Mosel

Roadtrip destinations: het prachtige gebied rond de Moezel

Voor veel reizigers staat de Moezel voor wijnfeesten, wandelgebieden en gezellige campings. Natuurlijk is het gebied rond deze rivier veel meer dan deze clichés. Denk aan de resten van nederzettingen van de Romeinen, of de schattige plaatsjes met vakwerkhuisjes. Het gebied rond de Moezel is veelzijdig en ook nog eens zeer geschikt voor een geweldige roadtrip.

Roadtrippen langs de Moezel

Waarom veel reizigers bij het gebied rond de Moezel niet meteen aan een vette roadtrip denken is best vreemd. Dat het voornamelijk is voor toeristen die van goedkope familiecampings of feestvakanties houden, is al lang achterhaald. Het gebied rond de meanderende Moezel is enorm veelzijdig en wordt inmiddels zelfs door de meest ervaren wereldreizigers gewaardeerd. Hoog tijd dus voor een goede introductie!

Moezel

Super toergebied

Deze voor veel reizigers typisch Duitse rivier, ontspringt in het oosten van Frankrijk en stroomt ter hoogte van Trier definitief Duitsland binnen. Vooral dit gebied tussen het historische Trier en de uitloop in de Rijn is enorm populair onder dagjesmensen en vakantievierders. Aan de oever vind je plaatsjes als Trier, Zell, Koblenz en Cochem. Vooral laatstgenoemd stadje is zeer populair onder toeristen. Langs de oever kun je geweldige ritten maken. De perfecte wegen meanderen heerlijk mee met de rivier en de omgeving is een lust voor het oog. Super gebied om te toeren dus!

Cochem

Typisch Duits

Als grote trekpleisters van dit gebied zijn de gezellige plaatsjes aan de Moezel al jaren buitengewoon populair. De meeste liggen vanaf de oever tegen één van de vele steile hellingen aangebouwd. De plaatsje ogen typisch Duits, en vakwerk en kleine straatjes voeren dan ook de boventoon. Duitse Gemütlichkeit is het wat hier de klok slaat en aan cafés en restaurantjes is absoluut geen gebrek. Probeer de lokale specialiteiten en ga ’s avonds in een karakteristieke Duitse feestbar een biertje drinken onder het genot van die o zo verkeerde schlager-muziek. Gezelligheid puur!

centrum

Prachtig gebied

Buiten het gebied direct aan de Moezel is ook de nabije omgeving zeer de moeite van een bezoek waard. Bovenaan de hellingen aan de rivier en in de omliggende gebieden kun je tal van prachtige kastelen bezichtigen. Meest bekend is met zekerheid het imposante Burg Elz. Neem in de vroege ochtend de heerlijke binnenwegen en geniet tijdens een pauze van dit schitterende bouwwerk. Wil je een spectaculair uitzicht, dan is de indrukwekkende Geierlay hangbrug het juiste voor jou. Geniet op grote hoogte van dit prachtige gebied. Niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Geierlay

Prachtige route’s

Wil je tijdens je roadtrip graag een keer shoppen en wil je even weg uit de toeristische drukte? Ga in zo’n geval naar grotere steden als Koblenz of Trier. Beide steden zijn zeer geschikt voor een dagtoer vanuit één van de plaatsjes aan de Moezel. Vanuit het dal aan de Moezel heb je keus uit talloze prachtige route’s en kun je de weg er naartoe gebruiken om je dag al roadtrippend compleet te maken. Koblenz doet wat meer aan als een grote stad, en Trier is vooral voor liefhebbers van geschiedenis en historische architectuur zeer geschikt.

wijngebied

Conclusie roadtrippen Moezel

Zoals je kunt lezen is het gebied rond de Moezel perfect voor een paar fijne dagen. Het is afwisselend, gezellig, fotogeniek en ook nog eens relatief dichtbij. Ook de vriendelijk geprijste campings, hotels en restaurants maken dit gebied zo aantrekkelijk. Het gebied rond de Moezel is een optelsom van al het leuks dat een reiziger in een lang of kort weekend wil. Ben jij na het lezen van deze tips van plan om ook naar het Moezelgebied te gaan?

Burg Eltz

Extra Tips en aanraders

  • Zorg er bij een meerdaagse tour voor dat je voertuig in technisch goede staat is. Het is misschien niet ver van Nederland, maar de steile heuvels kunnen het je auto of motor behoorlijk moeilijk maken.

  • Ga je op de motor roadtrippen? Zorg dan voor een complete uitrusting. Neem beschermende kleding mee en pak regenkleding in. Het weer is in dit gebied nogal eens onvoorspelbaar.

  • Zoek je een leuk en voordelig hotel? Wij verbleven enkele nachten bij Hotel am Markt in Cochem. Goede prijs kwaliteit verhouding en heeft eigen parkeerplaatsen.

  • Enkele routes die we kunnen aanraden voor een prachtig bochtige rit zijn; de 49 vanaf plaatsje Alf richting Bengel (ja, echt waar..), de verbindingsweg naar Bundesstrasse 259 vanaf de kabelbaan in Cochem en de L207 vanuit Alken naar Boppard. Roadtrip fun puur!.

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Duitsland!

Kijk hier voor meer roadtrip verhalen!