Interview met Angela van Happy happy go go

Globetrotter Angela maakt momenteel samen met haar vriend de reis van haar leven. Samen zijn ze een jaar op wereldreis, maar wel op hun eigen avontuurlijke manier. Zonder vaste planning en zonder een vooraf bepaalde route reizen ze de wereld rond. Tijdens hun avontuur doen ze regelmatig verslag op hun reisblog Happy happy go go, waar ze alle ervaringen en avonturen in woord en beeld met hun lezers delen. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar reisplannen, hebben we Angela een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Angela van Happy happy go go

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Angela, 28 jaar en ik woon sinds een jaar samen met mijn vriend, Hayko in Amsterdam. Ik werkte voor deze reis in de ouderenpsychiatrie en heb een cursus ‘Patisserie’ gedaan, waar ik helaas de laatste tijd te weinig tijd voor heb kunnen maken. Sinds 1 februari reizen we voor een jaar de wereld rond.

Miamy

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Mijn eerste individuele reis was in 2009, naar Gambia. Via mijn tante had ik daar een contactpersoon en in 3 weken heeft hij me Gambia laten zien. Het is maar een klein land, dus dat was heel goed te doen. Het leuke eraan was dat ik op deze manier niet alleen de toeristische plekken zag, maar juist ook de minder ontdekte plekken. Gambia is best wel in opkomst als vakantieland, maar ik vond het toen best heftig. Want ondanks het toerisme is er ook veel armoede en krijg je wat mij betreft wel een inkijkje in het ‘echte ‘ Afrika. De andere cultuur boeide me en vanaf dat moment wist ik dat ik graag meer van de wereld wilde zien.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Hmm…. Not your typical backpacker, denk ik. Ik zie mezelf als een overwegend avontuurlijke reiziger. Ik hou ervan niet te weten wat de dag, de week, de reis, brengt. Maar ik hou ook wel van enig comfort 🙂 Alles met het openbaar vervoer of liftend doen en slapen op slaapzalen zijn bijvoorbeeld niet zo mijn ding. Het contact met medereizigers en locals dan weer wel! Als ik alleen al kijk naar de afgelopen maand en hoe vaak wij ons plan hebben bijgesteld door tips van andere reizigers of lokale bevolking die je ontmoet en op welke leuke plekken je dit soms brengt. Ja, dat vind ik te gek!

Everglades

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Ontdekken en leren. Over de bestemmingen die je bezoekt, maar ook zeker over jezelf en het leven. Klinkt dat te zweverig, nee toch? 😉 Tijdens het reizen merk je pas hoe gehaast en gestrest we in Nederland leven en hoe je daar in mee word gesleurd. Ik vind het bijzonder om te zien hoe anders dat is in veel niet-westerse landen en neem mezelf altijd voor bij terugkomst zoveel mogelijk ‘moetjes’ uit de weg te gaan. Door te reizen kan ik alles ook beter relativeren. Thuis maak ik me vaak druk over dingen die er helemaal niet toe doen. Op reis besef ik dat en ga ik makkelijker ‘back to basic’.

Hoe is het idee voor een wereldreis ontstaan?
Eigenlijk zou ik dit jaar naar Costa Rica gaan, maar eind vorig jaar leerde ik mijn vriend kennen. Hij wilde graag van zijn appartement in Amsterdam 2 studio’s maken en 1 daarvan verkopen om met een gedeelte van de winst op wereldreis te gaan. Ik hoefde niet lang na te denken over het cancelen van Costa Rica en in plaats daarvan een rondje om de wereld te maken! Dus met het geld dat ik in de verbouwing heb geïnvesteerd betaal ik nu mijn deel van de reis. Pretty good deal al zeg ik het zelf 😉 !

Cuba

Op welke manier hebben jullie de route vooraf gepland?
Eigenlijk is er niet echt een plan. Skyscanner wijst ons de weg! We zagen een paar weken voor we wilden vertrekken een goedkoop ticket naar Miami, via Oslo, maar we hebben de tijd, dus waarom niet! Van daaruit zijn we gaan kijken wat de verdere opties waren. Cuba was een uitstapje, daar wilden we graag naartoe. Dit hebben we geboekt via Mexico, wederom niet echt logisch, maar hé… We moeten op de kleintjes letten! Vanuit Mexico was het plan eigenlijk om naar Belize te gaan en van daaruit langs de Caribische kust Midden Amerika door te rijden. Maar inmiddels zitten we midden in Guatemala en lijkt het er meer op dat we een stukje gaan afdalen langs de west kust. Vanuit Panama vliegen we naar de Galapagos eilanden en daarna ligt alles nog open.

Welke voorbereidingen hebben jullie zoal moeten treffen?
Vooral veel van die kleine, vervelende regel dingetjes (luxeprobleem)! Veel administratief en uitzoekwerk ook. Paspoorten, vaccinaties, alle belangrijke papieren en passen inscannen, zorgverzekering wel of niet laten doorlopen, reisverzekering, dat soort dingen. Niet mijn favoriete bezigheden, maar iedere afgeronde voorbereiding was een stapje dichterbij vertrek!

Oldtimer

Naar welk land tijdens de wereldreis kijk je het meest uit?
Ik hoop dat we naar Noord Korea kunnen, dat lijkt me heel bijzonder. Maar dat is nog even afhankelijk van het budget en de route. En als dat niet lukt… De Galapagos eilanden, Ecuador. Daar zijn we eind maart en daar kijk ik heel erg naar uit. Volgens mij is dat echt een uniek stukje aarde!

Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Mijn tandenborstel! Ik moet altijd en overal mijn tanden kunnen poetsen.

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
Tijdens mijn ideale reis ga ik in 3 weken met haaien duiken in Zuid-Afrika, parachute springen boven Palm Islands in Dubai, snorkelen in het Great Barrier Reef en een vrijwilligersproject doen met pandaberen in China. :p

Tikal

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Vooral gewoon gaan! Vaak, als je mensen vertelt over je reisplannen of gemaakte reizen, krijg je als reactie iets in de trant van “Dat zou ik ook wel willen.” Of “Ik wou dat ik dat kon doen.” Maar écht…. Het is niet zo ingewikkeld. Natuurlijk snap ik dat je met een gezin met kleine kinderen niet zo snel de wereld rond gaat met een backpackje, maar als je een beetje creatief bent zijn er genoeg mogelijkheden! Ook voor een klein budget en ook als je geen jaar de tijd hebt 😉

Ben je net als Angela van Happy happy go go ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Angela en haar reizen naar haar website Happy happy go go.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden