Nyhavn Kopenhagen

Kopenhagen stedentrip, enkele hoogtepunten van de Deense hoofdstad

Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken, is regelmatig tot een van de meest leefbare steden ter wereld verkozen. De stad is prachtig, heeft een prettige sfeer en is zeer overzichtelijk. Perfect voor een stedentrip dus. Kopenhagen is in een weekend redelijk goed te doen, maar als je de stad beter wil leren kennen, dan zijn een paar dagen extra echt aan te bevelen. Mocht je op weg naar de noordelijker gelegen buren zijn, dan kunnen we je een meerdaagse stop in Kopenhagen echt aanraden.

Citytrip Kopenhagen, voor elk wat wils

Tijdens een bezoek blijkt het vriendelijke Kopenhagen perfect voor een citytrip. Een weekendje weg in de Deense hoofdstad is een traktatie voor elke reiziger die van afwisseling houdt. De stad bulkt van de historische plekken, kent een aantal geweldige museums, heeft tal van toeristische highlights en een aantal typische en gezellige buurten. Bijna alle bekende hoogtepunten zijn in en rondom het stadscentrum te vinden, dus uitmuntend als je van compact houdt of niet veel dagen in de stad kunt zijn. Enkele van de vele hoogtepunten van deze gezellige stad in Denemarken sommen we voor je op.

Sint Albanuskerk

Nyhavn, kleurrijk en gezellig

Nyhavn is met zekerheid een van de meest gefotografeerde plekken van de stad. De verzameling bonte huizen op de kade van deze kleine stadshaven is een zeer fotogeniek geheel. Het oudste huis van Nyhavn dateert al uit de zeventiende eeuw. Het geheel ademt hiermee naast gezelligheid ook een flinke bak historie. Dit oude deel van de stad trekt niet alleen zoveel toeristen vanwege de kleurrijke gevels, maar ook de vele gezellige restaurants en cafés lokken veel bezoekers. Nyhavn is een absolute must see tijdens een stedentrip in Kopenhagen.

Nyhavn Kopenhagen

De kleine zeemeermin en Kastellet

De beroemdste inwoonster van de stad, of van heel Denemarken, is beslist de kleine zeemeermin. Het iconische beeld is wereldberoemd en tijdens het hoogseizoen is het dringen geblazen om een glimp van de Deense beroemdheid op te vangen. Naast het beroemde beeld, wat overigens een stuk kleiner is dan veel mensen denken, vind je het prachtige Kastellet. Dit Stervormig zeventiende-eeuws fort met hoge verdedigingswallen is zeer goed behouden. Tegenwoordig heeft het geen militaire functie meer, maar doet het met enige regelmaat dienst als locatie voor evenementen en concerten.

Zeemeermin Kopenhagen

Historie en architectuur van Kopenhagen

Zoals alle Scandinavische hoofdsteden barst Kopenhagen ook van de prachtige historische gebouwen. De stad heeft prachtige paleizen, regeringsgebouwen en handelsgebouwen te bieden. Denk hierbij o.a. aan het koninklijk paleis Christiansborg, het stadhuis, Rosenborg Slot en het historische beursgebouw. Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit de enorme pracht die deze stad te bieden heeft. Loop door het oude centrum en ontdek de vele mooie plekken en breng een bezoek aan de oude paleistuinen en stadsparken. Ben je de historische gebouwen beu, dan kun je op diverse plekken in Kopenhagen genieten van typische Scandinavische moderne architectuur.

 Christiansborg Slot

Gezelligheid voor foodies en hipsters

Zo traditioneel het oude centrum van Kopenhagen is, zo hip en excentriek zijn sommige andere delen van de stad. Meest bekend is het stadsdeel Christiania, de hippiewijk aan de overkant van het water, dat een compleet eigen identiteit lijkt te hebben. Neem een kijkje in de hipsterwijk Vesterbro en ga shoppen in een van de vele vintage winkels. Ga struinen door de overdekte foodhallen van Torvehallerne en geniet van de typisch Deense lekkernijen. Ga een hapje en een drankje nuttigen op een van de vele terrasjes van Højbro Plads, of ga uit eten aan het water in Nyhavn. Ben je gek op fast food, dan is de buurt rondom de Tivoli of de Illium Mall iets voor jou.

Citytrip Kopenhagen

Overnachten in Kopenhagen

Zoals in veel hoofdsteden is het ook in Kopenhagen geen probleem een geschikt hotel of een fijne bed & breakfast te vinden. Let er wel op dat de stad populair is en het er in het hoogseizoen bijzonder druk kan zijn. Slaapplekken kunnen dan schaars zijn. Wij sliepen tijdens ons verblijf in het budgethotel Wakeup Copenhagen, van waaruit je de stad makkelijk te voet kunt ontdekken. Ben je op zoek naar een geschikte slaapplek in de stad, kijk dan hier voor een passende accommodatie in Kopenhagen. Reis je met de auto, let dan vooraf goed op of er parkeermogelijkheid bij het hotel is. Parkeren in het centrum van de stad kan op plekken behoorlijk duur zijn.

Fort Kopenhagen

Conclusie stedentrip Kopenhagen

Zoals je kunt lezen zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar in het centrum van de stad te vinden. Kopenhagen is hierdoor perfect voor een stedentrip van enkele dagen. Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het grote aanbod aan hoogtepunten die deze stad te bieden heeft. Wil je meer over Kopenhagen weten? Plan een trip en ontdek de stad zelf. Kopenhagen blijkt tijdens een bezoek een eenvoudige stad te zijn om op eigen houtje te ontdekken. Kopenhagen zal je niet teleurstellen, want de Deense hoofdstad is een groot hoogtepunt voor bezoekers.

Brug Kopenhagen

Check ook onze andere citytrip tips!

Boek ook een budgetkamer in budgethotel Wakeup Copenhagen of kijk bij het overige aanbod aan accommodaties in Kopenhagen!