Interview met Danique van My travel journal

Danique begon al vroeg met reizen en heeft de wens om de meest verre uithoeken van de wereld te ontdekken. Haar eerste reis alleen ging naar Schotland, een trip die meteen langer werd dan gepland. De eerste helft van dit jaar reisde Danique door Zuidoost-Azië en de Verenigde Staten, maar ondanks de vele landen tijdens deze trip is haar wenslijst met bestemmingen nog lang. Danique schrijft regelmatig op haar reisblog My Travel Journal, waar ze al haar reizen en avonturen in woord en beeld met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen hebben we Danique een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Danique van My Travel Journal

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi! Ik ben Danique, 25 jaar en woon sinds kort in Breda. Ik ben hier terechtgekomen na een paar keer door Nederland verhuisd te zijn geweest. Ik werk als freelance redacteur en ben gek op schrijven. De eerste helft van dit jaar heb ik gereisd door Zuidoost-Azië en de Verenigde Staten en momenteel probeer ik naast mijn werk zoveel mogelijk kleine reisjes te maken.

my travel journal grand canyon

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

De eerste keer dat ik echt alleen op reis ging was in de zomer van 2009, richting Schotland. Ik mocht hier een maand stage lopen in Edinburgh en ben nog zo’n twee weken langer gebleven. Het was toen heel spannend om alleen het vliegtuig in te stappen, maar ik denk er nog steeds regelmatig aan terug. Wat een superervaring! Vorig jaar ging ik voor de tweede keer alleen op een stedentrip naar Málaga. En dit jaar ben ik echt voor een lange tijd alleen gegaan en heb ik een half jaar rondgetrokken.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Vooral als backpacker / rondreiziger. Het liefst verblijf ik in hostels waar je een hoop mensen uit andere landen kunt ontmoeten. Dat vind ik veel gezelliger dan in een hotel te verblijven. Verder ga ik het liefst op pad met mijn backpack. Ik wil graag nieuwe dingen ontdekken en ben op reis vooral actief bezig. Mijn mooiste ervaringen zijn de momenten geweest waarin ik van het ‘normale’ pad af ben gestapt. Op een scooter door het noorden van Laos rijden en door dorpjes komen waar ze nog bijna geen toeristen gewend zijn. Zo gaaf! Dat zijn voor mij echt de meest bijzondere momenten. Ik maak graag stedentrips en heb nog genoeg steden op mijn lijstje staan, maar het liefst trek ik toch de natuur in om al het moois te zien wat een land te bieden heeft. Ik ben ook zeker geen ‘luxe reiziger’. Zet mij maar gewoon in een bus om door een land te reizen, met mijn backpack en regel een hostel, dan ben ik gelukkig!

my travel journal cambodja

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Ervaringen opdoen en andere culturen leren kennen. Dat vind ik het mooiste aan reizen, zien hoe andere mensen leven in andere landen. Je kunt er een hoop van leren en je maakt zoveel fantastische momenten mee die je altijd bij zullen blijven. Dat is voor mij heel veel waard. Door reizen krijg je andere inzichten en zie je dat dingen ook op een heel andere manier kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat dat je ook helpt in je dagelijks leven. Reizen is voor mij elke keer weer een ervaring. En je leert jezelf – hoe cliché het misschien ook mag klinken – veel beter kennen.

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Myanmar vond ik echt fantastisch. Ik had van tevoren al wel veel gehoord dat de mensen er bijvoorbeeld heel aardig zijn. Maar ik was alsnog verrast bij het feit dat ze niet een beetje aardig zijn, maar echt extreem aardig daar. Ik heb mij continu zitten verbazen over de goedheid van deze mensen, dat ik me af en toe echt kapot schaamde om daar als ‘rijke toerist’ rond te lopen. Dat zijn dus van die dingen waarvan ik denk dat we er heel veel van kunnen leren. Myanmar heeft mij zo aangegrepen dat ik niet kan wachten om er weer naar terug te gaan.

my travel journal koh rong

Welk land is je tijdens het reizen het meest tegengevallen?

Ik denk tot nu toe Cambodja. Ik weet dat heel veel mensen het een fantastisch land vinden en het heeft ook zeker wel zijn goede kanten, maar het trok mij niet heel erg. De mensen die ik tegenkwam waren niet heel aardig, de natuur vond ik vergeleken met andere delen in Zuidoost-Azië wat tegenvallen en er waren maar weinig plekken die echt indruk op mij maakte. Naar alle landen in Zuidoost-Azië waar ik ben geweest ga ik graag nog een keer terug, maar Cambodja hoeft van mij niet. Tenzij iemand mij er echt van kan overtuigen, maar tot die tijd ga ik liever naar andere landen toe.

Wat is jouw favoriete stad, land en werelddeel?

Dat wordt heel lastig kiezen! Als stad vond ik Edinburgh fantastisch. Alle historie en mysterieuze verhalen daar vond ik prachtig. Een land wordt nog een stukje lastiger. Myanmar vond ik dus geweldig, maar ook Vietnam. En de Verenigde Staten vond ik ook heel tof, maar weer voor heel andere redenen dan dat ik Myanmar en Vietnam leuk vond. Ik ben gek op Europa, omdat elk land best dichtbij is, maar toch allemaal zijn eigen ‘ding’ heeft. Maar ik kan daarnaast ook echt niet wachten tot ik meer van Azië kan ontdekken. Een onmogelijk te beantwoorden vraag dus!

my travel journal olifanten chiang mai

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Op mijn lange reis ben ik er wel achter gekomen hoe je kunt leven met heel weinig spullen en dat het ook eigenlijk helemaal niet belangrijk is om veel spullen te hebben. Maar ik zou toch echt niet zonder mijn camera willen. En mijn notitieboek. Tijdens mijn reis heb ik heel veel opgeschreven en daar ben ik heel dankbaar voor! Ik weet zeker dat ik er vooral later erg blij mee zal zijn dat ik dat gedaan heb.

Waarom ben je mytraveljournal.nl begonnen?

Eigenlijk om mensen op de hoogte te houden tijdens mijn backpackavontuur. Maar ook omdat ik het heerlijk vind om over reizen te schrijven. Ik wilde geen standaard blog waar ik ellenlange verhalen op zou bijhouden, dus heb ik zelf een website in elkaar gezet. Ik heb minder geblogd tijdens het reizen dan ik wilde, maar ik heb wel gehoord van mensen dat ze ervan genoten om het te lezen, dus dat is een groot compliment!

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?

Ik denk wel veel vaker van hé, daar moet ik even goed wat foto’s van maken zodat ik ze kan gebruiken voor mijn blog. Ik probeer er soms wel rekening mee te houden. Maar het gebeurt ook nog regelmatig dat ik zonder mijn camera op pad ga, omdat ik op dat moment gewoon even echt van het moment wil genieten. Of dat ik denk dat ik er toch niets interessant over kan schrijven. En achteraf denk ik dan: shit, had ik nu maar mijn camera mee! Ik vind het belangrijk om mijn eigen foto’s te gebruiken als ik blog, dus als ik geen foto’s heb dan schrijf ik er ook niet over.

my travel journal mui ne

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken eruit?

Het liefst ben ik altijd onderweg en dingen aan het doen. Ik ben geen type dat op het strand kan liggen, vreselijk haha! Dus als ik drie weken op reis ben, wil ik ook echt rondreizen. De bestemming maakt mij niet zoveel uit. Er zijn nog zoveel plekken die ik wil bezoeken. Momenteel ben ik aan het kijken of ik in november voor ongeveer drie weken naar Thailand en Myanmar kan. Het liefst wil ik zo’n twee weken naar Myanmar toe om door het midden en noorden te reizen en dan de reis afsluiten in het noorden van Thailand waar dan Loi Krathong wordt gevierd. Maar er zijn dan ook verkiezingen in Myanmar die heel belangrijk zijn voor het land, dus ik wacht het nog even af. Verder moet ik echt wat actiefs doen: hiken, scooter rijden, snorkelen. Het maakt niet uit wat, als het maar actief is!

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Nog genoeg. Ik heb nog ontzettend veel landen op mijn lijstje staan die ik wil bezoeken. Zo ben ik nog niet in Zuid-Amerika geweest, maar daar wil ik wel naartoe. En Centraal-Amerika wil ik ook meer ontdekken. Maar ook op mijn activiteitenlijstje staan er nog genoeg. Ik wil heel graag verschillende trektochten door de jungle maken en mijn PADI halen. Er komt elke keer wel wat nieuws bij.

Ben je net als Danique ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Danique en haar reizen naar haar website My Travel Journal.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden