Freiburg Schwarzwald

Freiburg im Breisgau, Duitse pracht in beeld

Freiburg im Breisgau, perfect voor elke stedentripper. Deze veelzijdige studentenstad ademt historie. Het oude centrum is een lust voor het oog en het is uitermate gezellig. De groene heuvelige omgeving van de stad is prachtig en laat je in no-time vanuit het historische  centrum in de natuur komen.  Dat is één van de redenen waarom de stad vaak de officieuze hoofdstad van het Zwarte Woud wordt genoemd.

Freiburg im Breisgau, historisch, veelzijdig en gezellig

Freiburg ligt in de deelstaat Baden-Württemberg, in het zuidwesten van Duitsland. De stad staat bekend om zijn prachtig herbouwde middeleeuwse stadscentrum, dat door de typische kleine stroompjes wordt doorkruist. Bij de stad ligt het recreatiegebied Schlossberg, dat vanuit Freiburg makkelijk te bereiken is met de Schlossbergbahn. Naast de vele historische gebouwen valt in het centrum vooral de 116 meter hoge toren van het gotische Munster van Freiburg boven de Münsterplatz op. Ga te voet door de gezellige buurten en geniet van al het moois dat deze Duitse stad te bieden heeft.

Freiburg im Breisgau is perfect voor een stedenstrip en leent zich uitermate goed voor wanneer je enkel een weekend wil verblijven. De stad is compact, fotogeniek en bruist tot in de late uurtjes. Er is voor elk wat wils. Liefhebbers van historische gebouwen, reizigers die op zoek zijn naar Duitse gezelligheid, en cultuur- en natuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken. De stad ligt op zo’n 5 uur rijden vanuit Limburg, dus is niet meteen om de hoek. Misschien kun je het als tussenstop combineren met een reis naar het zuiden en geniet van al het moois dat de stad te bieden heeft.  Kortom, een stedentrip in Freiburg im Breisgau is altijd een aanrader.

Wil je meer weten van deze gezellige Duitse stad? Kijk dan eens op de officiële toeristische website van Freiburg. Wil je een fijn gelegen hotel in de stad, kijk dan hier voor de beste aanbiedingen van hotels in Freiburg.