Duitsland

Zoek in de Hunsrück de hoogte op met de Geierlay hangbrug

Midden in het mooie Hunsrück gebied kun je sinds enkele jaren met de Geierlay hangbrug op grote hoogte van de natuur genieten. De brug ligt over het Mörsdorfer Bachtal en is één van de grootste trekpleisters van deze toeristisch regio. Deze spectaculaire attractie mag je absoluut niet missen tijdens een bezoek aan dit deel van Duitsland.

Hunsrück’s Geierlay hangbrug

Sinds 2015 is de Geierlay hangbrug voor het publiek geopend. Vanaf het begin is de brug in trek bij toeristen en wandelaars en eind 2017 waren al zo’n 600.000 personen de brug gepasseerd. De brug is een geliefde attractie en is geschikt voor jong en oud. Veel passanten maken gebruik van de brug tijdens een wandeling. Anderen komen speciaal voor een bezoek aan de brug. Tijdens een bezoek merk je al snel hoe populair de Geierlay hangbrug is. Het is er al vroeg in de ochtend een komen en gaan van bezoekers.

Hunsrück

touwbrug

Geweldig uitzicht

Tijdens het betreden van de brug zal je vlug merken dat het een stuk stabieler is dan de aanblik doet vermoeden. De licht steile uiteinden bewegen een beetje, maar hoe meer je naar het midden loopt, hoe stabieler alles aanvoelt. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht over de vallei en de omgeving. Toch is het beeld vanaf beide uiteinden het meest spectaculair. Met de enorm lange brug op grote hoogte voor je uit is het een zeer fotogeniek uitzicht.

Hangbrug

toerist

Geierlay bezoeken

De Geierlay hangbrug is een 360 meter lang staaltje techniek. Inspiratie deden de bouwers net als Zwitserse voorbeelden op bij Nepalese bruggen. Het indrukwekkende bouwwerk is gratis te betreden en in de naaste omgeving zijn voldoende opties om te parkeren. Wil je de hangbrug bezoeken? Het ligt op een kleine twee uur rijden van Limburg en een half uurtje vanaf het gezellige Cochem. Gebruik voor je navigatie het adres van het bezoekerscentrum: Kastellaunerstrasse 23 56290 Mörsdorf, of bezoek de Geierley Hängeseilbrücke website. Hier vind je ook enkele eetgelegenheden.

toerisme

hoogte

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Duitsland!