Daphne van Food & Flip Flops

Reisblogger Daphne van Food & Flip Flops is verslaafd aan het ontdekken van onze mooie aardbol en heeft inmiddels al heel wat landen en steden bezocht. Naast reizen is Daphne gek op lekker eten en vinden van de nieuwste hotspots. Buiten het reizen schrijft Daphne regelmatig op haar reis- en foodblog Food & Flip Flops en deelt ze haar reiservaringen en de leukste hotspots met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we Daphne een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Daphne van Food & Flip flops

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Hallo allemaal, ik ben Daphne. Sinds 28 december mag ik de mooie leeftijd van 36 jaar aantikken. Dus dat is pas net! Het klinkt wel al serieus! Maar ik ben er blij mee! Ik woon in Schaijk, dat is een klein plaatsje in Noord-Brabant en het ligt precies tussen Nijmegen en Den Bosch in. Met Luuk mijn lover, waar ik al 8 jaar mee samen ben, woon ik daar samen. Met mijn vader en broer hebben we een bedrijf in schoonmaakartikelen, toilethygiene en bedrijfskleding. Cleanservice Products genaamd. Daarnaast hebben we een webshop hygienetotaal.nl Reizen is mijn verslaving! Vanaf mijn 21e nam het serieuzere vormen aan.Het allerliefste zou ik elk weekend mijn koffer pakken om nieuwe steden of landen te ontdekken op deze aardbol, alleen is dat helaas een beetje lastig, aangezien ik een verantwoordelijkheid heb en het niet kan maken naar mijn “collega’s”. Maar anders was ik waarschijnlijk vaker weg dan dat ik thuis was. En waarom ook niet? Shoppen, fotograferen, food & flip flops, muziek, eten, wijn en koffie drinken behoren ook tot mijn favorieten bezigheden. Eigenlijk zit ik nooit stil!

india

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Het was niet echt individueel maar wel zonder mijn paps, mams en broer. Met 6 vriendinnen gingen we naar het welbekende Lloret de Mar in Spanje! Net 16 jaar oud! Oud en wijs genoeg denk je dan! 24 uur vertoeven in de bus. Op weg naar het voor ons oh zo grote avontuur (haha). Het paradijs voor jongeren waar je moet zijn geweest! Dat dus. Nou, dat paradijs laat maar weg maar wat was het geweldig. Feesten tot 07:00 uur en daarna meteen door om op het strand te slapen en verder te bakken. Hoe bruiner hoe beter! Dat was het enige wat we op het programma hadden staan. 3 jaar lang waren dit de vakanties! Daarna, rond mijn 21e, werd ik wat serieuzer en kocht ik een Interrail ticket om met de trein door Europa te reizen! Backpack om en het avontuur tegemoet! Wat was het geweldig en wat hebben we veel gezien. Daarna is het reizen niet meer gestopt en was ik verslaafd. Het jaar daarop stond Midden- & Zuid Amerika op de planning voor 4 maanden! Fantastisch. En daarna zijn er nog veel meer landen bijgekomen op mijn reizigers cv. Totaal heb ik nu 46 landen/steden gezien en daar ben ik behoorlijk trots op! Ik ben nog nooit alleen op reis geweest. Wie weet komt dat nog een keer.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Van alles wat! Het backpacken vond ik geweldig, dan loop je vooral veel te zeulen met je zware rugzak in de hitte, op zoek naar een niet te duur ho(s)tel en wat goedkopere restaurantjes. Het was wel meer low-budget maar die term heb ik altijd een beetje genegeerd! Ik wilde namelijk wel alles zien en doen want nu was ik er! En ik ga dan absoluut niet bezuinigen! Dus een soort luxe backpacker voelde ik me wel. Mijn motto: “je kunt beter spijt krijgen van de dingen die je hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan” hield ik dan ook altijd in mijn achterhoofd! En zo ben ik als backpacker 12 dagen op de Galapagos Eilanden geweest! Voor toen een behoorlijke rib uit mijn lijf kan ik je zeggen, maar ja, keuzes maken he? Haha. En wat denk je, ik heb nooit spijt gehad! Maar luxe vind ik ook erg fijn kan ik je vertellen! Zo’n knisperend wit deken, een warme douche en heerlijk zwembad! Weet je, uiteindelijk gaat het om het moment, de locatie en het land! Zet mij in een houten huisje zonder al te veel voorzieningen op een fantastische plek neer en ik ben zo blij als een kind in een snoepwinkel! Maar ik functioneer ook erg goed in een 5-sterren hotel, voorzien van alle luxe! Als ik Pad Thai eet van een plastic bordje wat rechtstreeks van een stalletje in Bangkok komt ben ik echt een heel happy mens, dat is namelijk mijn allerlievelings! Maar een luxe diner bij een goed restaurant sla ik ook niet af. Ik ben zo makkelijk …. Alhoewel ik het sjouwen met die backback op mijn rug na 16 jaar wel een beetje heb gehad! Een koffer, dat rolt wat lekkerder!

easy rider

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Vrijheid! Avontuur! Nieuwe culturen ontdekken! Locaal eten proeven! Meegaan in de relaxte sfeer van dat land! Hier in Nederland is alles gepland, het spontane gaat er altijd af want “ik moet even in de agenda kijken of ik dan kan”! Zelf doe ik er ook aan mee maar het is zo jammer. Die druk is weg als je aan het reizen bent. Heerlijk! Het niet weten waar je morgen uithangt is fijn! We plannen altijd de eerste 2 nachten in een hotel en zien dan wel verder. Vaak krijg je van locals mooie tips maar ook van andere backpackers hoor je weer goede verhalen over bepaalde dingen, als je geen planning hebt kun je afwijken, dat maakt het leuk! Zit je in een leuk plaatsje en is het er heel leuk, dan blijf je hangen, voelt het niet goed dan ga je verder. Dat is het fijne van alles!

Welk land is je culinaire favoriet?
Ooooh dat is lastig! Ik heb er eigenlijk 3! Mag dat ook? Thailand: Ik word echt heeeeeel erg blij van Thais eten, Pad Thai (rijstnoedels, roergebakken met ei, tofu en garnalen en gekruid met vissaus, suiker, tamarinde, azijn en gedroogde pepers en garnalen), Groene Curry (pikante kruidenpasta en een grote hoeveelheid kokosmelk, dan wil ik er ook altijd garnalen en cashewnoten bij), khao pat puu (gebakken rijst met krab en ei) of Khao Sao (een op curry gebaseerde soep). Italie: Tja, dat hoef ik denk ik niet uit te leggen! Echt alles is daar lekker. Mexico: de beste guacemole, overheerlijke fajita’s en burrito’s, maar dan niet zoals we dat hier kennen maar echt lekker! Ik heb ook een culinaire tegenvaller, dat was voor mij absoluut Cuba! Na 3 weken rijst, bonen en kip was ik er echt klaar mee! Dat klinkt als verwend en dat is het misschien ook maar lekker eten en vakantie hoort voor mij toch wel bij elkaar! Ze hadden ook echt geen andere keuze! Jammer.

nepal

Wat is jouw favoriete stad en land?
New York staat op nummer 1! Een stad die echt alles heeft. Deze woorden omschrijven mijn New York gevoel: bruisend, inspirerend, energiek, levendig, druk, snel, sfeervol, vriendelijk, 24/7, sexy, charmant, bijzonder, indrukwekkend, geweldig, adembenemend, spannend, imposant, stijlvol, knap, mooi en fotogeniek! Need I say more?

India heeft wat land betreft mijn hart gestolen! Het is echt Incredible India! Velen zullen er een cultuurshock krijgen maar dit heb ik nooit ervaren. You love it or you hate it! Hier kan ik me wel iets bij voorstellen maar ik ben gek op de drukte en het chaotische van dit land. Er is zoveel te zien en te doen! Elke minuut gebeurt er wel iets en zit je weer in en ander avontuur! Heerlijk! En dan al die kleuren en mooie mensen! Het is indrukwekkend om een praatje te maken met de mensen en hoe ze leven. Ja, je kijkt echt je ogen uit. Waar ik wel even aan moest wennen is dat je soms door de straten wandelt en er ineens een lijk ligt! Of dat iedereen in het openbaar zit te poepen! Maar na 2 dagen is dat een onderdeel wat bij het leven daar hoort. En dan de Taj Mahal! Dit wereldwonder wilde ik zo graag zien! En het was echt geweldig! Daar stond ie dan, ineens! Bij zonsopkomst. En niet op een kaartje of foto maar gewoon, in real life, dat je hem aan kon raken! Bizar! We waren als een van de eersten op het terrein en dat maakt het nog specialer. Jeet! Ik krijg weer kippenvel als ik er aan denk! En dan Varanasi! Deze plek bij de Ganges heeft zoveel indruk op gemaakt en is denk ik wel de meest inspirerende plek waar ik ooit ben geweest. Leven en dood gaan hier letterlijk samen. Die sfeer, de ceremonies, varen over de Ganges, lijkverbrandingen van dichtbij meemaken, rituelen aanschouwen, zitten op de ghats en kijken wat er gebeurt …. Hectisch, druk, en chaotisch maar tegelijkertijd zo mooi, rustig en sereen! Ooit wil ik hier terug en dan ga ik echt 3 dagen lang op de ghats zitten! Krijg je de kans of twijfel je om naar India te gaan: DOEN!

Wat kun je niet missen op reis?
Mijn paspoort, pinpas en creditcard zijn toch wel iets waar ik echt niet zonder kan op reis! En dan komt op de 2e plaats mijn iPhone! Hoe duf dat ook klinkt en eigenlijk moet die op reis gewoon lekker in de koffer blijven alleen tegenwoordig met die goede camera erop kan ik hem echt niet missen! En ja, Social Media, mijn verslaving, moet ook bijgehouden worden! Voor mijn blog dan he (haha)! Is dat een goede smoes? Mijn camera wil ik ook graag bij me hebben. Zonder voel ik me toch onthand! Want ik ben een fervent fotoboeken maakster van al mijn reizen en ja, daar horen toch goede foto’s in!

Waarom ben je Food & Flip Flops begonnen?
Vaak kreeg ik de vraag of ik nog aanraders en tips had, voor goede restaurantjes, stedentrips of mooie reizen. Ik reis al sinds mijn 20e en heb al genoeg ervaring opgedaan en mooie plekken bezocht. Dat wilde ik al langer delen alleen kwam het er elke keer niet van. Nadat ik ziek werd en een heftige tijd achter de rug had, begon het toch te kriebelen. Op een strandbedje onder de zon besloot ik om er toch voor te gaan. In december 2014 is mijn blog online gegaan, dat is nu een jaartje. Zo kan ik mijn ervaringen delen. Ik probeer om de 4 dagen een blog te plaatsen over mijn reizen, bezochte hotels, stedentrips, hotspots en andere dingen. Het is een dagboek voor mezelf en voor iedereen die het leuk vindt om te lezen en om er tips of ideeën uit te halen. Want de wereld is te mooi om ervaringen voor jezelf te houden.

island

Reis je anders sinds je gestart bent met Food & Flip Flops?
Ja en nee! Het reizen doe ik nog steeds op dezelfde manier. Met evenveel passie als daarvoor. Foto’s maken deed ik altijd al fanatiek maar nu merk ik wel dat ik sommige dingen op een andere manier ga bekijken en fotograferen! Vooral eten! Dat fotografeerde ik eerst bijna nooit! Maar nu moet ik, als het er mooi uitziet, eerst een foto van maken! Eigenlijk best erg! Maar goed, dat hoort erbij. Onbewust ben je toch al met een nieuwe blog bezig en bij een verhaal horen natuurlijk ook goede foto’s! Dat maakt het nog tastbaarder. En je wilt je lezers enthousiast maken/houden. Foto’s doen veel.

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
In ieder geval blijf ik nooit op een plek hangen. Als we op reis gaan wil ik zoveel mogelijk van het land zien en meepikken! Ik krijg de kriebels als ik 3 weken in dezelfde accommodatie zou moeten zitten. Vreselijk! Maar ieder zijn ding natuurlijk. Dus na aankomst het hotel opzoeken, de spullen neergooien en zo snel mogelijk de stad in om op onderzoek uit te gaan, een drankje te drinken en te eten. De sfeer proeven van het land. Meestal blijven we 2 nachten en kijken we vanuit daar waar we heen gaan. Natuurlijk hebben we meestal wel een idee maar dat kan altijd afwijken. We huren bijna altijd een auto en zien wel waar het leuk is. Rondtoeren, stoppen wanneer we zin hebben en kijken of we een leuk hotel kunnen vinden ergens. Dat vrije gevoel hebben is fijn, dat is echt vakantie. Rondreizen met tussendoor een dagje strand is perfect, dan ben ik tevreden!

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
JA! Op mijn lijstje staan al heel lang Fiji, Samoa, Tonga, Bora Bora, Moorea en Vanuatu te pronken! Volgens mij is het hier nog echt een paradijs op aarde! Wonen er nog interessante stammen, is de natuur groener dan groen en lijkt het me geweldig om daar in een houten bootje op die aquablauwe zee een vis te vangen die ‘s avonds, terwijl je met je tenen in het knisperend poederwitte zand zit, op de bbq klaar te maken, omringd door die mooie mensen en hun muziek, dat alles met wuivende palmbomen om je heen en je melk uit een kokosnoot drinkt! Het is alleen echt aan de andere kant van de wereld en volgens mij ben je 36 uur aan het reizen, als je geluk hebt en daar zie ik enorm tegenop! Ik vond Nieuw-Zeeland al een pokke-eind! Dit jaar hopen we naar Namibië, Botswana en Kaapstad te gaan, die staat ook al lang in onze top 3! Wat lijkt het me geweldig om daar rond te dwalen, prachtige beesten te spotten, te varen over de Okavangodelta en in contact te komen met de locals. En qua steden hoop ik in 2016 Singapore en Krakau te kunnen bezoeken. Singapore omdat mijn vriendinnetje daar sinds 3 jaar woont en ik heel graag wil zien hoe haar leven daar is en naar Krakau omdat dat gewoon moet! Het lijkt me zo’n afgrijselijke maar indrukwekkende plek vol vreselijke verhalen! Iedereen zou daar verplicht een keer naartoe moeten.

Ik heb al veel gezien maar mijn lijst blijft maar langer worden …. Dus eigenlijk heb ik nog heel veel wensen!

mountains

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Volg je hart en je gevoel! Ga van de gebaande paden en kom op plekken die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek of nog helemaal niet bekend zijn. Dan maak je juist de mooiste avonturen mee. Voelt het niet goed, ga dan direct weg. En wil je sommige dingen heel graag doen maar doe je het niet omdat je budget van die dag niet toereikend is, doe het dan toch! Snoep maar wat van een andere dag af. Anders krijg je echt spijt en dat is het ergste wat er is! Huur een fiets, dat is zo leuk! Je krijgt nog meer mee van een dorpje of stad. Echt een aanrader. Want wanneer ga je terug naar dat geweldige land? Juist! DOEN, altijd! En tot slot; GENIETEN! Elke minuut! Niet alleen van de grote dingen maar juist ook van de kleine. Dat is zo belangrijk en wordt vaak vergeten. Sta er ook bij stil dat niet iedereen zo’n mooie reis kan maken en dat je daar dankbaar voor mag zijn.

Ben je net als Daphne van Food & Flip Flops ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Daphne en haar reizen naar haar website Food & Flip Flops.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden