Eifel

De vakwerkpracht van Monschau

Dat dichtbij huis ook mooi kan zijn bewijst het Duitse Monschau maar weer. Het in de Eifel gelegen stadje lijkt met haar vele vakwerkhuizen zo uit een prentenboek te komen. Ondanks het suffe imago van de regio weet Monschau haar bezoekers met gemak te bekoren.

Monschau lijkt gemaakt voor fotografen

Aan de rand van de Eifel ligt in een dal het mooie Monschau. Het ooit to Waals-Limburg behorende plaatsje is één van de toeristisch highlights in deze regio. De meeste bezoekers uit het noorden komen via Roettgen, over één van de mooiste, meanderende wegen van de Eifel. De plaats lijkt in het dal rustig op haar bezoekers te wachten. En bij het betreden van de stadskern wordt meteen duidelijk: fotogenieker als Monschau vind je ze maar zelden.

Travel

Monschau

Chocolate box prettiness

Het centrum is één en al Duitse gezelligheid. De ligging van de kerk lijkt bijna speciaal te zijn bedacht. Alles aan de setting klopt en slechte foto’s zijn haast niet te maken. Het centrale plein is omringt door de mooiste vakwerkhuizen die je je maar kunt voorsten. Overal zijn restaurants, bakkerijen en souvenirwinkeltjes gevestigd. Aan de zijde van het plein stroomt de Roer, wat het ‘chocolate box prettiness’ plaatje compleet maakt. Aan de rand van het centrum zijn diverse routes naar hoger gelegen uitzichtpunten gekenmerkt en worden velerlei wandelroutes middels plattegronden kenbaar gemaakt.

Duitsland

bord

Rustiek Monschau

Alles in Monschau lijkt met Duitse precisie voor toeristen bedacht. Niets wordt er blijkbaar aan het toeval overgelaten. Of het stadtje het iets of wat suffe imago van de regio bevestigt? Absoluut niet. Ondanks de haast perfect georganiseerde toeristische machine die Monschau heet, is er nog genoeg plaats voor het rustieke gevoel. Kom overigens vroeg, want rond de middag loopt het langzaam vol met toeristen en wandelaars en wordt die perfecte foto maken lastig.

Roer

beeld

blogger

Eifel

Check ook de beste hotels en pensions van Monschau!

Ook zin in een leuke trip naar Duitsland? Kijk dan hier voor meer reisinspiratie voor Duitsland!