In 2000 richtte reisliefhebber Jeroen Remijnse het reisforum Wereldwijzer op. Wereldwijzer groeide in de loop der jaren van een klein forum uit naar de grootste Nederlandstalige online reiscommunity. Wereldwijzer geniet grote bekendheid onder reisliefhebbers en was al voor velen de start van hun grote avontuur. Jeroen is zelf een enthousiast reiziger en maakt regelmatig korte en lange reizen. Met Wereldwijzer heeft hij de ideale combinatie van werk en hobby gevonden. Geïnteresseerd in zijn ervaringen als reiziger en sitemanager van Wereldwijzer, stelde Traveljunks hem 10 vragen.

10 vragen aan sitemanager Jeroen

Wie ben je en wat is jouw link met reizen?

Ik ben Jeroen Remijnse, oprichter van Wereldwijzer. Met link met reizen is dat ik graag onderweg ben. In Nederland, maar vooral natuurlijk in het buitenland. Laat mij maar ergens los, ik vind mijn weg wel. Met alleen een ticket op zak landen, mensen, culturen en de natuur ontdekken. Bij voorkeur met het openbaar vervoer, tussen de locals.

Wanneer en waarom ben je gestart met Wereldwijzer?

Wereldwijzer is opgericht in augustus 2000. Een forum bestaande uit 1 pagina, met daarbij een online markt voor tweedehands reisspulletjes. Bij de Wayback Machine vind je nog een versie van Wereldwijzer uit 2001!

Welke functie(s) vervul je zoal voor Wereldwijzer?

Op dit moment houd ik me vooral bezig met de voorlichtingsdagen die we organiseren, zoals de landelijke voorlichtingsdag over het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland en de regionale voorlichtingsdag “Studie, Stage, Werk & Reizen Buitenland”. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van online samenwerkingsverbanden tussen reisorganisaties om reizigers overzichtelijker reisinformatie te bieden.

Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan Wereldwijzer?

Wereldwijzer is zowel mijn werk als mijn hobby. Ongeveer 50% van mijn tijd besteed ik als vrijwilliger aan Wereldwijzer, zo’n 25 uur per week.

Uit hoeveel mensen het team waarmee je werkt Wereldwijzer?

Het team van Wereldwijzer bestaat nu uit ruim 60 enthousiaste reizigers. Samen zorgen we ervoor dat Wereldwijzer up-to-date blijft, beantwoorden we vragen en inspireren we andere reislustigen.

Jeroen op de Alp Clünas

Jeroen op de Alp Clünas

Wat is het grootste verschil tussen het Wereldwijzer van toen en dat van nu?

Wereldwijzer van toen was een forum waar je terecht kon als je een vraag had over reizen of vakantie. Tegenwoordig worden die vragen steeds vaker op Facebook of Twitter gesteld en is de Wereldwijzer van nu op het forum steeds meer een community van vaste bezoekers. Daarbuiten breidt Wereldwijzer zich steeds meer uit om reizigers op meerdere manieren van informatie te voorzien.

Wat vind je leuk en wat vervelend aan je werk bij Wereldwijzer?

Het leuke van Wereldwijzer vind ik dat reizigers over het algemeen hele relaxte mensen zijn. We zijn zoals je reist: flexibel, nieuwsgierig en pro-actief. Het verveldende zijn randzaken, zoals software / IT onderhouden, administratie, etcetera.

Hoe zie je de toekomst van reisfora in het algemeen?

Reisfora worden steeds meer communities: plekken waar vooral vaste bezoekers komen, om met elkaar te praten over reizen, tips uit te wisselen, etcetera. Wat nu dus ook al gebeurt, maar dan met minder nieuwelingen die alleen maar even langskomen om een vraag te stellen.

Wat was de beste reistip die je op Wereldwijzer hebt gelezen?

De beste? Er staan duizenden beste reistips op Wereldwijzer! Lees ze zelf maar… 🙂

Tot slot: wat is jouw favoriete reisbestemming en waarom?

Ik ga niet snel terug naar een plek waar ik al ben geweest. Er is nog steeds zoveel nieuws te ontdekken. Frankrijk is dan wel een land waar ik regelmatig kom. Maar dat heeft alles te maken met het feit dat Frankrijk lekker dichtbij Nederland ligt 😉

Wil je meer weten over Jeroen’s reiscommunity? Ga dan naar de site van Wereldwijzer. Ben je net als Jeroen ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.