Georgië reizen

Reizen door Georgië, wat mag je absoluut niet missen?

Je wilt een vakantie niet te ver van huis maar wel bijzonder. Denk dan eens aan reizen door Georgië. Samen met Armenië een van de nog weinig bezochte landen. Op eigen houtje reizen. Ver van de drukte van de steden, veel frisse lucht, lekker de natuur in. Slenteren door smalle straatjes in een oude stad en lekker eten met een wijntje erbij.

Reizen door Georgië? Dit zijn onze 5 must do’s

Sinds Wie is de Mol in 2018 Georgië echt op de kaart heeft gezet, heeft iedereen op tv kunnen zien hoe mooi Georgië is. Ondanks dat is het één van de weinige landen waar je zelfs in de hoofdstad Tbilisi nog amper toeristen ziet. Trek je de natuur in, dan heb je het land bijna voor jezelf. Tel de gastvrijheid van de Georgiërs erbij op en je hebt een top bestemming. Wat mag je nou echte niet missen tijdens een reis naar Georgië? Samen met Georgië reisspecialist Lela van Local Hero Travel stelden we een top 5 must do’s voor je samen:

#1 Homestay tussen de wijn

Leer de Georgiërs echt kennen en slaap een nachtje bij ze thuis. Bijvoorbeeld in het dorpje Khakheti, hét wijnbouwgebied van de Kaukasus en een van de oudste wijnregio’s ter wereld. De wijn wordt hier op een unieke wijze gemaakt, door fermentatie in qvevri’s, met de hand gemaakte kleipotten, onder de grond. Het geeft de wijn een eigen smaak. Laat je rondleiden door de wijngaarden, proef de wijn en ervaar die beroemde Georgische gastvrijheid. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

Reizen Georgië

#2 Hippe hoofdstad Tbilisi

Tbilisi is dé stad om je reis door de Kaukasus te starten. Negentiende -eeuwse herenhuizen met houten balkons in oude straatjes. Maar óók grootse boulevards met neoklassieke gebouwen. Verscholen 18e -eeuwse zwavelbaden én ultra moderne architectuur die in Rotterdam niet misstaat. Pak de kabelbaan naar de heuvels voor een blik over de vallei waar de stad in ligt: een mix van religieuze gebouwen, hippe bars en ultra moderne hotelketens in een stad die oud en nieuw verrassend combineert. Tip: laat je gidsen door een local en leer alle ins & outs kennen van deze verassende multi-culti hoofdstad.

Hoofdstad Tbilisi

#3 Zwavelbad in Tbilisi

Wellicht niet de eerste plek waar je aan denkt bij een reis naar Georgië, maar een thermaal bad is dé plek om op een relaxte manier locals te ontmoeten. De historie van de zwavelbaden gaat ver terug. Ook de karavaan reizigers op de voormalige zijderoute maakten er gebruik van. Het warme water borrelt op uit een bron diep in de grond. Wel een zwavellucht van rotte eieren, volgens de locals supergezond. Neem er een massage bij en je komt er appeltjes fris weer uit 🙂

Roadtrip Georgië

#4 Grottenstad Vardzia

Stap een paar eeuwen terug in de tijd en struin door een indrukwekkend grote grottenstad: een uitgestrekte gangenstelsel verbindt 139 grotten, 409 kamers, 25 wijnkelders en 12 kapellen met elkaar. Vardzia is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Georgië. Hier zie je nog maar weinig andere toeristen. Wel monniken met zwarte gewaden en baarden, die het stelsel en doen hun ronde door de gangen.

Oost-Europa hike

#5 Combineer Georgië met Armenië

Ga je reizen door Georgië, dan is het eenvoudig te combineren met de naastgelegen Kaukasus republiek Armenië. Bezoek dan naast de hoofdstad Yerevan zeker ook het meer van Sevan en de abdij van Khor Virap met uitzicht op de besneeuwde top van Ararat (5137 m), de iconische berg die het symbool van Armenië is maar sinds de 1e WO net over de grens in Turkije ligt. Nog meer zien? Verleng je reis met Baku in Azerbeidzjan. Deze ietwat megalomane havenstad aan de Kaspische Zee is net als Dubai rijk geworden door de olie winning.

Kerk Armenië

Geïnspireerd geraakt en wil je zelf een rondreis maken door Georgië en/of Armenië? Op de website van Local Hero Travel vind je verschillende voorbeeldreizen naar Georgië en Armenië. Local Hero Lela helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis.

Ben je ook zo’n fan van de combinatie natuur en cultuur? Check dan ook ons artikel over het mooie kasteel van Vianden in Luxemburg of de prachtige Inca stad Choquequirao in Peru!