Moezel

Cochem, vakwerk en gezelligheid aan de Moezel

Cochem aan de Moezel is het stadje van de mooie vakwerkhuisjes, Duitse gezelligheid en een prachtige omgeving. Cochem is wellicht de meest typische Duitse plaats voor buitenlandse toeristen op leeftijd. Toch is dat niet geheel terecht, want ondanks het oubollige imago heeft dit gezellig stadje reizigers van alle leeftijden iets te bieden.

Cochem, perfect voor elke reiziger

Cochem ligt op zo’n twee uur rijden van Venlo en heeft daarmee een perfecte locatie voor een gezellig weekend. Omdat het midden in het Moezelgebied ligt, is het ook perfect als uitvalsbasis om dagtrips in de omgeving te maken. Het gebied is zeer geliefd bij wandelaars, motorrijders en toeristen die van de typische Duitse gezelligheid houden. Alles in dichte nabijheid, dus ideaal voor een aantal fijne dagen.

Cochem

Historisch centrum

Waarom dit stadje aan de Moezel zo populair is wordt meteen duidelijk tijdens het betreden van het centrum. De prachtige oude gebouwen, smalle steegjes en pittoreske huisjes maken het zeer fotogeniek. Daarbij komen de vele souvenirwinkeltjes en horecagelegenheden, die het geheel afmaken. De boulevard langs de Moezel is ook zo’n plezierig drukke plek. Het is er het hele jaar door een gezellige boel en altijd met de prachtige stad op de achtergrond.

centrum

Reichsburg Cochum

Wellicht is deze meer dan 900 jaar oude hoogteburcht dé eyecatcher van Cochum. De burcht staat pontificaal op een bergkegel en lijkt over de stad en de omgeving uit te kijken. Omdat het na een flinke verwoesting in de zeventiende eeuw opnieuw opgebouwd werd, is de oorspronkelijke stijl niet meer echt zichtbaar. Misschien is de romantische bouwstijl juist de aantrekkingskracht van de burcht. Reichsburg Cochem is het hele jaar door geopend voor bezoekers.

burcht

Uitzichtpunt stoeltjeslift

Wil je een mooi uitzicht over de stad en op de burcht? Loop aan de noordzijde vanaf de brug richting treinstation en volg de borden naar Cochumer Sesselbahn. De steile baan brengt je binnen enkele minuten naar de top van de berg. Boven aangekomen vind je links een restaurant met terras met uitzicht. Aan de andere zijde kun je naar het uitzichtplateau lopen, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over Cochem, de Reichsburg en het Moezelgebied.

lift

Cochem’s omgeving

Mocht je even de toeristische drukte willen ontvluchten, dan heb je genoeg opties in de omgeving. Maak een fijne roadtrip langs de Moezel en laat je over de vele slingerwegen naar een van de pittoreske vakwerkplaatsjes voeren. Ga naar Mörsdorf en maak een wandeling over de spectaculaire Geierlay hangbrug. Trek de wandelschoenen aan en ga hiken in het bergachtige gebied, of bezoek een van de vele Romeinse overblijfselen. Genoeg te doen dus!

Geierlay

Alleen voor bejaarden?

Cochem blijk dus echt meer te zijn dan het suffe imago doet vermoeden. Vooral ’s avonds is het er erg gezellig en zijn er een keur aan kroegen en restaurants geopend. Ben je niet van die typische Duitse Stimmung? Dan is één van de twee Ierse pubs wellicht een uitkomst voor je. De stad ligt op een steenworp van Nederland, is uitermate gezellig en oogt vanuit elke hoek goed. Wat wil je nog meer?

Kijk hier voor een leuk hotel in Cochum!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Duitsland!