Kasteel

De historische volmaaktheid van Burg Eltz

Tijdens een wandeling door de bossen rijst Burg Eltz als een kasteel uit een sprookjesfilm voor je op. Hoge torens, indrukwekkende gebouwen en een lange brug met toegangspoort. Burg Eltz is niet alleen zeer indrukwekkend, maar heeft ook alle uiterlijke kenmerken die je je bij een écht kasteel voorstelt.

Sprookjeskasteel Burg Eltz

De oorsprong van de in het oosten van de Eifel gelegen hoogteburcht Burg Eltz ligt in de twaalfde eeuw. De burcht kent een rijke geschiedenis en speelde tijdens diverse regionale conflicten en oorlogen een hoofdrol in de geschiedenis. Ondanks de roerige geschiedenis is men er nooit in geslaagd de burcht te veroveren. Saillant detail is dat Burg Eltz in de nabije toekomst aan de vierendertigste generatie familie von Eltz wordt overgedragen.

Kasteel

Verpletterende aanblik

De burcht is op twee manieren te bereiken, al is de hoofdingang en parkeerplaats voor iedereen gelijk. Je hebt keuze uit een pendelbus over de geasfalteerde toegangsweg, of je gaat 15 minuten te voet door het bos. De laatste optie is de beste manier om de magie van die eerste blikken op het kasteel te ervaren. Door het dak van eikenbladeren vang je eerst een glimp van de hoge torens op, waarna je na de laatste bocht van het bospad opeens oog in oog met het prachtige kasteel staat. Dat je een goede eerste indruk moet maken weet de burcht, want deze is werkelijk verpletterend.

bord

Imposante burcht

Burg Eltz biedt je niet alleen een kijkje in het verleden, maar laat je ook genieten van de prachtige omgeving. Ga na het bezoeken van de burcht aan de buitenzijde naar de lager gelegen rivier de Elzbach. Vanuit de lagere delen oogt het kasteel nóg imposanter en kun je makkelijker foto’s maken zonder de “storende” toeristen op de gevoelige plaat te krijgen. Ben je door het bos gekomen? Loop dan terug via de geasfalteerde route, want het uitzicht op de burcht is vanaf de heuvel adembenemend! Een perfecte laatste blik!

Poort

Informatie Burg Eltz

Burg Eltz ligt op zo’n kleine 2 uur rijden vanaf de Nederlands-Duitse grens. Het kasteel is deels vrij toegankelijk, maar voor de binnenplaats en vertrekken vraagt men entree. Het kasteel is bijzonder fotogeniek en is zelfs tijdens drukke dagen een lust voor het oog, want zelfs grote aantallen bezoekers doen geen afbreuk aan het imposante karakter. Ga voor meer informatie naar de officiele website van Burg Eltz.

Omdat we er niet genoeg van krijgen, delen we nog wat extra foto’s van deze mooie burcht.

Duitsland

Burcht

Mosel

Prins

Ridder

Toren

kapel

Burg Eltz

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Duitsland!