Interview met Carolien van Dream the World

Reisblogger Carolien is een echte roadtripper en heeft al heel wat coole roadtrips gemaakt. Vooral aan de Outback van het mooie Australië heeft ze haar hart verloren als het op het maken van roadtrips aankomt, maar een lange trip door de Verenigde Staten heeft ze ook hoog op haar wenslijst staan. Naast het bloggen maakt Carolien prachtige reisfoto’s, wat ze perfect combineert op haar website Dream the world. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe roadtrip plannen, hebben we Carolien een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Carolien van Dream the world

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Carolien Boogaard en ik woon in Middelburg in de mooie provincie Zeeland. Naast reisbloggen ben ik communicatieadviseur én fotograaf en ik woon samen met mijn vriend Alwin en onze dochter Natalie.

travel

Waar ging je eerste roadtrip naartoe?
Poehee, daar moet ik even over nadenken. Het ligt er natuurlijk maar aan wat je onder roadtrippen verstaat. We gingen eigenlijk ieder jaar al ‘roadtrippend’ naar Frankrijk vroeger, daar deden we meestal een paar campings aan, op de bonnefooi. Mijn ouders deden dat al met ons. Maar als ik er even over nadenk dan ging mijn eerste echte roadtrip naar Australië in 2000, samen met mijn vriend.

Wat is volgens jou de definitie van roadtrippen?
Ja, dat is een goede. Voor mij is een roadtrip een reis waarbij je met de auto rondreist én op meerdere plekken overnacht. Het onderweg zijn is eigenlijk even belangrijk, of nee, nog belangrijker dan de verblijfslocatie. Het is ook meer een gevoel. Een roadtrip geeft me een enorm gevoel van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt.

Outback

Wat betekent deze vorm van reizen voor jou persoonlijk?
Vooral veel vrijheid! Ik moet toegeven dat ik zelf niet eens zoveel achter het stuur zit, dat laat ik meestal over aan mijn vriend, maar ik ben dan weer degene die uren op de kaart kijkt en onze route plant én roept wanneer er gestopt moet worden, zodat ik een mooie foto kan nemen. Zeker als we ook nog eens onze eigen kampeermiddelen bij ons hebben, voel ik me helemaal zo vrij als een vogeltje. Verder houd ik erg van natuur en mooie landschappen en vaak liggen deze toch meer afgelegen en heb je met een eigen auto meer mogelijkheden om hier te komen. Zo kan je bijvoorbeeld heel vroeg gaan, of juist aan het eind van de dag, als de dagbezoekers vertrokken zijn, om zo eventuele drukte te vermijden. En je hebt vaak mogelijkheden om in een Nationaal park te overnachten. Zonder auto lukt dat echt niet.

Wat is jouw favoriete land als het op roadtrippen aankomt?
Tot nu toe toch wel Australië. Het is er op veel plekken heerlijk rustig en er zijn hele mooie autoroutes. Een paar favorieten zijn toch wel de Great Ocean Road, Cape Tribulation tot aan Cooktown en de 4×4 routes aan de Westkust (zie tips). De Gibb River Road staat nog hoog op ons wensenlijstje in Australië. En nog wat ruige Outback routes ook.

Down Under

Welk land heb je als roadtrip-bestemming hoog op je wenslijst?
Oh zoveel, maar nu toch wel op nr 1 USA en dan met name het Zuid Westen. Hier wil ik erg graag naartoe, maar het liefst met een camper zodat we ook in de parken kunnen overnachten. Alleen is dat erg duur in het hoogseizoen, dus ik denk dat het nog even gaat duren voor we daarheen gaan, of ik moet me over mijn berenangst heen zetten en toch weer onze eigen tent meenemen 😉

Wat kun je absoluut niet missen tijdens een roadtrip?
haha, de auto! Grapje. Welke reis ik ook maak, ik kan niet zonder mijn fotocamera. Bij een roadtrip kan ik verder niet zonder een goede landkaart. Natuurlijk rijden we ook wel eens op onze GPS/ TomTom, maar het liefst gebruik ik een ouderwetse kaart, omdat we vaak niet een specifiek einddoel hebben, maar meer op zoek zijn naar mooie autoroutes en kleine wegen. Ik vind het leuk om deze wegen op een kaart op te zoeken en ons daarheen te leiden. Hoe kleiner een weg op de kaart lijkt, hoe beter. Verder kan ik niet zonder mijn zonnebril, muziek (je moet tijdens een roadtrip hard kunnen mee blèren) en iets te eten/ drinken. Je weet soms niet hoe lang het duurt voordat je iets kunt kopen en rijden mét honger is geen succes.

Australia

Waarom ben je je blog Dream the world begonnen?
Eerst hield ik een familieblog bij, maar dat was meer vanuit ons gezin geschreven, gericht op ‘letterlijke’ reisverslagen én meer bedoeld voor onze familie. Ik wilde een meer persoonlijk blog waar ik over mijn reizen kon schrijven, vanuit mijn eigen perspectief en niet specifiek vanuit ons gezinsperspectief. Ik houd van natuur, fotograferen en mindfullness. Het lijkt tegenstrijdig met roadtrips waar je veel onderweg bent, maar ik wil graag de tijd nemen voor een plek en ergens ten volle van genieten met al mijn zintuigen. Juist omdat je met een auto onderweg bent, kan je zelf bepalen hoe lang je ergens wilt zijn. Ik wil een uur lang op een bankje kunnen zitten om walvissen voorbij te zien komen, of de tijd nemen voor een mooie strandwandeling. Met je voeten in het zand, genieten van de warme zonnestralen, met in je hand een heerlijk glas wijn. Of de zoute zeelucht opsnuiven en luisteren naar het gekrijs van de meeuwen. Dát geeft me een gevoel van vrijheid. Ook vind ik het leuk om een verhaal áchter een bestemming of hotspot te onderzoeken. Dat kan een land zijn, bijvoorbeeld de geschiedenis van Griekenland, maar ook een leuke lokale winkel met een eigenaar met een visie. Mensen die iets doen mét een passie hebben mijn aandacht, daar kan ik uren naar luisteren. Zeker als het gekoppeld is aan natuur, biologisch, food of ambachten.

Wat heb je tijdens het reizen zeker in je fototas?
Het liefst zo min mogelijk, aangezien ik het allemaal moet meesjouwen. Ik vind altijd less is more. Dit ben ik ook gewend bij mijn normale fotografie, waar de nadruk ligt op lifestyle en portretten en ik veelal spontane foto’s maak, waarbij ik met gezinnen en kinderen mee ren. Ik ben dus graag vrij in mijn bewegingen en ik heb dus een grondige hekel aan een statief. Toch is een statief in sommige situaties onmisbaar, dus deze zal nu vaker in mijn reistas mee gaan. Verder heb ik een 24-80mm 2.8 lens, waar ik de meeste foto’s mee maak, een 75-300mm voor dierenfotografie en een 50mm 1.4, deze gebruik ik voor portretfotografie of als de situatie erom vraagt (weinig licht). Mijn flits gaat mee, maar gebruik ik zelden. Verder heb ik nog een canon onderwatercamera, die we gebruiken bij onze snorkel en wateractiviteiten. Verder heel veel geheugenkaartjes en twee batterijen.

Travelpicture

Welk land was voor jou het best als fotograaf?
Oeps, lastige vraag. Ik ben gek op het fotograferen van de natuur en dieren en dat heb je erg veel in Costa Rica, alleen toen ik daar was (lang geleden, lees 2007) was ik nog niet zo ver met mijn fotografie als nu. Misschien is dat wel de reden dat ik dit jaar erg graag terug wil naar dit land, omdat ik ontevreden ben over mijn foto’s van toen 😉 Laatst was ik op een persreis naar Kreta en ik merk dat ik het ook erg leuk vind om op reis mensen te fotograferen en dat het op die persreis ook erg makkelijk ging. Als ik privé op reis ga, vind ik het altijd lastig om mensen op de foto te zetten, dat voelt altijd als inbreuk op hun privacy. Terwijl als ik op een persreis ben of met een opdracht ergens ben, dan heb ik dat helemaal niet, omdat ze dan die rol van mij verwachten. Ik hoop dan ook erg dat ik vaker op persreis kan of voor andere opdrachten dit soort reisfoto’s en reportages mag gaan maken. En daarnaast moet ik mezelf misschien ook gewoon vaker die opdracht geven en mijn eigen vrije werk op dat vlak gaan maken.

Wat is je persoonlijk favoriete reisfoto?
Hoewel een moeilijk keuze, kies ik op dit moment de foto van onze 4×4 daktent auto met mijn dochter erbij, tegen de achtergrond van het rode zand van de Outback van Australië. Deze foto roept bij mij zo’n gevoel van vrijheid op. Als ik hiernaar kijk, wil ik meteen weer terug.

Outback

Heb je nog een tip m.b.t. roadtrippen voor ons?
Kijk ook eens naar bestemmingen dichtbij voor verrassende roadtrips. Zo maakten we afgelopen voorjaar een hele mooie roadtrip door het Noorden van Griekenland en waanden we ons echt ver weg van Nederland. Het heeft ons enorm verrast. Zo heb ik wel meer bestemmingen dichtbij op mijn bucketlist die ik graag nog eens roadtrippend zou willen verkennen. Een andere tip, voor mij is een roadtrip in combinatie met kamperen het ultieme gevoel van vrijheid. Neem dus eens wat vaker een tent mee, dat kan ook op bestemmingen ver weg. Kijk maar eens op kamperen en met het vliegtuig

Ben je net als Carolien van Dream the world ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Check ook Carolien’s reisfoto’s op haar website Dream the world.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden