar musea, maak foto’s, ontdek leuke restaurantjes en cafés en doe ik vooral lekker rustig aan. En het liefst ga ik ’s avonds cocktails drinken met lokale vrienden!

Waarom ben je met Explorista begonnen?

Ik begon Explorista in een van de meest ongelukkige periodes van mijn leven. Ik was depressief en had als net afgestudeerde journalist in de financiële crisis erg weinig inkomsten, twee dingen die elkaar natuurlijk ondersteunden. Toen ik realiseerde wat er aan de hand was, besloot ik mijn best te willen doen weer gelukkiger te worden. Ik probeerde me te herinneren wat me altijd plezier bracht, en dat was reizen. Ik begon te reizen met het kleine beetje geld dat ik had, en wilde mijn tips delen om andere mensen ook te helpen zo veel en zo leuk mogelijk te reizen. Dat doe ik nog steeds, al heb ik inmiddels iets meer budget 🙂 .

travel

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?

Niet dramatisch, nee. Ik doe iets meer mijn best om leuke restaurantjes te zoeken in plaats van zomaar ergens binnenlopen, maar ik vind niet dat ik heel anders reis nu dan een paar jaar geleden.

Stelling: een gratis persreis is beter dan een dure droombestemming?

Haha, nee. Ik betaal voor zo’n 90% van mijn reizen gewoon zelf. Of ik nu op persreis ben of niet, maakt voor wat ik schrijf niet uit: eerlijk ben ik toch wel. Maar door zelf te betalen heb ik vrijheid om te bepalen wat ik doe, en waar ik wel en niet over schrijf en dat vind ik fijn.

Wat is jouw ultieme budgettip als het op reizen aankomt?

Free Walking Tours. Zo’n beetje elke grote stad heeft wel een organisatie die gratis rondleidingen aanbiedt. In een uur of twee/drie zie je de belangrijkste dingen van de stad, krijg je uitleg over de geschiedenis, en dat alles voor slechts een paar euro fooi!

blog

Beleef je reizen anders sinds je bent gaan bloggen?

Ik geloof het niet, nee.

Wat wil je de komende graag bereiken met Explorista.nl?

Ik hoop vooral dat mensen die Explorista.nl lezen er iets aan hebben en mooie herinneringen maken vanwege de tips die ik deel. En verder hoop ik dat het een van de grootste persoonlijke reisblogs van Nederland blijft 🙂 .

Heb je nog een tip voor lezers die fulltime willen gaan reisbloggen?

Dit is het advies dat ik aan alle beginnende ondernemers geef: Zorg dat je een goede spaarrekening hebt. Een eigen bedrijf beginnen kost veel tijd en moeite, en je zult er waarschijnlijk de eerste maanden of jaren onvoldoende aan verdienen. Geld stress is een van de meest beklemmende dingen die er is, dus zorg dat je goed voorbereid bent om de stress zoveel mogelijk te verminderen. Er is geen schaamte in het hebben van een side job, of bloggen naast je fulltime job, totdat de inkomsten van je blog genoeg zijn om je vaste lasten van te betalen.

lapland

Ben je net als Milou van Explorista ook een fervent reiziger, digital nomad, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de handige tips, reisverhalen en reisfoto’s van Milou? Check dan snel haar website Explorista.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden