Rijn

Boppard, fotogeniek vakwerk aan de Rijn

De oever van het Duitse Boppard ligt aan een van de meest fotogenieke plekken aan de Rijn. Het niet ver ten zuiden van Koblenz gelegen stadje is zeer geliefd bij deelnemers van Rijncruises, maar ook wandelaars en roadtrippers weten deze prachtige stad te vinden.

Het historische Boppard

De naam Boppard zal veel reizigers niet meteen iets zeggen, maar bij het zien van foto’s van het bekende stadsbeeld gaat meestal toch een lampje branden. De geschreven oorsprong van Boppard ligt in de zevende eeuw, maar de naam is historisch gezien veel ouder. De stad kent een rijke geschiedenis en was altijd al een veel bezochte plaats. Waren het vroeger de handelaren die de stad aandeden, zo zijn het tegenwoordig massa’s toeristen die Boppard bezoeken.

boulevard

Boppard

Prachtig centrum

De prachtige lange boulevard aan de Rijnoever is met zekerheid het bekendste stadsbeeld van Boppard. Jaarlijks meren er talloze riviercruiseschepen aan, die reizigers uit de hele wereld naar het gezellige centrum brengen. Het centrum is er een om in te lijsten. Overal waar je kijkt vind je prachtige vakwerkhuizen, traditioneel beschilderde gevels en diverse oogstrelende pleintjes en steegjes. De steegjes aan de boulevard mag natuurlijk niet vergeten worden, want de prachtige huizen liggen aan een van de meest fotogenieke delen van de Rijn.

vakwerk

kerk

Gezelligheid

Als het om genieten gaat, dan weet deze stad zeker hoe het moet. Aan de boulevard is het een aaneenschakeling van restaurants, hotels en cafeetjes, waar je de typische Duitse gezelligheid kunt ervaren. Eten en drinken is in deze regio sowieso goed geregeld, want buiten de heerlijke flamkuchen, pommes schnitzel en Duitse kuchen kun je hier van de beste wijnen uit het Moezel- en Rijngebied genieten. Heb je na zonsondergang nog zin in vertier, dan zijn er tal van gezellige cafés in het centrum tot in de late uurtjes voor je geopend.

Kasteel

Loreley

Meanderende wegen

Ook de fantastische omgeving van Boppard is een bezoek waard. Wat je ook zou willen ondernemen, in deze regio kun je het bijna allemaal vinden. De streek leent zich perfect voor lange wandelingen, klettersteigen en andere buitensportactiviteiten. Liefhebbers van oude kastelen komen hier ruimschoots aan hun trekken, want in de omstreek zijn er heel wat te vinden. De heerlijk meanderende wegen zijn een uitdaging voor elke roadtripper, want je bent met zo’n grote hoeveelheid aan bochten al snel de tel kwijt. Mocht je liever op een meer relaxte manier van de omgeving genieten, dan kun je vanuit de stad ook met de stoeltjeslift naar een hoger gelegen uitzichtpunt.

rijnoever

rhein

Conclusie

Al met al is Boppard een top bestemming voor een weekendtrip of kort bezoek tijdens een roadtrip door Duitsland. Dat deze steden aan de Rijn enkel en alleen leuk voor bejaarden zouden zijn is absoluut niet waar. Toeristisch is het zeker wel, maar dat kan ook niet uitblijven. Boppard is een geweldige bestemming voor elke reiziger!

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Duitsland!