Review + winactie: Reisfotoboek explore – discover – capture

Afgelopen weekend werd het reisfotoboek Reisfotografie: explore – discover – capture van reisfotografe Laura Vink officieel gepubliceerd. Het boek werd onlangs al her en der in de media en op reisblogs genoemd, waaronder een kleine vermelding in het interview dat wij laatst met Laura hadden. Wij hadden het voorrecht om een exemplaar van Laura’s reisfotoboek te mogen ontvangen voor een review en delen onze bevindingen natuurlijk graag met jullie.

376 pagina’s reis- en fotografeerinspiratie

[divider type=”white”]

Omdat het fotograferen van de mooiste plekken op aarde een groot onderdeel van Traveljunks is, waren we natuurlijk erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van Laura’s 376 pagina’s tellend reisfotoboek. Na ontvangst van het postpakket namen we de proef op de som.

vink academy

Eerste indruk
Het gewicht en de omvang van het pakket liegen er niet om. Na het uitpakken ligt een prachtig, met harde kaft uitgevoerd, stevig dik boek voor onze neus. De eerste induk is natuurlijk belangrijk, maar die weet Laura met haar boek met een dikke voldoende te maken. De mooie foto’s en kleurrijke layout van de omslag maken de lezer in ons zeer nieuwsgierig naar de inhoud.

[two_first]
travel
[/two_first][two_second]
pagina
[/two_second]

De inhoud
Het fotoreisboek heeft een verrassende inhoud, want de vaak zo aanwezige technische praat in soortgelijke drukwerken is hier minder nadrukkelijk aanwezig. Overal is voldoende informatie te vinden en alle denkbare thema’s m.b.t. reisfotografie komen aan bod. Toch oogt het boek een stuk vriendelijker als boeken uit hetzelfde genre. De gebruikte foto’s, die Laura allen zelf tijdens haar reizen maakte, zijn werkelijk prachtig. Haar uitleg over de toegepaste technieken en instellingen is zeer begrijpelijk en is ook voor beginnende (reis)fotografen een zeer geschikt hulpmiddel. Alles in het boek is omgeven met fleurige elementen, elementen die het bladeren door het boek de lezer dat extra plezier bezorgen. Het geheel van het kleurrijke fotoboek is een genot voor het oog.

[two_first]
camera
[/two_first][two_second]
reisfoto
[/two_second]

Conclusie
Laura’s boek Reisfotografie: explore – discover – capture is een absolute aanrader voor beginnende reisfotografen, maar zal zeker ook reizigers die minder met de technische kant van fotografie bezig zijn kunnen bekoren. Het boek is gewoon een prachtig inspirerend reisfotoboek, waar voor de verandering de achtergrond en technische informatie van het tot standkomen van deze prachtige uitgave in begrijpbare taal vermeld worden. Wij zijn zeer in onze nopjes met dit mooie drukwerk en gaan het in toekomst nog vaak als naslagwerk van de plank nemen! Het boek is hier te bestellen voor de prijs van € 59,00. Een pakket van het reisfotoboek plus aanvullende videolessen met extra tips, verhalen achter de foto’s of een kijkje achter de schermen kun je voor de prijs van € 129,00 bemachtigen.

Winactie = beëindigd

Wij mogen van Laura één exemplaar van haar prachtige fotoboek, inclusief de aanvullende videolessen verloten onder onze lezers. Wat moet je doen om het te winnen? Reageer dan hieronder en beschrijf waarom jij het boek graag in je bezit zou willen hebben. Mocht je het boek al gekocht hebben? Geen nood. Mocht je het boek alsnog winnen, dan krijg je het geld gewoon terug! De winactie is beëindigd en bet reisfotoboek is gewonnen door Susan van reactie #28. Van harte gefeliciteerd Susan en veel plezier met dit prachtige boek!

foto


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden