Interview met Antonette van We12travel

Reizigster Antonette is een echte outdoorfreak en is gek op kamperen in de wildernis. Antonette’s manier van reizen is actief en avontuurlijk, de doet het liefst op meerdaagse trekkings, iets wat ze al in de meest desolate gebieden op aarde heeft gedaan. Antonette heeft inmiddels al heel wat landen bezocht en trekkings gedaan, maar ook citytrips staan regelmatig op het programma. Naast enthousiast reizigster schrijft Antonette regelmatig op het reisblog van haar en haar vriend We12travel, waar ze de meest prachtige natuurgebieden, trails en outdooractiviteiten publiceert. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Antonette een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Antonette van We12travel

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Antonette maar sta inmiddels beter bekend als Anto. Ik ben een actieve dertiger die houdt van het leven. Ik woon samen met mijn vriend Martijn (en andere helft van we12travel) in het oosten van het land.

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?

Actief en avontuurlijk. Ik hou van wandelen, buiten zijn en kamperen. Overdag met de rugzak op pad, ’s avonds een vuurtje stoken en de tent in, om vervolgens de volgende ochtend met een laag dauw op je gezicht wakker te worden in de stilte van de natuur. Heerlijk! Overigens kamperen we niet altijd, ik kan ook wel genieten van een nachtje in een fijn hotel.

we12travel antonette en martijn

Samen met Martijn onderweg
Welk werelddeel is jouw favoriet m.b.t. reizen?

Lastig want ik hou van alle plekken waar bergen zijn. Mag ik 3 favoriete plekken noemen? Dat zijn Nieuw-Zeeland, Alaska en Patagonië, in willekeurige volgorde. Alle drie hebben ze om verschillende redenen een speciaal plekje in mijn hart. Maar ze hebben ook veel gemeen: woeste natuur, bergen, gletsjers en eenzaamheid … precies datgene wat ik zoek als ik op reis ga.

Welke outdoor activiteit is je absolute favoriet?

Wandelen / hiken. Van een tocht over de Veluwe tot een meerdaagse trektocht in de Andes, als ik te voet de natuur in kan, ben ik gelukkig.

Wat is je zwaarste beproeving tot nu geweest?

OK nu gaan jullie vast heel hard lachen, maar ik vond de Nijmeegse Vierdaagse echt een verschrikking. Alhoewel ik al veel zware voettochten op mijn conto had staan (bijv de Inca Trail in Peru en de Laugavegur op IJsland) is mijn lichaam er kennelijk niet voor gemaakt om 40 kilometer te lopen. Ik doe er liever 25 met een zware rugzak in de bergen dan 40 km stampend over het asfalt. Ik kwam huilend over de finish … We hebben net geboekt voor de alternatieve (17-daagse) Everest Base Camp trek in Nepal en ik verwacht dat die ook behoorlijk pittig gaat worden.

we12travel mosar

Mosar hike
Wat was de mooiste trek/tour die je hebt gedaan?

Toch wel de Laugavegur op IJsland, met name vanwege de afwisseling. Je begint tussen de riolietbergen van Landmannalaugar om te eindigen tussen de gletsjers bij Thórmörk. Onderweg steek je kolkende rivieren door, overnacht je op grote hoogte in de kou en doorkruis je lavavelden. Heel bijzonder!

Is er een land wat alles heeft waar jij naar op zoek bent?

Ja! Nieuw-Zeeland heeft dat zeker. De afwisselende natuur maar ook de vriendelijke bevolking maken dit voor mij een ideale bestemming. Als ik ooit de loterij win, koop ik daar een tweede huis.

Welke uitdaging staat bovenaan je wenslijst?

Ik zou ook nog graag eens de Pacific Crest Trail lopen…. lijkt me heerlijk.

we12travel columbia kayaking

Kayaking in Columbia
Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Mijn iPhone. Oeps …

Wat was je laatste, en wat wordt de volgende bestemming?

Ik ben net terug van een weekendje Napels met mijn zusje en vertrek binnenkort met vriendinnen naar Lissabon om onze 16-jarige vriendschap te vieren. Samen met Martijn ga ik uiteraard ook nog veel op pad, onze Nepal reis is toch wel hetgeen waar we echt enorm naar uit kijken.

Ben je door het reizen een ander mens geworden?

Niet echt want het reizen heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Al van jongs af aan wist ik dat ik wilde reizen, het was geen optie, het was een must.

we12travel uitzicht

Genietend van het uitzicht
Heb je nog een speciale/grote wens op reisgebied?

Ooit wil naar Antarctica. Maar dat wil denk ik iedereen wel? Daarnaast zou ik graag nog eens de Te Araroa Track lopen, een 3.000 km lange trektocht dwars door Nieuw-Zeeland.

Ben je net als Antonette ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Antonette en haar reizen naar haar website We12travel.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden