Interview met Diana van Eiland-Meisje

Lifestyle blogger Diana droomde al vroeg van een leven op een tropisch eilandje. Samen met haar vriend verhuisde Diana naar het Antilliaanse Curaçao, waarmee ze haar grote droom liet uitkomen. Op haar blog Eiland-Meisje trakteert Diana haar lezers regelmatig op handige reis- en woontips over haar nieuwe thuis. Geïnteresseerd in haar leven op een tropisch eiland en haar reisplannen, hebben we Diana een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Eiland-Meisje Diana

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Diana en ik kom uit een klein dorpje uit zuid-oost brabant. Op 2 jaar na heb ik daar mijn hele leven gewoond totdat ik het daar helemaal zat was en besloot om te verhuizen naar een warm land.

Antillen

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Die is er nooit geweest, en ik verwacht ook niet dat die er ooit gaat komen. ‘Vroeger’ was ik aan het sparen om alleen een taal reis te gaan maken. Ik wilde graag beter Engels en Spaans leren. Ik had het geld nog niet bij elkaar en kwam mijn vriend tegen, en toen kwam het er niet meer van. Vind ik eerlijk gezegd ook niet heel erg, want ik ben toch meer een type dat liever met iemand op reis gaat.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Eigenlijk wil ik het niet toegeven, maar ik ben echt een luxe-reiziger. Ik hou ervan om in een prachtig hotel met een heerlijk bed en een mooi zwembad te verblijven. Waar mijn kamer elke dag schoon gemaakt wordt. Ik hou ervan om de meest goede restaurants uit te proberen, en een cocktailtje bij een hippe beachclub te drinken. Gelukkig ben ik niet afhankelijk van het hoogseizoen, dus vaak zijn er best goede deals te vinden wat dit toch nog best betaalbaar maakt.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Tot vorig jaar betekende reizen voor mij vooral ontsnappen aan Nederland. De zon en warmte opzoeken. En nieuwe plekjes ontdekken. Dit jaar staat reizen voornamelijk in het teken van familie en vrienden in Nederland bezoeken. Eigenlijk jammer dat een groot gedeelte van de vakantiedagen aan Nederland besteed wordt, maar de constante druk om zoveel mogelijk weg te moeten is er hier op Curacao wel een beetje af. We zitten hier nu al meer dan een half jaar, en nog steeds ontdek ik zoveel nieuwe plekjes. En stiekem voelt mijn leven hier al als 1 grote vakantie.

Hoe is het eiland-meisje op Curaçao terecht gekomen?

We wilden gewoon heel graag weg uit Nederland, en toen zijn we eens gaan kijken van waar zullen we heen gaan. En eigelijk kwamen we vrij snel bij Curacao uit. Emigreren naar Curacao is eigenlijk een beetje emigreren voor dummies. Het is best makkelijk zeg maar. Je spreekt de taal al. Je komt makkelijk aan de juiste papieren. Daardoor ook makkelijk aan werk, wat ook belangrijk is. Een klein dingetje was wel dat we nog nooit op Curacao waren geweest. Dus we hadden eerst een soort van verkenningsreis gemaakt, en eigenlijk na enkele dagen hadden we al zoiets van hier willen we wonen.

strand

Waarom ben je met Eiland-Meisje begonnen?

Ik ben ooit begonnen met een eigen bedrijfje. Ik maakte zelf bikini’s en verkocht ze ook zelf. Om wat meer promotie te maken daarvoor was ik een blog begonnen. Eigenlijk puur en alleen daarom, want ik had me nooit voor kunnen stellen dat ik bloggen zo leuk vond. Maar al snel vond ik het bloggen veel leuker dan bikini’s maken. Toen ben ik Eiland-meisje begonnen. Als zomerse lifestyle blog, maar hoe dichter ik bij mijn emigratie naar Curacao kwam, hoe meer ik over Curacao ging schrijven. Toen ik eenmaal op Curacao was, heb ik besloten om het hele lifestyle gedeelte los te laten, en me te focussen op alles wat met Curacao te maken heeft.

Hoe ziet een doorsnee dag op Curaçao er voor jou uit?

Dat ligt er nogal aan of het weekend is of een doordeweekse dag. Doordeweeks werk ik aan mijn blog. Meestal werk ik gewoon vanuit huis, lekker op de porch. Maar soms heb ik ook wel eens zin om wat meer onder de mensen te komen, en dan ga ik werken vanaf het strand. Af en toe heb ik afspraken met eventuele adverteerders, of wordt ik uitgenodigd voor een leuke tour. ‘S avonds ga ik regelmatig ergens een hapje eten, en ik volg dansles 1 keer in de week. Als ik thuis blijf, dan werk ik meestal gewoon door tot ik naar bed ga. In de tussentijd probeer ik ook nog het huishouden bij te houden.

De weekenden zien er iets anders uit. We plannen hier vrij weinig. Dus meestal bedenk je vrijdagmiddag of en waar je een vrijmibo gaat nemen, en belanden we daarna meestal in een restaurant of eettentje. In het weekend zijn we ook vaak wel een dag aan het werk, of in iedergeval een halve dag. De overige tijd besteden we aan leuke dingen doen. Soms gewoon cocktailtjes drinken op het strand. Maar ik vind het ook leuk om nieuwe plekjes te ontdekken hier op het eiland.

Blogger

Wat heeft Curaçao voor op de andere ABC-eilanden?

Voordat wij de keuze maakte voor Curacao, waren we nog nooit op 1 van de eilanden geweest. We hadden voor Curacao gekozen omdat dit eiland toch een stuk groter is dan de andere eilanden. Je hebt hier gewoon veel meer, en er is meer te doen. Ondertussen ben ik ook op Bonaire geweest, en ondanks dat ik het daar wel erg leuk vond, was ik toch blij dat we voor Curacao gekozen hadden.

Wat is jouw favoriete plek op Curaçao?

Dit is zo’n lastige vraag, want er zijn heel veel favoriete plekjes. Maar ik denk dat ik dan toch voor het meest populaire strand van het eiland kies. De Grote Knip. En dan op een zondag. Ik vind dan de sfeer zo top daar. Een echte mix van lokale bevolking en toeristen. Lekker druk. Allemaal muziek, barbecues en gezelligheid. En dat in combinatie met dat ontzettend mooie strand, maakt de Grote Knip toch wel tot mijn favoriete plekje.

Welk Antilliaans eiland heeft na Curaçao jouw voorkeur?

Ik ben verder alleen nog maar op Bonaire geweest, dus dat is de enige waaruit ik uit eigen ervaring kan kiezen. Ik denk dat ik volgend jaar ook nog wel een weekendje naar Aruba zal gaan, dus dan heb ik meer keuze 😉 Maar ik denk, als ik verhalen van anderen hoor, dat mijn voorkeur uit zou gaan naar de rust van Bonaire.

Welk land buiten de Antillen zou je graag bezoeken?

Heb je even? Ik heb nog een hele waslijst aan landen die ik graag wil bezoeken, maar ik zal het kort houden. Op nummer 1 staat nu denk ik Colombia. Maar ik zit ook te denken aan een reis naar Panama en vanuit daar door naar Colombia en vanuit daar weer terug naar Curacao. Costa Rica staat ook al jarenlang heel hoog op mijn travel wishlist. Verder wil ik nog graag door Indonesie rondreizen. Ben eens in Bali geweest, en dat smaakte naar meer. Ook Jamaica staat nog op mijn verlanglijstje. En Marokko, en dan met name Marrakesh. Daar ben ik wel al verschillende keren geweest, maar die stad heeft mijn hart gestolen.

Curaçao

Heb je een reistip m.b.t. Curaçao die je met ons zou willen delen?

Ja, huur een auto! Als je echt wat van Curacao wil zien dan heb je gewoon een auto nodig. Openbaar vervoer is hier totaal niet praktisch, en een taxi schandalig duur. En vooral in het hoogseizoen zou ik deze al van te voren reserveren. En een tip om te verblijven: Kom je echt voor de strandfeestjes en drukte van de stad, dan is een verblijf in Willemstad aan te raden. Kom je meer voor de mooie natuur en stranden, dan zou ik een verblijf in westpunt aanraden. En om geld te besparen, kijk eens op Airbnb. Heel veel huizen hier op Curacao hebben een appartementje in de tuin, deze worden vaak voor een leuke prijs verhuurd.

Ben je net als blogger Diana van Eiland-Meisje ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Diana en haar leven op Curaçao naar haar lifestyle blog Eiland-Meisje.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden