6 redenen om in een Cubaanse casa particular te slapen

Cuba is populair! En terecht, want het is een bijzonder land en het ís anders dan dat de meeste reizigers gewend zijn. Onze tip om de massa te ontwijken; slaap in een casa particular. Een casa is vergelijkbaar met een bed and breakfast, waarbij een Cubaanse familie één of meerdere kamers in het huis verhuurt aan reizigers. Waarom je volgens ons in casa’s moet slapen en niet in hotels? Dat vertellen we je hier!

Daarom slapen in een casa particular!

#1 Kleinschalig

Wij vinden alle redenen om in een casa particulares te slapen al stuk voor stuk doorslaggevend, maar dit is misschien wel onze belangrijkste reden om hier te overnachten: de kleinschaligheid. Het is immers bij de mensen thuis, dus het verblijf voelt ook huiselijk aan. De hotels zijn veelal nog in handen van de staat, dus deze zijn vaak massaal en niet sfeervol. De casa’s daarentegen zijn kleurrijk, ze hebben vaak een veranda en de kamers zijn gezellig ingericht.

uitzicht

#2 Cultuur beter leren kennen

Slaap je in een hotel? Dan is de kans klein dat je de Cubaanse cultuur beter leert kennen. Je hebt geen contact met de locals en je maakt niet van dichtbij mee hoe zij leven. Natuurlijk kun je tijdens een excursie of als je op pad gaat hier en daar naar binnen gluren of vragen of je ergens bij de mensen thuis mag kijken, maar dat doe je ook niet zo snel. Althans, wij niet. Door in een casa te overnachten, krijg je écht een kijkje in het leven van de Cubanen.

sigaar

#3 Spaans leren spreken

Heb je ooit Spaanse les gehad en ben je het eigenlijk al verleerd? Of wil je graag wat Spaanse woorden leren spreken? Dan is slapen in casas particulares de ideale manier om een Spaanse opfrisser te krijgen. De locals spreken nauwelijks of helemaal geen Engels, dus ze zullen ongetwijfeld Spaans tegen je praten. Neem een Spaans woordenboekje mee om mee te gaan in de flow en je zult al snel wat woorden oppikken. Sneller dan dit zal je niet leren!

casa particular

#4 Centraal gelegen

Casas particulares vind je vaak in het centrum van een stad en daarom is de ligging ideaal. Als je ’s avonds uit bent geweest of je bent uitgeput van de hele dag lopen door de stad, dan kun je gewoon lekker naar huis slenteren. Sommige casa’s in het centrum hebben zelfs een balkon waarbij je uitzicht hebt over de stad.

Caraiben

#5 Lekker eten

Het eten in de hotels is vaak niet heel smaakvol en weinig inspirerend. Slaap je in een casa, dan zal de vrouw des huizes haar best doen om een heerlijk maaltje op tafel te zetten. Met een beetje geluk maakt ze Cubaanse specialiteiten voor je klaar, zodat jij van de lekkerste gerechten kan proeven. Vervolgens heb je als toetje vers fruit. En het ontbijt? Ook die wordt vaak vers voor je bereid.

oldtimer

#6 Goedkoper

Ook goed om rekening mee te houden: de kosten. Casa’s zijn vaak goedkoper dan de hotels op Cuba. Heb je dus geen groot budget? Dan is een casa sowieso al een betere optie. En no worries: je hebt altijd je eigen slaapkamer mét badkamer.

Ook wij van Smart Cuba merken dat Cuba populair is. Steeds meer reizigers trekken naar dit Caribische land in Midden-Amerika en de vraag naar rondreizen door Cuba blijft komen. Zou jij in een casa particular willen slapen?

  • Cuba
  • 6 redenen om in een Cubaanse casa particular te slapen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden