In 2016 naar Cuba

Als je naar Cuba wilt moet je nú gaan! Je hoort het overal. Sinds Cuba de banden met Amerika heeft aangehaald is het aantal reizigers naar Cuba sterk toegenomen. Wil jij op korte termijn nog naar Cuba reizen? Ik heb een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Cuba tips voor reizigers

Op de bonnefooi reizen?

Liever niet. In ieder geval niet wanneer je weinig tot geen speling hebt. Ik heb dit jaar al vaker reizigers gesproken die in Cuba zaten en geen overnachtingen meer konden regelen. Of de bussen zaten vol. Dan zit er niks anders op dan uitwijken naar een andere plaats waar nog wel een casa of hotel beschikbaar is. Taxichauffeurs zijn zich ervan bewust dat de bussen vaak vol zitten waardoor zij het enige alternatief zijn. Resultaat? Ze vragen dubbele prijzen voor dezelfde rit. En jij kunt niks anders doen dan de gevraagde prijs te betalen.

Airport

Moet ik álles op voorhand regelen?

Dat is niet per se nodig. Het is aan te raden om in ieder geval het verblijf en het vervoer te boeken. De leukste manier van overnachten op Cuba is in Casas Particulares. Dit is een soort bed&breakfast waarbij je bij mensen thuis slaapt. Qua vervoer is de meest voordelige manier reizen per bus. Ook is de beschikbaarheid van de bussen vele malen groter dan die van huurauto’s. Boek deze op voorhand zodat je verzekerd bent van een plek in de bus en je geen onnodige tijd verspilt aan het wachten op de eerst volgende beschikbare bus.

Sommige excursies, zoals een tweedaagse trekking naar de Sierra Maestra, zijn ook aan te raden om op voorhand te boeken. De beschikbaarheid voor deze excursies is beperkt omdat ze uniek zijn. Maar wil je een keer paardrijden of een wandeling maken in de omgeving kun je dat prima op Cuba zelf regelen.

Bus

Waar moet ik verder nog rekening mee houden?

Zodra je reis in grote lijnen is vastgelegd, en je natuurlijk je ticket hebt geboekt, kun je beginnen met genieten. Wees erop voorbereid dat je zeker niet de enige reiziger op Cuba bent en dat op de meest toeristische plekken de prijzen wat hoger liggen. Maar loop je net even een straatje verder om op een terras te zitten zal dit al veel in prijs schelen. En laat verder vooral het authentieke Cuba, wat het nu nog is, over je heen komen.

Havana

Lukt het jou niet om op korte termijn naar Cuba te reizen? No worries. Cuba zal niet van de ene op de andere dag veranderen, dus ook 2019 is een prima jaar om naar Cuba te reizen. Kijk hier voor meer handige tips en reisinspiratie!

  • Cuba
  • In 2016 naar Cuba


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden