Aanmoediging: Reisvragen die jij jezelf ook zou moeten stellen

Een tweet van The Travel Tester moedigde mij aan om de geplaatste vragen ook te beantwoorden. De reisvragen lijken een soort van interview met jezelf. Misschien zijn het na het lezen ook reisvragen die jij jezelf ook zou moeten stellen.

Wat is je meest memorabele reiservaring? Waarom?

De reis die ik samen met mijn vriendin maakte met de trein door de Copper Canyon in noordwest Mexico. In het gebied van de prachtige Tarahumara indianen door de overweldigende valleien trekken met de trein en in een gehucht overnachten bij een boeren familie was voor mij een ervaring om nooit meer te vergeten.

Wat neem je altijd mee op je reizen?

Tegenwoordig is dat mijn iPhone. Ik kan ermee fotograferen, onderweg een kamer boeken via een app, mailen & internetten, als gps kaartlezer gebruiken en mijn blog bijhouden. Oh ja, ik zou bijna vergeten dat ik er ook mee kan bellen..

Waar zul je heen gaan als je 60 bent? En met wie?

Ik hoop dan met pensioen te zijn en dan eindelijk mijn reisdroom te vervullen. Samen met mijn vriendin de Pan-American Highway geheel vanaf de VS naar Patagonië af te rijden op de motor.

Waar denk jij aan bij “Creatief Reizen”? Zou je het willen proberen en zo ja, waar en hoe?

Creatief reizen is voor mij oplossen van logistieke problemen tijdens het reizen. Na een storm en gigantische overstromingen een omweg van 1500 kilometer en 6 overstappen op busstations toch op de gewenste bestemming uitkomen, die op enkele honderden kilometers luchtlijn van de startplek ligt. Dat was natuurlijk wel even puzzelen.

Wat is je meest mooie reiservaring met een lokaal persoon?

Ik denk op de fiets tussen de rijstvelden van Takeo Cambodja door naar een 10 kilometer verder gelegen meer, samen met de kinderen uit het dorp waar het vrijwilligershuis van de stichting waarvoor ik werk staat. Het ontdekken van een plek, zo dicht bij huis, maar nog nooit gezien. Hun wereld was het kruispunt en de rest van het dorp. Die blikken en die reacties van hun waren onvergetelijk.

Welk advies zou jij jonge mensen geven die willen reizen?

Maak je niet teveel zorgen, maar reis wel met verstand.

Wat is je persoonlijk limiet als je reist? Waar kun je nog tegen en wat is je grens?

Op reisgebied ligt mijn limiet hoog, maar zodra kou (onguur weer) in het spel komt is het vaak snel over. Mijn limiet zit ‘m in mijn niet altijd verdraagzame maag. Ik kan tegen vrij veel denk ik, want voedselvergiftigingen en een gewapende overval hebben mij die grens niet laten bereiken.

Welke reiservaringen maken je trots?

Alle die ik me kan herinneren, want het is mijn reiservaring in zijn geheel die me trots maakt.

Als je morgen op een vliegtuig kon stappen, waar zou je dan heen gaan?

Santiago de Chile, om een goede vriend van me op te zoeken en een bezoek aan Parque Pumalín van Ecobaronnen Kris en Doug Tompkins te brengen.

jalanalorsign

Je lekkerste reisgerecht?

Noodles met sateh op de Jalan Alor in Kuala Lumpur.

Wat is je eigen, persoonlijke reisfilosofie?

Niets is mooier dan in contact komen met andere culturen in hun eigen omgeving. Van reizen word je rijker!

Mocht je het een leuke DIY bevraging vinden, dan stel ze jezelf ook en plaats hieronder een link naar je antwoorden.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden