Interview met Chantal van alleen op reis

Globetrotter Chantal gaat graag alleen op reis en ontdekt op haar geheel eigen manier de wereld. Chantal is gek op verre oorden, maar is ook voor een stedentrip in Europa te porren. Ze bezocht inmiddels een rits aan landen, maar heeft nog een hele waslijst op haar bucketlist. Chantal schrijft graag over alleen reizen. Haar reiservaringen en tips deelt ze op haar website Alleen op reis. Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Chantal een aantal vragen gesteld.

Chantal van Alleen op reis

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Chantal, 34 jaar en ik kom uit Rotterdam. Ik werk als User Experience Researcher (ik doe onderzoek voor websites en apps) en daarnaast schrijf ik voor mijn blog Alleen op reis. Ik schrijf over stedentrips, vakanties en verre reizen die ik heb gemaakt maar deel bijvoorbeeld ook tips om als vrouw alleen te reizen of om contacten te leggen als je alleen reist. Ik heb twee keer mijn baan opgezegd om voor een langere periode op reis te gaan. Sinds kort werk ik als freelancer. Als zelfstandig ondernemer heb ik meer vrijheid om werken en reizen te combineren. Ik heb inmiddels 45 landen bezocht, maar mijn bucketlist wordt alleen maar langer! 😉

solo

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in Engeland gestudeerd en na m’n studie heb ik drie maanden in Rome gewoond om Italiaans te leren. Mijn eerste verre reis was ook direct mijn eerste reis alleen. Ik ging drie weken rondreizen door Thailand en vond het zo spannend! Het werd een fantastische reis en ik was direct ‘hooked’.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik zie mezelf in eerste instantie als backpacker, maar ik ben eigenlijk wel te porren voor elk type reis. Ik kan enorm genieten van een actieve vakantie in de natuur, maar ik lig net zo graag een paar dagen op het strand. Stedentrips en roadtrips vind ik ook leuk. Ik ga graag ver weg maar Europa vind ik ook fantastisch. Af en toe vind ik het fijn om in een luxe hotel te overnachten, maar liever geef ik het geld uit aan lekker eten en drinken en slaap ik wat eenvoudiger. Bovendien is een hostel ook gezelliger als je alleen reist. Vrijheid en lekker doen waar je zin in hebt, vind ik erg belangrijk op reis. Dat is ook wel een van de redenen waarom ik graag alleen reis.

Bodrum

Wat voor bestemmingen zijn jouw favorieten?
Een mooie trekking maken door de natuur vind ik heerlijk, maar helemaal niets doen op het strand ook. Lekker in een hangmat liggen en een beetje over het water turen vind ik fijn, maar ik hou ook van de levendigheid en de restaurantjes en bars in een drukke stad. Daarom reis ik ook zo veel, ik wil alles wel een keertje zien en meegemaakt hebben.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen betekent voor mij je blik verruimen, nieuwe ervaringen opdoen en uit je ‘comfort zone’ stappen. Door veel alleen te reizen, heb ik ook meer vertrouwen in mezelf gekregen. Ik weet dat ik altijd wel een manier vind om om te gaan met de dingen die op mijn pad komen.

Welk land heb je het laatst bezocht?
Mijn laatste reis alleen was naar Portugal. Ik heb een weekje in het zuiden van het land doorgebracht en veel verschillende plekken gezien. Ik was enorm onder de indruk van de prachtige kustlijn daar en de mooie wandelingen die je er kunt maken.

alleen op reis

Wat is je favoriete land en wat is je favoriete stad?
Mijn favoriete land is Spanje. Ik ben er nu denk ik zo’n 15 keer geweest maar het verveelt nooit. Spanje is zo veelzijdig; er is zo veel te zien en te doen. Er zijn maar liefst 46 plekken verspreid door het hele land die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan! Verder voel ik me enorm thuis in Spanje, vooral in het zuiden. De mensen zijn er vriendelijk, de zon schijnt, er wordt enorm genoten van eten en drinken en er is altijd leven op straat. Misschien ga ik er ooit wel wonen.

Waarom ben je met “Alleen op reis” begonnen?
Ik ben met Alleen op reis begonnen omdat het me opviel dat er geen reisblogs waren die zich specifiek richten op soloreizigers. Ik merkte dat er veel misvattingen waren over alleen reizen en ik wilde mijn ervaringen delen. Ik vind het jammer als ik hoor dat mensen niet op reis gaan, omdat niemand mee kan of wil. Alleen reizen is zo leuk is en als je je een beetje sociaal opstelt ontmoet je op de meeste plekken vrij makkelijk andere mensen.

travel

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Ik reis anders in de zin dat ik meer op onderzoek uitga. Ik denk na over wat leuk is om over te schrijven voor m’n blog en ik probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

Wat is jouw persoonlijk favoriete blog op je eigen site?
Mijn favoriete blog is ‘Alleen reizen als vrouw’. Ik vind het belangrijk dat vrouwen niet bang zijn om er zelf op uit te trekken. Als vrouw krijg je toch vaker reacties als ‘Is dat niet gevaarlijk in je eentje op reis’. Het is belangrijk dat je vertrouwen in jezelf hebt en een goede voorbereiding kan daarbij helpen.

Welk land staat bovenaan op je bucketlist?
Dat zijn er meerdere: Peru, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika.

foto

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Tja een inkoppertje natuurlijk , maar ga eens een keer alleen op reis! Dat hoeft natuurlijk niet gelijk drie maanden backpacken in Azië te betekenen, maar kan bijvoorbeeld ook een stedentrip zijn. Tijd voor jezelf, lekker doen waar jij zin in hebt, nieuwe mensen ontmoeten. Eindelijk eens die stad bezoeken die al heel lang op je bucketlist staat, maar waar je vrienden niet naar toe willen. Tuurlijk kan het best spannend zijn zo’n eerste keer alleen, maar maak je niet te druk en ‘go with the flow’!

Ben je net als Chantal van Alleen op reis ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Chantal’s reisverhalen en tips voor soloreizen? Check dan snel haar website Alleen op reis.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden