city

Athene; de Griekse hemel op aarde?

Pallas Athena. Menigeen zal zijn wenkbrauw nu optrekken bij deze naam maar Athene zou Athene niet zijn zonder deze dame. Ook wel beter bekend als de godin van de hemel, wijsheid, krijgskunst en vrede.

Citytrippen in Athene

Dit metropool van de Griekse spelen en olijfbomen is de ideale citytrip om even Nederland te ontvluchten tijdens de koude dagen.

Grieks hoogstandje

Al dan niet de bekendste toeristentrekker van Athene, de Akropolis, is een must see tijdens je citytrip. Het woord Akropolis is Grieks voor ‘het hoogste punt van de stad’ en het kost dan ook een paar zweetdruppels om boven op de berg te komen maar het uitzicht is het meer dan waard. Ook hier is de bezige bij Pallas Athena weer aanwezig; de tempel Parthenon is ter ere van haar gebouwd. Mocht je entreekosten willen besparen, dan is het handig om buiten het toeristenseizoen om te gaan. De entree voor deze 156 meter hoge tafelberg kost dan slechts de helft (!).

Athene

Akropolis

Hoog, hoger, hoogst

Even de drukte ontstijgen en toe aan frisse versnapering? Mythos (Grieks biertje) en een rooftop bar bieden soelaas! In de buurt van de Nationale Tuin zit een pareltje van een hotel genaamd ‘Hotel Grande Bretagne’. Laat je bij binnenkomst vooral niet afschrikken door het 5-sterren interieur; ook zonder hotelovernachting ben je welkom voor een hapje en een drankje op de bovenste verdieping. Met een biertje in de hand genieten van het uitzicht over de stad en in de verte de zon onder zien gaan bij de Akropolis. Cheers!

Griekenland

drinken

Voulia wie?

Op 22 kilometer afstand van Athene ligt het Vouliagmeni meer en is in slechts een uurtje met de bus te bereiken. Terwijl het stadsgevoel steeds meer wegebt, ontvouwt zich het badplaatsgevoel. Lange kustlijn met restaurantjes en een smaragdgroen meer dat lonkt voor een plons. Niet alleen beschikt het Vouliagmeni meer over thermale bronnen, ook is de temperatuur het hele jaar door 22-29 graden Celsius (!). Daarnaast voorziet het meer in een natuurlijke peeling die wordt verzorgd door de ‘Garra Rufa-vis’. Een piepklein visje die het heerlijk vindt om dode huidcellen te verorberen. Ieder z’n ding zullen wij maar zeggen.

Geen zin om te zwemmen of toch niet zo’n visliefhebber? Ook op het terras kun je prima relaxen! Handig om te weten; om te mogen zwemmen, dien je entree te betalen. Voor enkel een versnapering op het terras kun je de entree overslaan. Dit staat overigens niet bij de kassa aangegeven.

meer

steeg

Citytrip-waardig

Als je de moeite neemt om door het achterstallige onderhoud van deze stad heen te kijken, zal Athene je niet teleurstellen. De mensen zijn gastvrij (en spreken goed Engels!), het eten is heerlijk en overal waar je kijkt ademt de stad historie uit. Kortom; Athene behoort op het citytrip-lijstje van iedere reiziger.

uitzicht

Wil je naar de Griekse hoofdstad en zoek je een leuk verblijf, check dan de voordeligste hotels van Athene.

Lees hier meer inspiratie voor citytrips!