De indrukwekkende krater van de Santa Ana Vulkaan in El Salvador

El Salvador is een land die misschien niet als eerste in je opkomt wanneer je gaat reizen. Dat betekent zeker niet dat het een land is die het niet waard is om te bezoeken! El Salvador is een prachtig land vol verassingen. Een van de grootste en meest indrukwekkende verrassingen is zonder twijfel de prachtige en indrukwekkende krater van de Santa Ana Vulkaan in Parque Nacional Los Volcanos. Dit is de hoogste en meest actieve vulkaan van El Salvador en zonder twijfel het beklimmen waard.

De indrukwekkende krater van de Santa Ana Vulkaan in El Salvador

Eenmaal aangekomen bij de ingang van het park is het ongeveer twee uur klimmen naar de krater van de vulkaan. De wandeltocht zelf leidt je over verschillende vegetaties en biedt prachtige uitzichten. Dit is op zichzelf al een reden om de vulkaan te beklimmen. Zo heb je bij goed weer uitzicht over een groot meer en over verschillende andere vulkanen. Vlak voor je bij de krater bent veranderd het groene landschap in een droog landschap en komt een sterke zwavelgeur je al tegemoet. Eenmaal aangekomen bij de top is het aanzicht van de krater adembenemend: een prachtige turquoise meer in het midden van de krater waar hier en daar zwavelgassen opborrelen. Het creëert een bijzonder plaatje, alsof je op een andere planeet bent beland.

Santa Ana vulkaan

De Santa Ana vulkaan

Hoe kom je er?

Vanaf de stad Santa Ana in El Salvador gaat er twee keer per dag een bus van en naar Parque Nacional Los Volcanos. Wanneer je de bus van half 8 pakt (de bus duurt anderhalf uur) ben je op tijd voor de tour met gids en begeleiding om 11 uur. Deze begeleiding is in principe niet verplicht maar wel sterk aan te raden vanwege de veiligheid. Bij de ingang van het park zit een goedkoop lokaal restaurantje waar je tijdens het wachten rustig kan ontbijten en nog wat snacks kan kopen voor de wandeling. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Naast de entree van $6,00 per persoon betaal je nog eens $3,00 voor de gids (2019). Tot slot nog een belangrijke tip: trek goede wandelschoenen aan!

Santa Ana Hike

De hike naar de top

Santa Ana begroeiing

De begroeiing op de vulkaan

Santa Ana krater

De prachtig gekleurde krater

© Alle gebruikte foto’s zijn eigendom van Dennis van den Elzen en mogen niet zonder toestemming van de fotograaf gebruikt worden.