Interview met Daphne van Live the life you love

Reisblogster Daphne is een typische flashpacker en is gek op safari’s in de Afrikaanse wildernis. Daphne’s manier van reizen is naar eigen zeggen flashpackend road trippen, iets wat ze graag afwisselt met een weekendje city trippen. Daphne heeft inmiddels al heel wat landen bezocht, maar heeft nog een enorme wenslijst aan bestemmingen. Zuid-Afrika was een tijdje haar “thuis” en dit jaar bezoekt ze buurlanden Namibië & Botswana, samen met haar vriend. Naast enthousiast reizigster schrijft Daphne regelmatig op haar reisblog livethelifeyoulove.nl, waar ze de meest bijzondere bestemmingen beschrijft, voorzien van Daphne’s prachtige foto’s. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Daphne een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Daphne van Live the life you love

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Daphne, 28 jaar en opgegroeid in de buurt van Groningen. Inmiddels woon ik alweer bijna 9 jaar in deze mooie stad waar ik het samen met met vriend en 2 katten (Wodka & Bull) nog steeds erg naar m’n zin. Naast reizen ben ik dol op fotograferen en badmintonnen en kijk ik graag naar een potje voetbal.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Als kind reisde ik vaak af naar Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk. Ergens in de bergen in een Belvilla huisje. Nadat mijn ouders gingen scheiden werden verschillende parken in Nederland de bestemming van de vakanties die volgden. Echter wist ik al vroeg dat ik veel van de wereld wilde zijn. Vandaar ook mijn studiekeuze (International Tourism Management) denk ik 😉 Mijn eerste individuele reis was dan ook tijdens mijn studie. Ik reisde af naar Zuid Afrika. Een land waar ik al van droomde vanaf het moment dat ik de film de Lion King zag. Toen ik tijdens mijn studie de kans kreeg om de minor Humanitarian Management in Zuid Afrika te volgen greep ik die dan ook met beide handen aan. En wat was het gaaf! Ik had de tijd van mijn leven in dit zo ontzettend mooie, veelzijdige land. Doordeweeks werkte ik aan een project in een township en in de weekenden en vakanties reisde ik samen met projectgenoten en later met mijn vriend het hele land door. Van de Drakensbergen tot Kaap de Goede Hoop en van Hogsback tot het Krugerpark.

livethelifeyoulove daphne leeuw

Daphne in Zuid-Afrika met een leeuwenjong

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Ik kenmerk mijn reisstijl als een flashpackende road tripper 😉 Ik houd ervan om te reizen met een backpack, in gezellige ho(s)tels te slapen en leuke mensen te ontmoeten, maar ik ben ook intens gelukkig waneer ik in mijn eigen camper of auto een land kan leren kennen. Daarnaast houd ik ook zo af en toe wel van wat luxe, vandaar een flashpackende road tripper.

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen is voor mij het mooiste wat er is! Voor mij is er niets mooiers dan bijzondere mensen en culturen ontdekken, afreizen naar de mooiste plekken van de wereld en nieuwe ervaringen op doen. Vanaf het moment dat ik langere tijd in het buitenland ben geweest ben ik verslaafd aan de wereld! De kans is klein dat er niet minimaal één reis in het verschiet ligt. In mei maken we een grote reis, maar voor juli hebben we ook alweer wat tofs gepland. Namelijk een verrassingsreis met srprs.me. En stiekem ben ik ook alvast een klein beetje aan het dromen over een reis in het najaar. Iemand nog een te gek idee voor oktober/november?

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Het land dat mij op een onverwachte manier verrast heeft is Cambodja. De verhalen die ik had gehoord waren erg wisselend. Of heel negatief of heel positief. Hierdoor ging ik eigenlijk zonder al te veel verwachtingen de grens met Vietnam over. Eenmaal in Cambodja was ik om. Ik werd gevangen door de bijzondere cultuur, de intrigerende geschiedenis, de geweldige mensen en de prachtige natuur. Er is nog zoveel meer te zien in Cambodja dan ik nu zag, dus ik ga zeker nog een keer terug!

Waarom ben je met livethelifeyoulove.nl begonnen?

Toen ik in Zuid Afrika zat schreef ik regelmatig over mijn belevenissen op waarbenjij.nu. Op deze manier kon ik mijn familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn belevenissen. Voor de wereldreis die ik in 2013/2014 maakte werd www.livethelifeyoulove.nl in het leven geroepen. Tijdens de reis blogde ik ook vooral weer om de familie en vrienden mee te laten genieten. Na de reis stopte het bloggen ook automatisch omdat ik geen nieuwe reisverhalen had. Tot het augustus werd. Ik begon ik het bloggen steeds meer te missen en dacht ik er steeds vaker aan. Op het moment dat een bekende tegen mij zei dat ze het jammer vond dat ik niet meer schreef omdat ze het zo leuk vond om te lezen was dat het laatste duwtje in de goede richting. Ik begon weer voorzichtig aan met bloggen en inmiddels, een half jaar later alweer, schrijf ik ongeveer 3 posts per week en vind ik het nog steeds super leuk om te doen! 🙂

livethelifeyoulove daphne ta prohm

Daphne bij Ta Prohm in het Cambodjaanse Angkor

Over welke items schrijf je het liefst op je blog?

Ik schrijf het liefst over de reizen die ik heb gemaakt, zodat ik mijn volgers tips kan geven en ze kan inspireren ook naar die bestemming te gaan. In mijn blogs probeer ik zoveel mogelijk ‘insider tips’ te geven, dingen die je niet zomaar overal kan vinden, om hun nog beter te kunnen informeren en hopelijk inspireren. Ook probeer ik Groningen een beetje onder de aandacht te brengen en schrijf ik af en toe iets over een hotspot in ‘mijn’ stad.

Let je op reis op andere dingen sinds je bent gaan bloggen?

Ik ben door het bloggen niet echt specifiek op andere dingen gaan letten. Wel houd ik nóg veel beter bij wat ik zie, wat dingen kosten en schrijf ik specifieke dingen op. Dit zodat ik er later in mijn blog zo goed en uitgebreid mogelijk over kan schrijven.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Mijn spiegelreflexcamera, mijn Iphone en een Lonely Planet. Sinds ik mijn spiegelreflex heb neem ik hem overal mee naartoe. Van weekendjes weg tot wereldreis, mijn camera gaat mee! Inmiddels is mijn Canon de hele wereld over gevlogen en heb ik er wat mee afgezeuld. Echter heb ik daar geen moment spijt van gehad en zou ik een ieder met een passie voor fotografie aanraden nooit genoegen te nemen met een andere camera op vakantie, want dáár krijg je spijt van 😉 Daarnaast is m’n Iphone een ideale gadget en vind ik Lonely Planet’s gewoon heerlijk om in weg te dromen!

Wat gaat je volgende bestemming worden?

Op 3 mei ga ik naar Namibië & Botswana. Ik ga samen met mijn vriend en een ander stel een selfdrive maken door deze Afrikaanse landen. We kamperen midden in wildparken en overnachten in de tenten op het dak van onze 4×4. Een hele toffe reis waar ik super veel zin in heb. Weer op safari! Dat is toch echt wel een van de leukste dingen dat er is 😉

livethelifeyoulove paaseiland

Zonsondergang op het mystieke Paaseiland

Begin juli ga ik ook iets gaafs doen. Ik ga op citytrip met srprs.me. Ken je dat concept al? Je kiest een thema, het aantal dagen en het aantal personen, de datum en je boekt je trip. Het toffe is dat je alleen geen idee hebt waar je naartoe zult gaan. Destination Unknown! Hoe cool is dat! Iets voor jou?

Is er nog een speciale wens op reisgebied?

Japan staat bovenaan de lijst. Wellicht dit najaar? 😉 Daarnaast zou ik super graag een cruise maken naar Antarctica. Kennismaken met dit desolate landschap lijkt me zo’n unieke experience! Ook zou ik heel graag een keer willen duiken met walvishaaien. Het lijkt me zo bijzonder om samen met deze enorme dieren onder water te zijn. Volgens mij zou ik me te pletter schrikken als zo’n beest ineens naast me zou zwemmen, maar ik krijg nu al kippenvel alleen al bij de gedachte om zo dichtbij de natuur te zijn. Ook sluit ik een wereldreis 2.0 zeker niet uit, want 1.0 is me net iets te goed bevallen 😉

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

De beste tip die ik toekomstige reizigers kan geven is ga! Stop met twijfelen, volg je dromen, boek dat ticket en koop die spiegelreflex (haha) en ga die machtig mooie wereld ontdekken! Als je ergens géén spijt van zult krijgen is dit het wel!

Ben je net als Daphne ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Daphne en haar reizen naar haar website livethelifeyoulove.nl.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden