10 vragen aan reisspecialiste Sandra

Als echte reisfanaat zou je maar wat graag van je passie je werk maken. Denk hierbij aan een job als reisbegeleider of als reisspecialist bij een leuke organisatie met vooral exotische bestemmingen. Sandra Terschegget is zo’n enthousiast reiziger, en heeft van haar grote hobby haar werk kunnen maken. Sandra is sinds vijf jaar werkzaam bij Sawadee, één van de bekendste reisorganisaties van Nederland. Geïnteresseerd in haar ervaringen als reiziger en reisspecialiste? Traveljunks stelde haar 10 vragen.

10 vragen aan reisspecialiste Sandra

Wie ben je en wat is jouw link met reizen?

Ik ben Sandra en ik werk bij Sawadee reizen.

Sinds wanneer werk je bij Sawadee en hoe ben je er terecht gekomen?

Ik werk nu 5 jaar op de marketing afdeling, daarvoor heb ik een jaar op de sales afdeling bij Sawadee gewerkt. Ik heb gewoon gesolliciteerd op een vacature.

Hoe kun je je werk als reisspecialist voor Ecuador het best omschrijven?

Ik werk op de marketingafdeling en maak ons mooie Trips&Trails magazine, onze brochure en organiseer alle informatiedagen en beurzen. Ik promoot Ecuador maar ook onze andere bestemmingen.

Wat is het leukste en wat is het minst leuke aan je werk als reisspecialist voor Ecuador?

Het leukste is dat je altijd bezig bent met een geweldige bestemming en met enthousiaste mensen die graag op reis gaan. Het minst leuke is dat ik dan achterblijf op kantoor, terwijl onze klanten de reis gaan maken.

[one_third][/one_third][one_third]Ecuador Cabana[/one_third][one_third_last]Ecuador Vulkaan[/one_third_last]

Wat maakt Ecuador voor jou zo speciaal, dat je er je specialisatie van hebt gemaakt?

Ecuador is eigenlijk heel Zuid-Amerika in één land. Van hoge bergen (vulkanen) tot een prachtige jungle, koloniale steden en surfen aan de kust. De reisafstanden zijn klein, dus kun je in relatief korte tijd eigenlijk het hele land zien!

Als je één favoriete plek in Ecuador mag noemen, welke is dat dan?

De Chimborazo vulkaan, en dan van 4800 meter met de mountainbike naar beneden roetsjen!

Wat is volgens jou de grootste uitdaging m.b.t. reizen in Ecuador?

Je wil nooit meer naar huis! 😉

Hoe zie jij de toeristische toekomst in Ecuador?

Positief: dit land heeft veel te bieden!

Heb je een onbekende plek in Ecuador als tip voor toekomstige bezoekers?

Slaap eens bij de mensen thuis, in plaats van in een hotel! Dit is echt een topproject: www.runatupari.com. Je slaapt in schattige huisjes (met een goed bed en badkamer) naast de huizen van de indianenfamilies. ‘s Ochtends en ‘s avonds eet je met de mensen mee. Ze zijn ontzettend gastvrij!

Wat is jouw favoriete reisbestemming buiten Ecuador en waarom is het juist deze?

Moeilijk., ik heb een zwak voor alle landen waar Spaans gesproken wordt. Maar ik vond Patagonië (Argentinië en Chili) wel heel bijzonder door de prachtige natuur.

Ben je ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.