Palawan

De mooiste eilanden van de Filipijnen

Alleen al het horen van de naam “de Filipijnen” roept bij veel reizigers beelden van prachtische tropische stranden op. De uit meer dan 7000 eilanden tellende archipel hoort tot de 5 grootste van de wereld. De eilanden van de Filipijnen zijn minder bekend dan die van buurland Indonesië, maar zijn minstens net zo mooi.

Het paradijs van de Filipijnen

Tussen de twee grootste eilanden Luzon en Mindanao lijken de duizenden eilanden te wedijveren om de prijs van de mooiste. Het ene eiland is nog fotogenieker dan het andere en de meeste stranden kunnen zo op een postkaart. De archipel van de Filipijnen is gigantisch en tijdens een bezoek moet je al snel keuzes uit al dit moois maken. Welke eilanden zijn makkelijk te bereiken en welke stranden zijn het mooist?

Om een idee te krijgen van de luisterrijke eilanden en paradijselijke stranden, zijn we voor je op zoek gegaan. We kwamen al snel op site’s van Lonely Planet en National Geographic, maar de beste tips kwamen toch van nationale en internationale reisbloggers. We hebben geheel willekeurig een paar van de algemene favorieten voor je op een rijtje gezet. Zeg nou zelf: wie zou deze tropische pracht niet willen bezoeken?

Coron

Coron Philippines
Foto: seiZe

Bacuit Archipelago

Bacuit Archipelago
Foto: metadej

Kalanggaman

Kalanggaman Island
Foto: Allan Soul

Camiguin

Camiguin
Foto: jun pie

Panglao

Panglao
Foto: sheish

Batad

Batad
Foto: Kell B. Larsen

Bohol

Chocolate Hills
Foto: Marc Peter

Siquijor

Siquijor
Foto: Moritz Wagner

Batanes

Batanes Philippines
Foto: Maan Tolentino

Sumilon

Sumilon
Foto: Gines Enriquez

Heb jij een favoriet Filipijns eiland of strand?