Motor

Van hier tot Tokyo op de motor

Over land van Nederland naar het Japanse Tokyo reizen is voor veel reizigers de ultieme roadtrip. Avonturier Paul van Hooff zal zijn tweede avontuur met zijn geliefde oude motor gaan maken. Helemaal alleen, op een meer dan 40 jaar oude Moto Guzzi met de naam ‘Guus’. Je moet het maar durven.

Roadtrip to Tokyo

Eerder mochten we genieten van Paul’s avonturen op de Panamerican Highway, welke hij beschreef in zijn eerste reisboek “Man in het zadel”. Paul weet met veel humor de typische stigma’s van de macho motorrijders perfect te ontkrachten, maar je ook feilloos het gevoel te geven met hem mee te rijden. Na een tijd in Nederland te hebben verbleven en o.a. promotiewerk voor zijn boek te hebben gedaan, werd het voor Paul tijd voor een nieuw avontuur. Samen met Guus naar Tokyo!

Guzzi

Laatste groepsfoto bij Valkenswaard

De eerste kilometers

Afgelopen week was het zover. De start van de reis in Den Bosch was een feit. Onder begeleiding van veel belangstellenden vertrok Paul op de motor naar het land van de rijzende zon. Zo’n kleine 50 motoren escorteerden Paul en Guus tijdens de eerste kilometers. Al rollende over het Nederlandse asfalt namen bij bijna elke uitrit enkelingen luid claxonerend afscheid namen van “onze” avonturier. Tijdens een korte stop halverwege Maastricht nam het gros van de overgebleven motorrijders afscheid en reden wij met Paul mee naar het eerste eindpunt. Het Vrijthof in Maastricht. De man in het zadel zal alleen van hier naar Tokyo verder reizen.

Motor

Achter Paul net voor Maastricht

Vrijthof

Op het Vrijthof in Maastricht

Goede reis

Als reisliefhebber en motorrijder ben ik natuurlijk zeer vereerd dat ik die eerste kilometers met de man in het zadel mocht rijden. Natuurlijk ben ik ook zeer benieuwd naar Paul’s verhalen uit landen als Rusland, Mongolië, Kazachstan en Kirgizië. Ik kan ook niet wachten op zijn verslagen van de vele ontmoetingen onderweg, of van zijn belevenissen op de Road of Bones. Laten we hopen dat de reis net zo vlekkeloos verloopt als die eerste dag, maar ook dat Paul ons weer trakteert op een geweldig reisboek. Al maak ik me over dat laatste geen zorgen. Een goede reis gewenst Paul & Guus!

Guus

Guus na een zware werkdag…

Ga voor meer informatie naar Paul’s website of Facebook-pagina en neem hier een kijkje bij zijn uitgever. Traveljunks interviewde Paul na zijn eerste reis.