Bali

De 5 plekken in Indonesië die je niet mag missen

Indonesië, één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Ondanks dat er zoveel mensen weleens zijn geweest, weten de meeste mensen niet dat het één van de mooiste plekken op deze aardbol is. Ik had er misschien wel de beste tijd van mijn leven, check de onderstaande video voor inspiratie van de leukste activiteiten.

De beste plekken in Indonesië

Een aantal weken voor mijn bezoek aan Indonesië was ik in de Malediven, maar kwam tot de conclusie dat Indonesië net zulke mooie plekjes kent. Alleen moet je deze wel even kennen! Hier zijn vijf van de mooiste plekken in Indonesië die ik tegen ben gekomen:

1 Bali, Indonesië

Tuurlijk, ik begrijp het. Wat je wilt op vakantie is: een massage hier, palmboompje daar, lekker richting het strand. Bali is de perfecte plek om dit te doen, een soort magische plek waar alle leuke en creatieve mensen van de wereld samen komen, om ook de leukste nieuwe barretjes en restaurants te starten. Het eiland Bali ligt op dezelfde breedtegraad als Hawaï en lijkt daardoor enorm veel op dit verre paradijs, maar is een stuk goedkoper.

Indonesie

2 Gili eilanden, Indonesië

Op de ‘Gili Eilanden’ in Indonesië, kan je naast partyen en mushroom shakes drinken op Gili Trawangan, ook super mooi snorkelen. Op Gili Meno en Gili Air lig je op verlaten strandjes en onderwater vind je kleurige koraalriffen, standbeelden en prachtige vissen. Ook hier vind je de Turtles, Manta Rays en de Maanvis!

Gili

3 Uluwatu, Bali

Dé plek op Bali waar je heerlijk kan surfen. Voor de vrouwen ideaal, want hier vind je gemakkelijk een knappe surfer dude om je wat surf lessen te geven. De mannen kunnen hun geluk hier ook niet op, want de golven zijn zo ideaal dat de Australiërs speciaal overvliegen voor deze Balinese golven. Kuta is voor de beginners en intermediate surfers, Uluwatu is voor de pro’s.

Bali

4 Nusa Lembongan, Indonesië

Wanneer je op Bali bent, moet je eigenlijk zorgen dat je ook op Nusa Lembongan uitkomt. Hoewel dat moeilijk is, is het offer wat je hier moet brengen niet enorm groot: een uurtje met de speedboot richting het mooie Nusa Lemobongan. Het kleine eilandje waar je niets beters kan doen dan de zonsondergang checken bij ‘secret sunset point’, of op het strand wat zou goed verborgen wordt gehouden voor alle toeristen.

plekken in indonesië

5 Raja Ampat, Indonesië

Houd je van duiken? Dan is Raja Ampat de place to be! Raja Ampat is de beste duiklocatie in Indonesië en één van de beste ter wereld. Zo’n 75% van ’s werelds koraalsoorten en duizenden verschillende soorten vissen hebben hier hun thuis van gemaakt. Snorkel gear check? Okay let’s go!

snorkelen

Check ook de Indonesië video van Yolan’s blog Not Going Home!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor mooie plekken in Indonesië!