Op 8,5 uur vliegen ligt in het Caribische gebied de Dominicaanse Republiek en staat vooral bekend om de ‘zon, zee & strand’ vakanties. Het land heeft echter veel meer te bieden, ga er op uit! Maak kennis met de vriendelijke bevolking, de rijke geschiedenis en geniet van de mooie natuur. De top 5 van het land wat mijn verwachtingen heeft overtroffen zijn:

Dominicaanse Republiek top 5

Cabarete
Cabarete is een kleine plaats aan de noordkust, 35 km van Puerto Plata. Bij Cabarete staat het hele jaar wind, waardoor er vooral veel windsurfers en kitesurfers op afkomen. Cabarete staat in de top 10 van de beste plekken om te surfen. Ook als je niet van watersport houdt is het een wondermooi strand om te relaxen, te zwemmen in de azuurblauwe zee en te genieten van het uitzicht. De hoofdstraat heeft aan weerszijde allerlei winkeltjes. Op het strand heb je diverse restaurantjes met gezellige muziek waar je lekker kan eten. Een aanrader is ‘Casita de Papi’, een restaurant dat bekend staat om overheerlijke langoustine, zeker het proberen waard.

Cabarete

De watervallen van Damajagua
Damajagua bestaat uit 27 watervallen waarvan je de eerste 7 watervallen (onder begeleiding) kan beklimmen. Deze watervallen kenmerkt zich door veel kloven en waterbekkens. Men zegt dat dit een van de mooiste attracties is van de Dominicaanse Republiek. Om de watervallen te bereiken moet je ongeveer 20 minuten lopen over een loopbrug, een bos waar verschillende vruchten verbouwd worden en door beekjes waar het water doorheen stroomt. Er worden voorzorgsmaatregelen getroffen, zo ben je verplicht om een zwemvest, helm en waterschoenen aan te trekken. Deze spullen kan je terplaatste huren. De watervallen beklim je door stukjes te zwemmen en te klimmen (daar word je bij geholpen). Als je de 7de waterval bereikt hebt moet je ook weer terug, dit doe je door naar beneden te glijden of te springen in het 20 meter diepe water. Als je liever niet wil springen in het water is het mogelijk om bij sommige stukken met een trap naar beneden te lopen. De begeleiders blijven bij de groep en houden iedereen in de gaten, dit geeft een gevoel van veiligheid.

Damajagua

Santo Domingo
Santo Domingo is de hoofdstuk van de Dominicaanse Republiek, een bezoek aan de historische stadshart mag zeker niet ontbreken. Je vindt hier veel bezienswaardigheden die gerelateerd zijn aan Columbus zoals:

Alcazar de Colon, is in opdracht van Don Diego de zoon van Columbus . In 2010 is dit gebouw gekozen tot het meest geliefde monument van de stad. Bij de ingang krijg je een audioset. De verschillende kamers in het gebouw zijn genummerd en als je het nummer op de audioset toetst krijg je uitleg over wat je ziet in de gewenste taal. Zo kan je zelf de tempo van de rondleiding bepalen. De kathedraal waar Columbus lag begraven voordat hij begeleid werd naar Faro de Colon.

Aan de rand van de stad kan je Faro a Colon bezoeken. In dit gebouw ligt Columbus begraven. Het gebouw heeft de vorm van een liggend kruis met een liggende vuurtoren. Dit gebouw is in 1992 gebouwd ter gelegenheid van de 500ste gedenkdag van de ‘ontdekking van Amerika’. Laat je rondleiden door het imposante gebouw, wat bestaat uit verschillende kamers waar vlaggen en spullen staan van landen die Columbus heeft ontdekt. Ook zie je daar een replica van de Santa Maria en verschillende portretfoto’s van Columbus.

Santo Domingo

Blue Lagoon
Een adrenaline kick krijg je door de Blue Lagoon te bezoeken, waar je de mogelijkheid hebt om te zwemmen maar ook om aan een Zipline te hangen en halverwege de rit jezelf los te laten waardoor je een vrije val maakt in het water.

Blue Lagoon

Merengue
Merengue is een muziek- en dansstijl die evenals Bachata afkomstig is uit de Dominicaanse Republiek. Tijdens mijn verblijf heb ik de Merengue Festival bezocht in Puerto Plata. Entree is gratis. Het festival duurt 2 dagen, verschillende artiesten treden op. Het festival wordt vooral bezocht door de lokale bevolking. Er zijn verschillende tentjes waar je iets te eten of drinken kan kopen. Laat je verrassen door de gezelligheid en de vrolijke muziek waar je goed op kan dansen.

merengue