tempel

Hoogtepunten van Rajasthan

Rajasthan is een deelstaat in het noordwesten van India met als hoofdstad Jaipur. Een rijke geschiedenis is kenmerkend voor Rajasthan. Men zegt ook wel ‘er is meer geschiedenis in Rajasthan dan in heel India.’ Ook op het gebied van kunst en cultuur is er veel zoals dans, muziek en schilderkunst.

De must do’s van Rajasthan

Terugdenkend aan Rajasthan zie ik in het droge woestijnlandschap imposante forten staan en mooie maharadja paleizen. De rajputen (zo worden de inwoners van deze deelstaat genoemd) kleden zich kleurrijk. De vrouwen in mooie sari’s en mannen met tulbanden die strak om het hoofd zitten.

people

De belangrijkste steden in Rajasthan zijn: Jaipur, Udaipur, Pushkar, Jodhpur, Jaisalmer, Bikaner en Ajmir. In deze blog neem ik je mee naar Jaipur, de roze stad.

De bezienswaardigheden van Jaipur liggen tamelijk ver uit elkaar. Het makkelijkste is om jezelf te verplaatsen per riksja. Bezoek ook de bazaar of struin langs de vele winkeltjes. Jaipur staat bekend om mooie stoffen, zilver en edelstenen.

Rajmandir bioscoop
Dit is echt de moeite waard! Het is een ervaring om naar een bollywoodfilm te kijken, omringd door rajputen die applaudisseren en fluiten als hun favoriete acteur/actrice op het scherm verschijnt. Schrik ook niet als ze ineens gaan staan om te dansen op de vele liederen die een bollywoodfilm rijk is. Mooi om te zien hoe zij opgaan in het verhaal en zichtbaar genieten. Tip: haal van te voren kaartjes bij het loket en niet net voordat de film begint.

movie

Paleis der Winden (Hawa Mahal)
Het paleis kenmerkt zich door de roze/rode kleur met kleine ramen verdeelt over 5 verdiepingen. Het is gebouwd zodat de haremvrouwen van de toenmalige maharadja het dagelijks leven konden aanschouwen zonder gezien te worden.

wind

City Palace
Het City Palace is het huis van de Koninklijke familie van Jaipur. Het Paleis heeft opvallende poorten, mooie binnenplaatsen en diverse musea. Een must see!

Rajasthan

Amber Fort
Amber was de hoofdstad van Rajasthan. Omdat het de groei van inwoners niet aankon is Jaipur de hoofdstad geworden. Het Amber Fort is feitelijk een kasteel, gebouwd op een berg 11 km buiten Jaipur.  Een grote hoeveelheid olifanten die mooi beschilderd zijn, verwelkomen je bij de entree en wachten om je naar boven te dragen. Je kunt ook zelf naar boven lopen (wat ik zeker adviseer!) Het fort telt 5 binnenplaatsen. In het fort vind je prachtig versierde zalen met mozaïek en spiegeltjes. Tip: bezoek op de eerste binnenplaats Ganesh Pol, de poort van Ganesh.

amber

Monkey Tempel
De monkey tempel ligt een behoorlijk eind buiten de stad. Hoe dichter je bij de tempel komt hoe groener de omgeving wordt. De riksja rit leidt je langs verschillende dorpen naar de tempel. De tempel mag je niet met schoenen betreden. Apen lopen in en rond de tempel. Schrik niet, ze doen niets! Bij de priesters kan je speciale voer kopen voor de apen. Houd in je achterhoofd dat je een tempel bezoekt en geen dierentuin!

rajasthan