Interview met Mark van camperverhuur platform Goboony

Reiziger Mark is gek op roadtrippen en ontdekt de wereld het liefst per camper. Na een geweldige camperreis door Nieuw-Zeeland was hij om en kocht hij na thuiskomst in Nederland zijn eigen camper. Door het herhaaldelijk verhuren van zijn eigen camper kwam hij op het idee om een platform voor camperverhuur te starten. Goboony, een soort Airbnb voor campers, was geboren. Geïnteresseerd in zijn reiservaringen en het verhaal achter het platform voor camperverhuur, hebben we Mark van Goboony een aantal vragen gesteld.

Mark van camperverhuur platform Goboony

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Hoi! Ik ben Mark de Vos, oprichter van Goboony. Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer, maar inmiddels woon ik al weer 10 jaar midden in Amsterdam samen met mijn vrouw en twee zoontjes van 6 en 7.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik ben een echte ontdekker. Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe iets “om de hoek” eruit ziet en ga daarom altijd een stapje verder in mijn ontdekkingstocht. Ook wil ik altijd weten wat de wat lokale gebruiken zijn, omdat ik vind dat je dan een land pas echt leert kennen.

europa

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen geeft me vrijheid. Letterlijk, maar vooral ook figuurlijk. Ik kan me snel verliezen in werk of dagelijkse zaken, maar door te reizen relativeer ik, doe ik nieuwe energie op en ontmoet ik altijd leuke nieuwe mensen.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Mijn eerste individuele reis was een half jaar backpacken in Zuid Amerika. Daar had ik de tijd van mijn leven. Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt. Het meest bijzondere was dat ik uitgebreid de familie van de vice-president van Bolivia leerde kennen.

familie

Welk land heeft de grootste indruk op je gemaakt?
Oei, dat vind ik een moeilijk vraag. Eigenlijk hebben veel landen indruk gemaakt, maar ik ga toch voor Vietnam! De extreem optimistische houding van de Vietnamezen vind ik heel indrukwekkend.

Wat is volgens jou het leuke aan reizen met een camper?
Het leukste aan reizen met de camper is dat je hem één keertje in pakt en daarna kunt blijven reizen. Eigenlijk is een camper een soort “backpacken on wheels”. En met een camper heb je natuurlijk veel vrijheid. Als het ware kun je aan het einde van de weg bepalen of je links of rechts gaat en zo kom je op de meest bijzondere plekjes. Ook reis je gemakkelijk weer verder, waardoor je meerdere bestemmingen aan kunt doen.

camperverhuur

Welke bestemming is jouw favoriet voor reizen per camper?
Toscane en Umbrie zijn mijn favoriete bestemmingen. Je kunt er makkelijk vanuit Nederland naartoe rijden met een camper en ook onze kinderen blijven daar ontdekken! We nemen altijd onze fietsen mee en zo ontdekken we op de fiets veel stadjes en natuur.

Hoe ben je op het idee van camperverhuur Goboony gekomen?
Een aantal jaar geleden ging ik met mijn gezin op reis door Nieuw-Zeeland met een camper. Na onze reis wilde ik zelf ook een camper hebben. Om dat te kunnen betalen, ben ik hem gaan verhuren. Ik merkte dat er veel vraag naar was, maar ik merkte ook dat er best wel wat bij kwam kijken. Zo ontstond het idee van Goboony, als een airbnb voor campers. Ik zocht contact met Foppe, die nu mijn compagnon is. Tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland was ook hij daar op reis met zijn gezin in een camper. Ik heb hem gebeld en een paar maanden later waren we live.

reizen

Wat was je grootste uitdaging tijdens het opstarten?
Het is één grote uitdaging. Letterlijk, elke dag weer. We groeien zo’n 15% per maand dus continu zijn we op zoek naar goede mensen, betere systemen en nieuwe investeerders. Ons streven is om iedereen ooit eenmaal met een camper te laten reizen. Ik ben er inmiddels achterkomen dat er best veel komt kijken bij het verwezenlijken van dat doel. Je moet snel leren.

Hoe zie jij de toekomst voor reizen per camper?
Het gekke is dat de camper eigenlijk de auto van de toekomst is. Als we straks zelf rijdende autos hebben dan ga je natuurlijk niet een uur lang opgepropt in een Volkswagen Golf zitten. Dan ga je lekker met elkaar aan tafel zitten met een koelkast en toilet onder handbereik. Voor het echte vakantiereizen hoop ik dat er snel elektrische campers komen. Ze zijn er ideaal voor, want je reist maar een beperkt aantal kilometers per dag en kan s’nachts makkelijk laden. En je rijdt toch wat prettiger de natuur in op stroom dan met een rokende diesel. Zeker in Europa is de infrastructuur al een eind op weg om dit te realiseren.

Kamperen

Welke camper bestemming staat hoog op jouw bucketlist?
Noorwegen! Ik ben er nog nooit geweest met de camper en hoor van zowel ons huurders als verhuurders hier veel goede verhalen over. Helaas is mijn gezin erg op warmte gesteld haha.

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Maak een roadtrip! Trek er samen met je vrienden of je gezin op uit, zonder van te voren bepalen waar je precies heen gaat. Je kunt nog meer uit je reis halen door contact te maken met de locals. Laat je hierdoor verrassen en kijk waar dat je brengt!

Ben je net als Mark van het platform voor camperverhuur Goboony ook een fervent reiziger of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Mark’s camperverhuur website naar Goboony.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden