Aalborg city trip

Aalborg, fotogenieke Deense stad in beeld

Aalborg, ooit een handelspost van de Vikingen, is een van de vele fotogenieke steden van Denemarken. Deze fijne stad wordt vaak alleen als tussenstop van of naar Noorwegen en Zweden gebruikt. Toch is het aan te raden om de tijd te nemen in Aalborg, want de stad is een bezoek zeker waard.

Aalborg, meer dan alleen een tussenstop

Voor veel reizigers en roadtrippers is het een tussenstop wanneer men met de auto of camper naar Noorwegen of Zweden reist. De havens van Hirtshals en Frederikshavn liggen op een steenworp afstand en worden veel gebruikt om de veerboot naar Zweden of Noorwegen te nemen. Mocht je tijd genoeg hebben, dan is een bezoek aan deze gezellige, fotogenieke stad zeker aan te raden.

Prachtig oud centrum

Het prachtige centrum is een mix van oud en nieuw en heeft veel authentieke plekjes te bieden. Moderne gebouwen wisselen zich af met typisch Scandinavische houten huisjes, maar ook vakwerkhuizen zijn in grote aantallen te bewonderen. De overzichtelijke stadskern is gezellig en kent tal van leuke barretjes en eettentjes. Het is een bruisend geheel en zal de meeste bezoekers weten te bekoren.

Veelzijdige stad

Bezoek het mooie Aalborghus Slot, bewonder het ultramoderne Musikkens Hus of ga lekker stappen in de Jomfru Ane Gade, de gezellige uitgaansstraat van de stad. Loop langs de waterkant en geniet van de fijne uitzichten, ga naar de jachthaven en eet er verse vis, of wandel door het mooie stadspark. Zoals je kunt lezen is Aalborg meer dan alleen maar een tussenstop.

Overnachten in Aalborg

Wij sliepen tijdens ons verblijf in het Milling Hotel Gestus, Op loopafstand van alle highlights. Zoek je iets anders dan een zakelijk hotel, dan kijk hier voor meer fijne hotels in Aalborg. Al zin in een city trip naar deze stad in het uiterste noorden van Denemarken? Kijk dan ook naar het fotoalbum met de mooiste plekjes van het verrassende Aalborg.

Lees ook onze andere reistips voor Denemarken.