Darwin Galapagos

Galapagos eilanden, de magische wereld van Charles Darwin

Galapagos eilanden. Met je wetsuit aan spring je te water, je doet je snorkel goed en gaat ‘koppie’ onder. Rustig dein je mee op de golven van de zee. Opeens schiet er vanuit de diepte een zeeleguanen omhoog die vlakbij je snorkel bovenkomt om adem te halen. Niet veel later spot je een jonge zeehond die jou al spelend met zijn vriendjes nieuwsgierig in de gaten houdt. Ja, de Galapagos eilanden, dat is snorkelen voor gevorderden.

 

Dé Galapagos eilanden: uniek wildlife, vulkanisch landschap en vrolijke locals 

Nergens anders ter wereld kom je op zo’n klein oppervlak zoveel bijzondere dieren tegen. Diersoorten die zich, door de afgelegen ligging van deze eilandengroep, op een bijzondere manier hebben geëvolueerd en jarenlang het rijk alleen hadden. Tot het bezoek van de 19e -eeuwse Britse wetenschapper Charles Darwin deze archipel in de Stille Oceaan op de kaart zette.

Ecuador Galapagos

Fotogenieke wereld

Nog steeds staat de Galapagos bij vrijwel elke natuurliefhebber boven aan het ‘must visit’ lijstje. De eeuwenoude reuze schildpad, fotogenieke Blue Foot boobies of een besnorde zeeleeuw die zonder enige schaamte je bankje in de zon bezet houdt. Ja, de Galapagos eilanden zijn een waar Walhalla. Ook de eilanden zelf zijn spectaculair: vulkanische landschappen, het Sierra Negra kratermeer (de op één na grootste ter wereld), vier soorten mangrovebossen en verscholen kraakheldere lagunes.

Schildpadden Galapagos

Island hopping

Een veel voorkomende manier om de Galapagos eilanden te ontdekken is via een meerdaagse cruise. In de haven stap je aan boord en zet je koers richting de verschillende bewoonde én onbewoonde eilanden van de Galapagos. Eilanden welke je zowel boven als onder water ontdekt. Een andere, vaak portemonnee vriendelijkere, manier is een kleinschalig Galapagos island hopping avontuur. Je hopt met lokale ferryboten van eiland naar eiland en maakt niet alleen kennis met de unieke flora en fauna. Door je overnachtingen op de eilanden zelf leer je ook de lokale bevolking kennen. Samen met je Galapagueña familia kook je een local dish en steek je de handen uit de mouwen op hun organic farm. 

Wandelen Galapagos Eilanden


Reisorganisatie Local Hero Travel kan je helpen bij het organiseren van jouw kleinschalige Galapagos rondreis. Samen met local Hero Helen, de Galapagos & Ecuador reisexpert en zelf woonachtig in Ecuador, maak je je eigen rondreis op maat. Ben je klaar voor de Galapagos? 

 

 

Tip: combineer de Galapagos eilanden met het vaste land van Ecuador.

Bekijk ook onze overige reisinformatie van Ecuador

Klik op de onderstaande foto’s voor grotere versies ->