Elzas Colmar

Colmar, historische stad vol vakwerk

Colmar wordt vaak een van de mooiste vakwerkplaatsjes van Europa genoemd. Dit in de Franse Elzas gelegen stadje is een enorme toeristische trekpleister en trekt jaarlijks grote aantallen bezoekers. Dat deze historische plaats populair is, is niet zonder reden.

Historisch Colmar, vakwerk op z’n best

Het oude centrum van de historische stad weet haar bezoekers al jaren te bekoren. Het prachtige vakwerk van de oude gebouwen is een lust voor het oog. Soms zijn gebouwen schots en scheef, waar andere bouwwerken weer tot nieuwstaat zijn gerestaureerd. Waterstroom Le Logelbach meandert door het historische centrum en voert talloze toeristen in bootjes door de stad.

Prachtige decor

Vooral de huizen aan de waterkant trekken veel bekijks. Het schouwspel van de elkaar verdringende toeristen is soms een genot om te zien. Iedereen schijnt dezelfde foto van zichzelf te willen maken. Het prachtige historische decor lijkt velen door dit alles helaas te ontgaan. Je snel vereeuwigen op een beroemd punt, waarvan men vaak de naam niet eens weet. Maar, ook dat is Colmar.

Colmar is prachtig

Ondanks de stroom aan toeristen is de plaats zeker een aanrader. Bezoek het buiten de zomervakanties en begin je dag op de vroege morgen. De meeste bezoekers komen op de prachtige binnenstad af, net als wij. Laat je niet afschrikken door de grote aantallen bussen aan de rand van het centrum. Geniet van de mooie architectuur en de vele lekkernijen die Colmar te bieden heeft. Het is de moeite echt wel waard.

Kijk voor de leukste hotels in Colmar op deze site!

Mocht je nog twijfelen over deze prachtige plaats vol vakwerk, dan hebben wij een fotoalbum van Colmar voor je samengesteld.