reisboek

Reisboek: Weg van de wereld

Een stoere vrouw met liefde voor cola, die van Nederland naar Australië fietst. Marica is een vrouw die weet wat zij wil, leeft op haar eigen manier, is moeilijk van haar plan te brengen en geniet van de ultieme vrijheid wat fietsen met zich meebrengt. Ongelooflijk hoe groot haar doorzettingsvermogen is en hoe zij zich door moeilijke momenten slaat.

Weg van de wereld

[divider type=”white”]

Positief verrast ben ik om te lezen hoe ze in het buitenland op fietsers reageren; veelal behulpzaam, nieuwsgierig en vriendelijk. Vooral de ervaringen met de lokale bevolking worden leuk beschreven en schroomt zij niet om haar bedenkingen en irritaties te delen. Marica kan zich zo nu en dan erg storen aan de geschreven regels.

Onderweg fietst zij delen van de route met bekenden en beschrijft zij haar ontmoetingen met andere fietsers. Ook fietst zij alleen en schrijft zij eerlijk over haar gevoel van eenzaamheid die zij zo soms ervaart tijdens zo’n lange reis.

Het boek is zeker een aanrader, vooral als je van fietsen houdt of wilt weten hoe zo’n avontuur eruit kan zien! Je wordt meegenomen in haar ervaringen en belevingen per land.

Een minpunt is dat ik sommige stukjes iets te langdradig vind, maar als zij weer schrijft over haar avonturen dan zit je ook weer zo in het verhaal.

cover

Uitgeverij: Uitgeverij Elmar
Auteur: Marica van der Meer
ISBN Weg van de wereld: 978-90-389-2518-9