Interview met Bianca van Food Travel Photography

Reisfanaat Bianca van Food Travel Photography is buiten reisblogger ook een echte foodie en reisfotografe. Wat begon met een taalcursus in het mooie Spanje, is tegenwoordig een hobby over alles wat te maken heeft met reizen, food en fotografie. Buiten een roadtrip door het noorden van Portugal heeft Bianca al heel wat mooie plekjes en landen van Europa mogen bezoeken. Bianca’s bucketlist is langn. Landen als Tanzania, Maleisië, Noorwegen, Jordanië en Costa Rica zijn reizen waar ze nog van droomt. Naast enthousiast reiziger en fotografe schrijft Bianca regelmatig op haar eigen website Food Travel Photography. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar passie voor food en fotograferen, hebben we Bianca een aantal vragen gesteld.

10 vragen aan Bianca van Food Travel Photography

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Bianca, bijna afgestudeerd in Toerisme & management. Woont in het pittoreske Almere. Dol op buiten zijn, de natuur, eten reizen & fotograferen.

Wat was je eerste individuele reiservaring?

Op mijn achttiende stapte ik überhaupt voor het eerst in een vliegtuig. Ik ging voor een maand naar het Spaanse Alicante voor een taalcursus. Een leuke ervaring dat er voor gezorgd heeft dat ik toerisme ging studeren!

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?

De zogenaamde ‘on ontdekte’ plekken trekken me het meest. Al is het waarschijnlijk altijd al wel ontdekt. Ik ben dol op idyllische plaatjes, uitzichten, de natuur, zonsondergangen, dus daar ga ik echt naar op zoek. Stedentrips zijn leuk maar een rustige roadtrip door de bergen vind ik nóg veel fijner.

food travel photography hike

Bianca van Food Travel Photography aan de wandel

Wat was je laatste bestemming?

Het allerlaatste was Barcelona waar ik twee dagen alleen was om lekker rond te struinen. Maar ik kwam rechtstreeks vanaf Porto. Daarvandaan deden we een roadtrip door Noord Portugal tot aan Salamanca. Nieuwjaarsdag vertrokken we en het was prachtig!

Welk land is favoriet als het op eten aankomt?

Ik ben bang dat ik weinig origineel ben maar ook ik kies voor Italiaans. Ik houd van mooie verfijnde gerechten maar ook dol op goede olijfolie met brood, pasta’s, Caprese en tiramisu. Italië heeft gewoon het complete plaatje.

Is er een land waar je de keuken is tegengevallen?

Het eten in Noord Portugal viel tegen. Veel rijst, bonen, brood en hompen vlees. Niet mijn ding. In de Algarve vond ik het een stuk beter! Nederlands en Duits eten vind ik verschrikkelijk. Geen stampotten voor mij.

Waarom ben je gaan fotograferen?

Ik heb vroeger niet veel gereisd dus toen ik eenmaal ging, wilde ik automatisch zo veel mogelijk vastleggen. Ook toen ik vaker ging bleef ik dit doen en juist alleen maar meer. Mooie herinneringen vastleggen, prachtige plekken delen, dat doe ik graag. Laatst kwam ik er achter dat ik echt van kleins af aan al af en toe foto’s maakte!

food travel photography meer

Bianca genietend van het mooie uitzicht

Kun je jouw standaard foto-uitrusting beschrijven?

Vaak neem ik veel mee op reis, en gebruik ik weinig. Ik gebruik nog steeds de ‘oude’ Nikon D10 van mijn vader maar heb daar inmiddels twee lenzen bij gekocht. Ik ben wel op zoek naar een nieuwe camera want ik wil gaan filmen! Verder gebruik ik soms een een of driepoot standaard.

Wat gaat je volgende bestemming worden?

Een weekend Ameland! Leuk om even helemaal in de natuur te zijn en dichtbij huis. Ook wintersporten in Zwitserland staat op de planning en stedentrip naar Boedapest!

Heb je een speciale wens op reisgebied?

Zoals bij vele is mijn bucketlist láng. Costa Rica voor de dieren en natuur. Ubud op Bali voor de mooie wellness hotels en gezonde restaurantjes, Lapland voor de sneeuw en de husky’s maar bovenaan staat toch echt Tanzania. Ik wil hier dolgraag in de dierenopvang en verzorging werken. En natuurlijk tijdens een safari de big 5 spotten!

Ben je net als Bianca van Food Travel Photography ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Bianca en haar leuke reis- en foodartikelen naar haar website FoodTravelPhotography.

  • Interview
  • Interview met Bianca van Food Travel Photography


Reacties (2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden