Interview met Au Pair Madhvi

Madhvi reist al een behoorlijke tijd als Au Pair over de wereld en heeft vooral aan het mooie Australië haar hart verloren. Ze begon als Au Pair in New York, maar al snel volgden Seatle en Boston. Madhvi heeft inmiddels ook als reiziger als heel wat gezien en bezocht onlangs nog China en Hawaii. Madhvi reist momenteel door Australië en is te volgen op haar Instagram account. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Madhvi een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Au Pair Madhvi

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Hii! Ik ben Madhvi, 28 jaar, geboren en getogen in Rotterdam. Mijn ouders komen oorspronkelijk uit Suriname. Ik vind het leuk om me te verdiepen in andere culturen, talen & tradities. Sinds jongs af aan ging ik vaak op vakantie met mijn ouders,daarna met vriendinnen en nu heb ik de smaak te pakken met het reizen!

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Amerika! Twee jaar geleden ben ik daar aan de slag gegaan als au pair. Ben begonnen in New york en heb daarna in Boston en Seattle gewoond verdeeld over twee jaar. Ik heb veel kunnen reizen in Amerika door het au pair werk. Van een roadtrip door de westkust naar een luxe cruise naar de Bahama’s. Vanuit Seattle is Canada ook lekker dichtbij! Daarna ben ik naar Australië gegaan, ook als au pair. Begonnen in Melbourne en op dit moment ben ik in het zonnige Brisbane.

Au Pair New York

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik zou zeggen dat ik een “meet the locals” reiziger ben. Ik ben best lang op één plek en dat is de perfecte manier om te ervaren hoe de lokale mensen leven. Als ik reis kijk ik op Airbnb voor een slaapplek of ik zoek een hostel op. Laatst heb ik gebruik gemaakt van Couchsurfing waar je dus bij “the locals” kunt verblijven, gratis! Een hele leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen betekent voor mij zelfontwikkeling. Vóór mijn reis naar Amerika moest ik er niet aan denken om in een hostel te verblijven of bij een gezin in te wonen. Het was ook eng om m’n baan op te zeggen en het vliegtuig in te stappen niet wetende waar je terecht komt. Door je grenzen te verleggen kom je in situaties terecht waardoor je enorm groeit als persoon!

Au Pair USA

In welk land heb je het laatst gereisd?
Ik ben een maand naar china geweest. Ik ben een vriendin gaan opzoeken die in Shanghai woont en vanuit daar naar Beijing geweest. Dit was een spontane trip en ik had ook helemaal niks opgezocht van te voren over China. Hoogtepunt van deze trip was de Chinese muur, schitterend!

waarom ben je als Au-Pair aan de slag gegaan?
Ik ben als au pair aan de slag gegaan omdat het de perfecte manier is om te reizen, veel van een land te zien, geld te verdienen, cultuur uit te
wisselen en hele leuke mensen te ontmoeten van over de hele wereld. Als je van kinderen houd is dit een manier om echt een cultuur/land te leren kennen. Er is een wereld voor me open gegaan met dit avontuur!

In welke landen heb je zoal als Au-Pair gewerkt?
Ik heb twee jaar als au pair gewerkt in Amerika en ik ga voor een jaar werken in Australië als au pair. Zit ook stiekem te denken aan Nieuw-Zeeland. Reizen is zo verslavend.

Au Pair Skydiven

Welk land dat je bezocht is jouw favoriet?
Ik heb niet echt voorkeur naar een land maar m’n favoriete plek is tot nu toe Hawaii. De mensen op Hawaii zijn zo vriendelijk en alles gaat daar op een rustige tempo. Ik ben op de eilanden Oahu, Maui en het grote eiland geweest. Oahu is erg toeristisch en is populair door Waikiki beach. Ik heb de “road to hana” gedaan waar ik een black sand beach tegenkwam op Maui en op het grote eiland heb ik een actieve vulkaan gezien in het Volcanoes national park. Ik ben zeer onder de indruk van dit paradijselijk eiland.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Heel erg cliché maar toch m’n telefoon, camera EN google maps haha! Ik heb totaal geen richtingsgevoel! Ook heel irritant als je ergens bent en je kunt het niet vastleggen omdat je batterij leeg is, altijd handig om een mobiele oplader bij je te hebben.

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
Phoe 3 weken. Dat is lastig! Ik zou niet 3 weken lang op het strand kunnen liggen. Ik hou wel van uitdagingen en lekker bezig zijn en daarna lekker genieten van cocktails! Yum!

Au Pair hiking

Waar gaat jouw volgende reis naartoe?
Geen idee. Ik maak altijd wel vaag een planning maar heb er ook zeker geen problemen mee als dat veranderd. Meestal beslis ik op het laatste moment waar ik heen ga.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Warme landen zijn heerlijk! Ik zou nog wel naar Brazilië of Zuid-Afrika willen maar landen zoals IJsland, Alaska of Antarctica trekt mij ook wel! Mijn lijstje word steeds langer en langer!

Ben je net als Madhvi ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Check ook Madhvi’s reisfoto’s op haar Instagram account.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden